Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24342
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od sima »

VDC píše: pon lis 13, 2023 7:23 am
Šímo kdybys někdy zjistil, že by se ti hodily gumy s větší trakcí, tak ti můžu doporučit ty čtyřkolkový gumy, co jsem dal na můj traktůrek. Proti travním pneumatikám mají trakci několikanásobnou a k povrchu nejsou tak agresivní, jako šípáky.
Díky za tip, zatím mě bohatě stačí tyto a myslím, že i budou, uvidíme.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2247
Registrován: ned srp 29, 2010 6:46 pm
Jméno a příjmení: Michal Gerych
Bydliště: rozmezí Valašského království, Slovácka a Hané

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od gerda »

@simo, snad do oka taky dostanu odhad nadrze v SMWcku :-D Prijedu nekdy na exkurzi 🚜
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24342
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od sima »

Gerda- opožděně reaguji, ale přeci- přijeď :-) ale až traktůrek trochu poznám, obrátím na záda apod...
Dnes jsem po zimě dobil baterii, byla na 3 dílcích ze 4, po nějaké té hodině dobíjením přes lidl nabíječku došla dokonce na maximum, aspoň dle info od nabíječky.
Nalil jsem do starého benzínu téměř plnou nádrž nové Vervy 100 a zkusil onen start, jak mě tu někdo říkal, že to dlouze bude točit a pak smrad, enem veliký dým z laufu. Tak točilo to trochu déle, to je jasné, nicméně na třetí start se pohodlně motor chytil, neškytal, vše jak má být. Co jsem čekal, i ze zkušenosti z dřívějšku, že se vyvalí víc ten dým z laufu, ale ničeho jsem si nevšiml a to jsem startoval v kůlně, ne venku. To mě celkem překvapilo.
Ještě jsem nandal zakoupenou mulčovací záslepku a spustil zkušebně sečení, jen tak na sucho, zda se záslepka nerozmixuje :-) to nandání tam poprvé je takové, že teda asi jo, takhle tam má snad být (návody nemám rád, moc nečtu :-) ) ale pravda, předtím jsem ještě zespod nahmatal a nasvítil si, že záslepka nebude nožům vadit, radši jo :-)
Nechal jsem stroj chvíli pobrblat, jen s ním pocukl pár cm vpřed a zpět a hodně jsem zalitoval, že je zítra svátek a nebudu mým pojížděním kazit tento den, ani sousedům, i když tu na pasekách se to tak nebere...Opravdu jsem šíleně natěšený na opětovné vyjetí, jako ta malá Adélka od Míly tuhle, nekecám :-)
Ještě jsem předtím nakoukl pod kapotu, skrz kunu, kdysi v kůlně byla, dnes kupodivu nemám žádné známky její přítomnosti, teda nové kuny, tu starou zřejmě odchytil soused, sedí to i dle mé fotopasti. Přesto se sám sobě divím, jaktože jsem zapomněl vyvěsit mé oblíbené odpuzovadlo, hajzl mýdlo někde pod kapotu a musím to co nejdřív pro sichr napravit.
Zkusím taky jízdu s předpisově nahuštěnými koly a zkusím pak trochu tlak v nich upustit, skrz demoliční stav pozemku, typicky takhle zjara a skrz i obecně jeho terén, skrz komfort a přilnavost kol. Technik, prodejce mě říkal, že při předváděčkách co traktor dokáže, upouští pneu na polovinu, to se mě zdá až moc teda, snížím tím hodně světlou výšku, což by mě nejspíš vadilo už jen při výjezdu z kůlny a pak i při sečení, možná i při tom, uvidíme, trochu ale asi upustím.
Tak jsem zase stroj po vychladnutí jen zakryl, pohladil a krátce si s ním v KOLNI popovídal, nabral dřevo do košů a odešel do chalupy, jo a návod od traktoru jsem našel už minulý víkend, to bylo radosti, nicméně ani už nevím proč jsem ho hledal, stejně jsem ho zase schoval, tam kde ho budu příště opět hledat :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Kolben
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 5405
Registrován: pon bře 26, 2012 2:06 pm
Jméno a příjmení: Honza
Bydliště: Holýšov

