Přívěsy a vozíky - rady, zkušenosti, doporučení

Vše okolo tahání přívěsů, karavanů a tažných zařízení.
Odpovědět
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22693
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Přívěsy a vozíky - rady, zkušenosti, doporučení

Příspěvek od spm »

Vlek jeste dobry, ale jezdit tam se 4 autama, kdyz trem to konci ve stejnem mesici, me fakt nebavi :-DDD

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
OK2MDK
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1135
Registrován: čtv led 16, 2020 9:56 pm
Jméno a příjmení: Mira Decky
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Přívěsy a vozíky - rady, zkušenosti, doporučení

Příspěvek od OK2MDK »

50kg bych neřešil.kvuli autu ale kvůli místním vazicum.

Tady u motorestu stojí váha každou chvíli a teda vídám tam i vozíky, pravda většinou velké dodávky s vleky, já mám.na tyto akce štěstí.

Ta viola se mi líbí, v polsku cenovka o třetinu nižší.
Stk je bohužel fakt a jinak to nejde.
Forester SG 116kW + LPG
Dědův SG 92kW
Mondeo IV 2.0 Duratec
Mondeo II 1.8i Zetec - Srdcovka v modré bohužel zrušeno
Vladimir_xh
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1515
Registrován: stř zář 02, 2009 6:21 pm

Re: Přívěsy a vozíky - rady, zkušenosti, doporučení

Příspěvek od Vladimir_xh »

Vážičů bych se nebál, osobák s "normální" károu není v jejich hledáčku. Prázdného tě vážit nebudou, a pokud jezdíš a hodláš jezdit evidentně přes, tak je jedno co máš za káru. Většina, snad kromě OBI plechových srágor zvládá 2x tolik co má povoleno. Tak je to jen o tobě, co naložíš, abys zbytečně nedráždil orgány ....
Ex. Subaru Outback BR MY11 2,5 123Kw
Subaru Forester SG MY03 2,0 92Kw
CUCV M1009. V8 6,2D
yeti
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3005
Registrován: úte říj 26, 2010 3:20 pm

Re: Přívěsy a vozíky - rady, zkušenosti, doporučení

Příspěvek od yeti »

petr píše: pát úno 24, 2023 8:53 pm ty nápravy s lisťákama jsou fajn v tom , že člověk ví kolik má naloženo , je vidět vzdálenost od dorazů, ten polák je fajn , bytelný , jen podlaha je z tenké překližky , to je slabé místo , oproti agadosu co jsem kdysi měl je to daleko robustnější i když o pár kg těžší
Já jsem šel cíleně po vozíku s lisťákama. Podlahu jsem "vyspravil" osbčkem. Aspoň se ta drahá překližka neponičí. Jediná nevýhoda je, že oproti agadosu je ten vozík těžší.
Subaru Legacy wagon 2.0 R 121kW "sociál" MY06
Subaru Forester SF 90kW MY98
hrdas
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: stř lis 01, 2023 9:38 am

Re: Přívěsy a vozíky - rady, zkušenosti, doporučení

Příspěvek od hrdas »

KLABO nedoporučuji. Abych byl přesný - nesmíte věřit doporučení samotného výrobce a koupit verzi EASY. Já jsem si na občasný převoz motorky (příp. čtyřkolky či zahradního traktůrku...). Nechal jsem si doporučit vozík KLABO EASY a připlatil jsem si za vše, co mi jen výrobce nabídnul: zesílená podlaha, opěrka s kolečkem, opěrná noha, spousta OK (celkem 8x oko ve třech řadách), bočnice (stačilo by mi plato), držáky moto, nájezdy... Celkem jsem zaplatil bez 4 stovek 40 tisíc korun.

Vozík dorazil s rozbitým krytem světla - patrně převozem. Neřešil jsem. Vše se tak protahovalo, že jsem s vozíkem nemohl na motorky, jak jsem původně chtěl. T možnost mám z časových důvodů jednou za rok nebo několik let. Proto tedy vozík až do dnešního dne téměř jen stál. Jednou jsem odvezl zahradní traktůrek do servisu (8km tam a totéž zpět). Ten jsem ale nekurtoval, jen zabrzdil. Podruhé jsem vezl do servisu čtyřkolku a tu už jsem musel přikurtovat. Byl jsem opatrný a kurtny přitahoval mnohem méně, než v minulosti motorky na zapůjčených vozících. Přesto se oka začala vytrhávat z desky. Dodávám, že jsem ujel cca 2 + 2 km. Je to velice špatně navržené - oka jsou jen v desce, na jejím absolutním kraji, a ani zespod není žádný pořádný plech. Viděli to kolegové, kteří mi dali na KLABO doporučení a byli zhnuseni. Stejně jako já.

Vyjádření majitele firmy KLABO bylo v tom smyslu, že se přeci nemohu divit, když jsem si koupil ten nejlevnější vozík, který vyrábějí. Byl agresivní, urážlivý... Bylo mu úplně jedno, že mi celou sestavu doporučili oni a vše, co vymysleli, jsem objednal. Nic jsem nijak neomezoval. Naopak - zmínil jsem, že si klidně připlatím i za brzděný vozík, ale po věcné debatě se zaměstnancem firmy, který mi dal najevo, že v mém případě je to zbytečně a že by si to sám nekoupil, jsem tedy od toho odstoupil. Dnes zjišťuji, že model EASY je prostě šrot a to mi de-facto tvrdí i sám majitel firmy. Škoda, že mi tedy nenabídli něco, co funguje. Zaplatil bych místo 40 tisíc třeba 60 tis., ale měl bych funkční věc. Takto mám jen rozpadající se polotovar - dodělej si sám a neobtěžuj.

Už s tím člověkem jednat nechci. Vozík si tedy dodělám dříve, než se rozpadne. Používat jej do té doby nemohu, ale to nevadí - budu jej potřebovat opět až za dlouho.

Přátelé, nenechte se napálit a buď se vozíkům KLABO vyhněte obloukem, nebo neposlouchejte rady jejich zaměstnanců a kupte si nějakou jejich prémiovou řadu, jinak dostanete rozpadající se šrot. To ostatně vidím v cca 3 měsíce staré recenzi, kde si zákazník stěžuje na mizernou kvalitu. Možná se u výrobce něco změnilo, možná byla řada EASY vždy jen na vystavení, to nevím. Ale po své zkušenosti důrazně nedoporučuji KLABO EASY a varuji před jednáním pana majitele. Byli velice milí, když řešili zakázku. Nyní je to úplně jiný svět...
Odpovědět

Zpět na „Tažné zařízení a přívěsy“