Stránka 1 z 44

Nápoje s kofeinem (i bez), barvy podobné kávě

Napsal: úte pro 01, 2020 9:14 pm
od quickly
Na žádost grftz zakládám vlánko
grftz píše:Což mi připomíná... máme už vlákno o kafi? Těch lokálních pražíren je taky kupa...

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: úte pro 01, 2020 9:29 pm
od Šaman
Káva ničí pralesy ! :-)

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: úte pro 01, 2020 9:32 pm
od sima
Susede dobrý úvod :-D

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: úte pro 01, 2020 9:41 pm
od Mira
S 30% šlehačkou a dostatkem cukru je každý kafe výborný. Nejlíp i s prckem. A budou vánoce, takže s vaječňákem. :-D

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: úte pro 01, 2020 11:09 pm
od Tapan
Míra to rozseknul, už není o čem psát, vlákno je možno zamknout :-D

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: úte pro 01, 2020 11:22 pm
od quickly
Tak to já jsem se díky našim mlaďochům v Brně (v kanceláři) "zkazil". Dřív jsem rád logrové a občas rozpustné, potom jsem přešel na pákový a nakonec skončil u automatu. Co se ale dost změnilo, tak "kvalita" zrn a množství vody/síla. Díky návštěvám v kanceláři, kdy mi vždy byla udělána správná kyselina (málo vody a největší síla) : zrna odvážena na digitální váze, namleto na profi mlýnku, vše štětečkem z mlýnku vymeteno do pákovky, správné nahřátí hrnku a stroje, správná doba spaření. Vypadá to jako alchymie a ona to je. Zrna kluci kupují v jednom eShopu v Brně. Vždy se vyhlásí hromadná káva a kávu připravuje skupina 3 lidí : váha, mlýnek, pressovar. Jakmile se otevírá nový sáček od nové značky, tak se laboruje nejdřív váha (na digitálu měří na 1 des. místo), potom se ladí délka vyluhování. Správné hodnoty se zapisují, aby se příště nemuselo laborovat. Doma ale mám automat, kávu kupuji v makru - Rioba. Když jezdíme s kolegou na jednání k zákazníkům vícekrát, tak od druhé návštěvy se ptají, zda opravdu chceme tu kyselnu :-DDD . U některých zákazníků dokonce kávu připravuje na automatu kolega, protože pro obsluhu je to moc složité.
Do kávy se nedávám ani cukr ani mléko. Cukr a mléko používám tam, kde dostanu rozpustnou nebo "D" podle ČSN (starší znají ;-D ).

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: úte pro 01, 2020 11:51 pm
od OZP
Tak ted uz chybi jen vlakno "Zensky a vse kolem nich" resp "Zensky, ktera je dobra?"

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: úte pro 01, 2020 11:55 pm
od ybrcek
OZP píše:Tak ted uz chybi jen vlakno "Zensky a vse kolem nich" resp "Zensky, ktera je dobra?"
Každá, která je alespoň trošku cizí Obrázek

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: stř pro 02, 2020 5:28 am
od RudaK
Ženské bych raději neprobíhal, kvůli ženským se chlapi dycky poperou :-D

S kávou jsem různě experimentoval a zkoušel a nakonec za posledních 5 let koupím v Makru levný 1kg pytel 80/20 expressa a chutná mi. Značka myslím ta Rioba ( vyhodil jsem sáček) je to brand z Makra.
V práci máme Nespresso na kapsle a klienti chválí, že je dobrá, ale je třeba vybrat správné kapsle - ono je to i o vodě
Piju expresso bez mléka a cukru asi 15 let a vyhovuje mi to. První opravdové expresso jsem vypil v září 2001 a zachutnalo mi. Zkoušel jsem různé rozpustné varianty, ale ta chuť se nedá zatím napodobit.

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: stř pro 02, 2020 7:21 am
od VDC
Hezký vlákno. Ale obávám se, že po pivu, whisky a rumu to bude další vlákno, který v podstatě nebudu číst, až to tu rozjedete.

Kafe mám fakt rád, piju ho hodně, ale z praktických a časových důvodů piju nejvíc rozpustňáky. Byť jen kvalitní, mrazem sublimované druhy.
A doma máme místo konvice ohřívač vody na 95°.A kafe je z toho prostě dobrý.