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od Kolben »

super cena na nahradni noze na seco.... Sem to ted objednal, takze nevim esi to je stejna kvalita jako original.
https://www.kaufland.cz/product/486867881/
Outback 2.5i Sport Lineartronic 2017
Outback H6
Slepice ´18
---
Subaru Justy 1.2 4WD (MY95)
Forester XT Sport 2017 (MY18)
WRX STI Sport 2016
Forester XT 2014 - Executive
Legacy Combi 2.0D Sport - 2012
https://www.spritmonitor.de/de/user/kolbic.html
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1416
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od Goba »

koupím menší traktůrek kolem 65ti a líbí se mi i Husquarna ten novej malej model TC 112 , netuším, kde se to vyrábí , proč mají tak podraženou uváděnou zátěž, prej nemají svoje motory, ale v Polsku je celý motor za 10tis funglovka, kdyby byl potřeba...a pardubické Husquarně mě málem odrazovali, jako by to nechtěli prodávat, že musím mít traktor za 100 na svých 2500m trávy <:-<
jinak podle výbavy je v této ceně nejvíc asi Alko-pro T13-93 nebo T15-93 (rozdíl jen v motoru Brigs 350 nebo Loncin 450) a opět, celý Loncin jde koupit za 10, kdešto Brigs by byl 2x víc...kdyby to šlo do kytek po pár letech a ten větší mi nějak dává větší smysl [3GEARS]
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24342
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od sima »

