Řemen

Většina našich vozů má konstrukčně stejné motory. Proto i řešení potíží je možné řešit společně
Odpovědět
francjin
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 77
Registrován: ned říj 28, 2018 7:17 am
Jméno a příjmení: Jindřich Franc
Bydliště: Kladno

Řemen

Příspěvek od francjin »

Zdravím všechny a prosím o radu. Můj Forester FB20 má najeto teprve 20tis. a včera jsem zjistil poškození žebrovaného řemenu na jedné jeho straně, konktétně té, která je blíže přednímu sklu. Řemen je na té straně odřený, našel jsem v prostoru motoru i nějaké jeho části. Na levé horní kladce je uložen poněkud asymetricky a tam se asi odírá. Co může být příčinou? Asi jde nějaká kladka "z osy", nebo nedejbože je některá přidřená. Zvuky se neozývají žádné, motor jde krásně tiše. Na jaře s Forejsem pojedu na servis do AWD tak dám řemen vyměnit. Nemáte s tím někdo konkrétní zkušenost?
Díky, 8-?
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1118
Registrován: pát úno 11, 2011 10:42 pm

Re: Řemen

Příspěvek od pufko »

Ak je remen na jednej kladke nasadený zle, treba to okažite nasadiť správne, inak sa ti remen zničí po pár sto km a nedobíjaš. Začne sa trhať okraj, vlákna zaliate v gume sa ti namotajú na niektorú os kladky a potom to je otázka pár sekund až sa totálne zniči
U Subaru na remen človek vidí tak si myslím že nasadiť ho nesprávne by chcelo naozaj človeka slepého.
Mne to kedysi na inom aute spôsobovala odpružená remenica kluky, tá guma na zníženie vibrácii bola potrhaná čo nebolo na pohlad vôbec vidieť a za chodu motora potom spôsobovalo jej "vyosovanie" čo spôsobilo že remen vyskočil z nasledujúcej kladky o jeden zub. Po nasadení správne remen bežal pekne, mohol som pridať plyn stalé bol na svojom mieste, ale stačilo sa previezť a hned bol zasa mimo.
Najprv som zničil dva remene až som prišiel na to že to robí remenica kluky, po výmene bol pokoj.
Jediný sprievodný jav poškodenia remenice bol, že bolo počuť také tiché cvrlikanie na volnobehu do kabíny skoro nepočutelné a po otvorení kapoty tak isto, pretože samotný motor vydáva hluk.
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
francjin
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 77
Registrován: ned říj 28, 2018 7:17 am
Jméno a příjmení: Jindřich Franc
Bydliště: Kladno

Re: Řemen

Příspěvek od francjin »

Děkuji Ti, je to pravděpodobně chyba už z výroby. Na levé horní kladce je to chybně nasazené, řemen se odřel, ale dál už se neodírá.
Nechám ho vyměnit a radši s tím moc nebudu jezdit. Udělal to určitě mladý Japonec, který měl v hlavě nějakou Japonku...
Odpovědět

Zpět na „Motor“