Samozřejmě mám rád dobré pressované kafe, ale doma mít mašinu na kafe nemůžu, protože to dělá kravál a my spíme v jednom prostoru s kuchyní.
Ale v baráku se snad dočkám a dám si mašinu do suterénní kuchyně. V normální kuchyni nebude moct být, protože to zase bude společný prostor se spaním.

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: stř pro 02, 2020 7:27 am
od hamoun
VDC píše: piju nejvíc rozpustňáky. Byť jen kvalitní, mrazem sublimované druhy
vubec se neboj a normlane pis znacky, posli obrazek sklinky nebo sacku, v cem to kupujes ...
clovek si rad rozsiri obzory, co existuje a co se kde deje ...

i kdyz dopadnu podobne jak u piva .. IPA a podobne pochutiny, mi nechutnaji ... a lezaku je omezeny pocet .. tak stejne piju jen to svoje ... :) ale aspon ma clovek nejak povedomi, ze vlastne nic nevi a kde pripadne cerpat :-D
asi jako u tech oleju .... :-D


ja piju podle nalady SKORO vsechno ..

vzdy bez mleka a cukru ...

mam rad
- ristretto
- espesso
- espresso dopio (piju asi nejvic)

ale piju i Americano v pripade, ze chci nekde dele sedet ...

miluju kavu "na studeno" ...
takze moje nejoblibenejsi studena je COLD BREW ve Starbucks :)

nebo mam naucenych par kavaren nebo mistnich pojizdnych vozikus kavou, kde mi delaji "frappe" ... proc v uvozovkach?
protoze je to jen z espressa a vody navic a ledu a slehat ...
vyborna mnamka do kelimku v lete na prochazku do mesta ...

na dovolenych piju rad rozpustne kafe ... ktere si udelam v klidu na hotelu a muzu u nej sedet ...
znacku ted nevim, ale uplne obycejne ... neni to dobre, ale ... jde o ten proces kolem a pohodu :)

jsem nepoliben prekapavanymi kavami ... nepiju turka .. :)

... a .. ledovou si klidne v lete dam taky .. ale jako zakusek .. ne jako kavu :D

espresso s tonikem mi taky nevadi .. ale .. nevyhledavam to ...
bombardino s espressem bylo v italii taky fajn ...

kavove zakusky mam rad ..

kavove bonbony taky :-D
kdysi jsem si na benzinach cestou na lyze kupoval Ferrero pocket coffee ...
ted uz je to i u nas :)

... co to ma s kavou jeste spolecneho? :) moc ne .. ale .. tohle tema bude skvele :)

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: stř pro 02, 2020 7:32 am
od martinant
Za chvilku tu budou temata jen o chlastu a zradle! :-D U me jak me "poucil" jeden hospodskej tak "Zalevana kava" ;-D Takze nejvic "turek". Znacku zadnou extra a maximalne co rozlisuju tak dobry kafe nebo "vetrak". [COFFEE]

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: stř pro 02, 2020 7:43 am
od wunti
Mohu doporučit kávu z Lidlu - cena/výkon perfektní.
Piju doma i v práci.
Tuším 199,- Kč/kg

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: stř pro 02, 2020 7:56 am
od spm
Co se tyce coldbrew, tak domu doporucuju hario mizudashi. Vysoka konvice se znovupouzitelnym filtrem, nasype se tam hromada kafe, zaleje vodou a da se to aspon na 8 hodin do lednicky. A je to pecka, i takhle samotny, neochuceny, neoslazeny, ...

Jinak ja mam postizeny na filtrovanou kavu. Mam tech nastroju na to uz asi 5 ruznych, byt teda z casovych duvodu nejcasteji vyhrava french press.

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk

Re: Káva a vše kolem ní

Napsal: stř pro 02, 2020 8:09 am
od Omega23
wunti píše:Mohu doporučit kávu z Lidlu - cena/výkon perfektní.
Piju doma i v práci.
Tuším 199,- Kč/kg
k tomuto se připojuji - pijeme ji už spoustu let a výkon x cena x stálá kvalita naprosto v pořádku.
Když si chci užít něco sytějšího tak kupuji kávu Ionia - je z Itálie a je fakt hodně silná,tmavě pražená.