Tak včera a dnes konečně krátká premiéra, už bylo co sekat. S traktůrkem jsem se velice rychle sžil, vše je lehce a intuitivně ovladatelné, pratkické. Je to tedy síla, teda sílu má tenhle zdánlivě nevinně vyhlížející strojek. Projede to doslova všíma přitom to furt mulčuje, seče a hlavně to vše vyjede, neskutečné, jediné omezení je samozřejmě světlá výška sečení, na těch mých hrbatých a svahovitých pozemících jo, ale nic s čím by si nešlo při troše opatrnosti a postupném přivyknutí co kde a jak poradit.
Co se mě teda potvrdilo, že jsem opravdu zbytečně nevyhodil zbytečné peníze za uzávěrku zadních kol a za silný motor, opravdu by mě to někde chybělo, bez toho by to bylo trápení se a zbytečné objíždky a couvání...to bezesporu, tohle jsem přesně potřeboval!!! :-) =) trefa...
Navíc jsem moc rád, že jsem vzal ten menší traktůrek, rozměrově i záběrem sečení, všude se vlezu, lepší ovladatelnost, jasně, kdybych měl rovinu, tak je to jiná. Ale i do kůlny, přes vjezd samotný do ní je to tak akorát po úpravach na drc, samozřejmě tohle se dá vždy pořešit, ale prostě vše sedí jak hrnec na prdel :-)
Vytunil jsem ještě volant nezbytnou koulí, velice rychle jsem si na ní zvykl, ještě váhám zda nezkusit jinou kouli, koženou, pěknou...jooo, teď mě to připomnělo mou doměnku už při koupi, co vlk a moje prdel na koženém sedadle v létě... :-D no uvidíme.
A teda Seco ví jak na to, plech svíjánek krásně zapadl do držáku :-) jasně, trošku by explodoval, ale tohle má taky řešení, nicméně já při práci nepiji nic, ani jen tak přes den ne, takže já tam maximálně teda hodím malou petku vody, anebo termo hrnek kávy. A když budu v rozmaru, tak tu petku píva teda :-)
Seče to krásně u země, tím jak to má širší rozvor- záběr oproti pojezd sekačce, tak se netrápí tolik s nerovným terénem. To je opravdu nemalý rozdíl, to jsem nečekal, spíš naopak a samozřejmě tomu napomáhá ona síla motoru, nějaký krtinec, či jemná nerovnost povrchu ji vůbec nezajímá, netrápí, takže předpokládám, že se časem pozemek zase víc srovná a uzpůsobí, ač jsem si teda myslel spíš opak.
Ještě se s tím naučit rozumně jezdit, kopírovat co nejlépe terén a přitom nejezdit zbytečně, to samé se týká i dosekání okolo stromů, to vypadá, že to taky docela půjde a jen sem tam něco doseču jinak.
Zatím jsem posekal jen maličko, ale je to teda samozřejmě fofr veliký a kurva baví mě to, jak jinak :-) i moje žena si dnes krátce zarajtovala a teda smích veliký, bavilo jí to moc :-)
Zpočátku jsem udělal pár chyb, ale to jsem čekal, sekal jsem na moc nízko, tři točky na zahradě jo, normálka, zkouším to...
Taky mě přijde jakoby stroj během prvních pár hodin ztichl, nebo jsem si zvykl, nevím, ale co vím, že mě ten hluk přestal obtěžovat, holt bývalý muzikant :-D
No je to prostě můj nový mazel !!! Jj, moc mě baví a kdyby sloužil tak dobře jako teď, když je nový, nebo aspoň nějak přiměřeně, tak smekám před secem, před českým výrobcem, vůbec se nedivím, že je tak úspěšný i ve světě a má takovou tradici, historii !
Za ty peníze nemá konkurenci, moc moc jim přeji, ať se jim nadále dílo daří.
Samozřejmě vůbec netuším, co a jak mě může nadále potkat, potrápit, ale mám z toho všeho moc dobrý dojem.
Jo, ještě musím pohledat maznici na mazací místa, to je taky fajn tohleto.
No a dnes navečer jak jsem narychlo nahopsl na traktůrek, tak došli Šamani, teda Šaman a jeho žena Zuzka včetně bestiální čtyřpacky Lilly. Tak jsem přestal sekat a kecali jsem nahoře u cesty a kecali o všem možném, taky o foru zde, moc fajn jako vždy...a do toho jede kolem dodávka, starý tran W, zpomalí u nás a hledí... vysedne člověk a on to přímo můj už známý, prodejce Seka zde :-) říkám, tak si to odvezte no, stojí to za starou bačkoru a on, že to vymění za seco 4x4...jel pro traktůrek k sousedovi, který jej dočasně uskladnil svým příbuzným, když jim vykradli stodolu a naštěstí tenhle stroj za bezmála 190 000 kč jim tam nechali.
Tak jsem pořídil momentku mini Seco srazu :-)
Ještě jsme spkli o trávoborcích, o sekačkách, hlavně teda o traktorech, o vývoji v Secu, jak se zabývají i myšlenkou traktorech na baterii, ale zatím je to prakticky nereálné, těžce zaplatilelné teda, zatím jo...a tak všelijak, tenhle člověk má opravdu ve svém oboru přehled a pravda taky umí prodat =) :-) Taky jsme probírali výhody a nevýhody rideru, no na mé potřeby je nejspíš opravdu lepší trakůrek.
TOŽ musel jsem se podělit a už se těším na další seč, snad to nepřevrátím na "budku", na sklon jsem si zvykl tayk velice rychle, vypadá to, že je to opět jen v hlavě, snad teda jo :-)
Tak jsem dal traktůrek jak je vidno z fotky poslední spát, s tím, že se velice brzy setkáme.
Přílohy
IMG_20240412_184428.jpg
IMG_20240413_172649.jpg
IMG_20240413_195052.jpg
IMG_20240413_145054.jpg
IMG_20240413_145059.jpg
IMG_20240413_194643.jpg
IMG_20240413_200620.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2230
Registrován: pát zář 22, 2017 5:52 pm
Jméno a příjmení: Milan P.
Bydliště: venkov u Jaroměře

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od Metuzalem »

Radku, to je příspěvek, který se nebojím nazvat barokním :-)

Jsem rád, že máš radost z nové věci a ze sebe na ní :-) Nejhorší je, když něco koupíš a pak si nadáváš.

