Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4499
Registrován: pon pro 06, 2021 6:11 pm
Jméno a příjmení: Míla
Bydliště: Sokolovsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tsakabaru »

jo, to muzu =)
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5635
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Cheza píše: stř dub 03, 2024 6:04 pm Zbyl mi poslední malej kousek uzenýho, tak jsem ho použil do boršče
Malý kousek uzeného se dá přeci šikovně normálně slupnout 😁
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3092
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

Uááá, Boršč - to bych si dal. Zatím nejlepší Boršč sem měl v Usť Čorné, v jakési turbáze. Pak sme měli šašlik a spláchli sme to Oboloňěm. Donesli nám jako pozornost pořádný kalfas horilky.....to byla paráda. Ani nevím, jak jsme tenkrát usnuli a spali....jejda, to byly časy. A ti lidi byli fajn....
Čistím sklep, takže štrúdl a BEZ Klíšťat (hrozin....) zato s ořechy a náhražkou cukrů....
Já budu mít falešnou pizzu s klobáskou, salámem, sýrem a domácím oregánem..
Přílohy
20240404_192310.jpg
20240404_200626.jpg
20240404_201908.jpg
20240404_193054.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24371
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Pěkně Martine! Zrovna a zas ten můj milovaný štrůdlíček :-) nejraději ho mám takhle o víkendu po polední kávě :-) =) a samozřejmě bezklíšťatový, je to už trochu otravné stále to zde vypichovat, ale jsou jisté věci co si nikdy neodpustím ;)
Zrovna dnes jsem si ho poručil na víkend, jinak si dáme jen tentokrát opravdu lehké jídlo, je třeba zvolnit po zimě a velikonocích a nejdřív jsem řekl, že zakazuji pečení, no ale tak hrubě dietní dvě nohavičky i s ořechy samozřejmě přijde přeci jen vhod!
A tu valach pizzu bych si taky dal, hrubé a dobré, určitě moc dobré!
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3092
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

:-) Tož pica chládne, zítra si díky ní vylepším realitu fšedního dne. Ořezal jsem a lehce slupnul tzv. Picatyčinky s hořkou pilulkou ....
Přílohy
20240404_203528.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
šintr
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 520
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Bydliště: Brno

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od šintr »

Moje drahá, rodná sestra o mě pečuje, jako bych byjejí vlastní bratr. :-)
Rohlíčky jsou dnes celozrnné. >B-)
houstičky.JPG
šintr
Outback H6 MY 2001
dříve:
Subaru Impreza 2.0 GL MY97
Subaru Leone Super Station 110 KW MY88
Subaru Leone Super Station MY87
Uživatelský avatar
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4499
Registrován: pon pro 06, 2021 6:11 pm
Jméno a příjmení: Míla
Bydliště: Sokolovsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tsakabaru »

IMG-20240406-WA0013.jpg
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24371
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Mílo, tj krása! Špekáčky přímo miluji! Ostatně co já ze žrádla ne, vím... :-) ale fakt pěkné barvy to chytlo :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4499
Registrován: pon pro 06, 2021 6:11 pm
Jméno a příjmení: Míla
Bydliště: Sokolovsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tsakabaru »

no bylo to zradlo - kren, krupavej chleba a pivsona k tomu, paradni zakonceni skveleho dne na zahrade 8-?
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
šintr
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 520
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Bydliště: Brno

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od šintr »

Jo, krása.
Už dlouho mám chuť na domácí utopence, ale dokáže mi někdo poradit, kde v Brně a okolí koupit špekáčky z masa?
šintr
Outback H6 MY 2001
dříve:
Subaru Impreza 2.0 GL MY97
Subaru Leone Super Station 110 KW MY88
Subaru Leone Super Station MY87
mari75
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3420
Registrován: pon říj 31, 2016 10:47 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od mari75 »

Možná v Brně seženeš špekáčky od fa. Váhala z Hustopeč nad Bečvou. Můžu doporučit
Subaru Forester 2,0XT 03 Red dragon
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10655
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Mira »

Na Joštové, viz, https://www.steinhauser.cz/spekacky-steinhauser.html
Nebo v Globusu, mají tam hodně sádla což někomu šmakuje, někomu ne.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1236
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

@Tsakabaru Ty špekáčky mají ideální barvu (*_^) |,,,,

Já dneska obral nějaké čerstvé bylinky a udělal tresku na rajčatech s jarní cibulkou, bazalkou, oregánem a pečené brambory na rozmarýnu
Přílohy
DSC_0479.JPG
DSC_0478.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4499
Registrován: pon pro 06, 2021 6:11 pm
Jméno a příjmení: Míla
Bydliště: Sokolovsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tsakabaru »

vypada to naramne =)
taky jsme meli pecene bramburky, kuratko...
akorat jsem to nejak nestihl vyfotit
vlastne jsem si ani nestihl uvedomit, ze to jim a bylo to pryc :-DDD
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24371
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Cheza-krásné =)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“