A k tomu rider vs. traktůrek - já jsem taky vyslechl spoustu informací, než jsem rider pořídil. Dodnes jsem s volbou spokojený, na moje placaté latifundie a sad ještě lepšího pomocníka nevynalezli. Akorát to asi nepředělám na dumper, jako to udělal předseda, ale to já bych stejně milovanému rideru neudělal - a to zcela odhlížím od toho, že to neumím :-)
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
Uživatelský avatar
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4458
Registrován: pon pro 06, 2021 6:11 pm
Jméno a příjmení: Míla
Bydliště: Sokolovsko

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od Tsakabaru »

Radku paradni cteni (*_^) |,,,,
a jak pise Milan, je skvely, ze kdyz si chces udelat radost a neco poridis, ze ti to fakt radost dela bez vetsich vyhrad, zvlast pak u takove investice =)
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
Uživatelský avatar
OZP
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4329
Registrován: úte pro 09, 2014 3:36 pm
Jméno a příjmení: Ondřej
Bydliště: Praha

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od OZP »

@sima Radku, vypada to, zes dobre poridil! At maka a dela radost!
VW Multivan T6.1 / HAWK- Impreza WRX STI MY2006 / BLOB- Impreza WRX STI MY2003 / EX-Ford Focus combi 1,6 MY2000 RIP†2016 /
V rodině též Levorg MY2017
/ OZP SUBARU Youtube
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3092
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od Šaman »

Viděl sem v akci. Paráda! A Svijany po ruce, ideální stav :-DDD
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 49221
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od VDC »

Radku parádní !! Hezky se to čte. Mám radost, že máš radost !!!
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24342
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od sima »

Metuzalem píše: ned dub 14, 2024 2:05 am Radku, to je příspěvek, který se nebojím nazvat barokním :-)

:-D ty umíš tak pěkně vše zhodnotit, zde na foru obecně jo :-)
Jj rider bude u tebe nej, mě jen říkal ten prodejce, že rider se sice stočí okolo všeho, tj pravda, ale pokud nemá žací ústrojí vpředu, tak to nic moc neovlivní, samozřejmě ty se na ten potřebný úhel záběru dostaneš nakonec přeci jen nejspíš lépe než s traktůrkem, rider je obratnější, o tom žádná.
Já ještě časem přikoupím tažné, abych ženu taky konečně vyvezl, zde na kopec, o to mě dnes požádala, fakt :-) Tažné bylo v plánu tak jako tak...
Pánové děkuji všem, mám opravdu radost převelikou!!! Vyloženě se na seč těším, dnes mě ruce škubaly, ale odolal jsem, přeci jen byla neděle a byl všude klid, jako po vymření, i když tu na pasekách se to úplně nedrží, kolikrát řve kde co, ono se to tu i víc ztratí, než v zástavbě.
Tak jsem dnes jen vozil dřevo z naší samotěžby z pozemku, již suché.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2230
Registrován: pát zář 22, 2017 5:52 pm
Jméno a příjmení: Milan P.
Bydliště: venkov u Jaroměře

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od Metuzalem »

Já mám sekací hlavu vpředu, takže jezdím jen po už posekaném :-)
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24342
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od sima »

Tak tj pak šupa! To musí být strojovna a hlavně zábava s tím jezdit👍 a jaký, že to vlastně přesně máš?
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2230
Registrován: pát zář 22, 2017 5:52 pm
Jméno a příjmení: Milan P.
Bydliště: venkov u Jaroměře

Re: Zahradní TRAKTOR nebo RIDER

Příspěvek od Metuzalem »

Stiga Park Pro 18 4WD se sekací hlavou 100 Combi 3 Multiclip. Vypadá to cca takto:
Stiga_Park_Pro_18_4WD.jpg
Akorát už prodávají úplně jiné typy za úplně jiné ceny, já tenhle svůj mám už 9 let.
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“