Stránka 1 z 1

Zadne brzdy kotuce/dosky

Napsal: čtv čer 06, 2019 2:48 pm
od danielo
Zdar,

potrebujem vymenit zadne kotuce aj s doskami na Forester diesel model 2014l, len tak som pozeral na webe a je toho spusta. Neviem ci to uz niekto riesil, pripadne nejake tipy/skusenosti.

Vdaka.

Re: Zadne brzdy kotuce/dosky

Napsal: pát čer 07, 2019 6:37 am
od MrRichie
To jo je věčná otázka, co kam a v jaké kombinaci. Obecně si myslím, že nejlépe uděláš s originálním příslušenstvím, jenže to vychází draho. Docela jsme používali výrobky značek NK, Fremax (z těch levnějších) a třeba Zimmerman nebo Ate z(těch dražších aftermarketů). Brembo se mi osobně moc neosvědčilo, ale zase zkušenosti jiných lidí budou hovořit jinak.

Co se týče desek, tak docela nedám dopustit na HBJ (hert buss jakoparts nebo tak nějak). Jsou měkké, takže neberou kotouč a po zahřátí brzdily výborně. A jsou za super peníze.

Taky je to o tom jak jezdíš. Tohle jsem řešil docela dost na Impreze GT, ale teď na Outbacku je mi to defakto jedno. :D Hlavně ať to moc nerezne, protože tam budou dlouho...

Re: Zadne brzdy kotuce/dosky

Napsal: pát čer 07, 2019 7:32 am
od VDC
Richie to je zajímavá informace o těch HBJ. Vzhledem k ceně to asi někdy vyzkouším. Ale bez reference bych se neodvážil to koupit.

Re: Zadne brzdy kotuce/dosky

Napsal: pát čer 07, 2019 7:32 am
od danielo
No veď to že cena za originálne diely ma dosť prekvapila 450.-eur aj s robotou. Hlavne keď som pozrel aftermarket diely a ani najdrahšie kombinácie sa k tej sume ani nepriblížili... Tak neviem či tie originálne sú fakt o toľko lepšie alebo je to len pre to že majú nálepku originálneho náhradného dielu. Hľadám porovnateľnú alternatívu k originálu či už z pohľadu výkonu tak aj životnosti, teda ak existuje.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Re: Zadne brzdy kotuce/dosky

Napsal: pát čer 07, 2019 11:49 am
od sima
Mám vpředu kotouče i desky od ATE, vůbec jsem se nerozpakoval jim nevěřit, i tu kluci psali spíš samé pozitiva, mé dřívější zkušenosti taky jen dobré. Sice na SG, takže radit přímo nemůžu, ale zatím ok, brzdí :-) nereznou, neotravují, nepískají, víc netřebuji.
S HBJ desky to je dobrý tip, známá mě to značka navíc.

Re: Zadne brzdy kotuce/dosky

Napsal: pát čer 07, 2019 4:23 pm
od podvlada
Z nudy jsem zavítal i do tohoto vlákna :-D
Reaguju jen na ATE disky a desky a tak. Dával jsem komplet (přední + zadní kotouče i desky a vzadu i ruční brzdu - pakny) od ATE a jsem spokojenej, brzdí to, tichý to je. Zajel jsem to tak nějak normálně a teď, když brzdím z lehka, tak brzdí zlehka, když na to šlápnu víc a trochu se ohřejou, tak už se to hezky zakousne. Na daily určitě v poho.
A je fajn že je součástí obvykle i drobotina jako ty pružinky, plíšky a tak. Moje desky přímo na kovu měly takovou "látkovou" vrstvu zřejmě proti vibracím nebo proti přireznutí, a i k tomu ještě byly plechy. A to byly i celkem levný - komplet dohromady celý auto mě vyšlo asi na 5k.

Edit: Jsem dement. Mazat už to nebudu, ale celej set byl od TRW, ne od ATE. Pořád se mi to plete <:-<

Re: Zadne brzdy kotuce/dosky

Napsal: pon čer 10, 2019 4:14 pm
od danielo
Tak som patral, googlil .... a zistil som ze aftermarket nema komplet balik, teda myslim kotuce + dosky, od jedneho vyrobcu, az na Herth+Buss a BluePrint, a je nutne kombinovat. No a to je dalsi problem, aspon pre mna. Nemam s tym ziadnu skusenost a nemam sajnu ako to skombinovat. Mne sa pocitovo pozdava ATE kotuce a dosky BREMBO, asi pre to ze mi tie znacky cosi hovoria... Mate lepsi napad ako to skombinovat? Hladam ekvivalen k originalu.

Kotuce by som mohol mat:
ATE https://www.autodoc.sk/ate/12770002
Textar https://www.autodoc.sk/textar/10504278 - momentalne nedostupne

Dosky:
Brembo: https://www.autodoc.sk/brembo/1661733
BOSCH: https://www.autodoc.sk/bosch/8168070
Zimmermann: https://www.autodoc.sk/zimmermann/9366505
Textar: https://www.autodoc.sk/textar/7682117
TRW https://www.autodoc.sk/trw/2192973

Komplet balik Herth+Buss Jakoparts:
kotuce: https://www.autodoc.sk/herthbuss-jakoparts/12808763
dosky: https://www.autodoc.sk/herthbuss-jakoparts/7018294

Komple set aj od BluePrint - ale to mi vobec nic nehovori...
kotuce: https://partsfinder.bilsteingroup.com/e ... 26700SG000
dosky: https://partsfinder.bilsteingroup.com/e ... 26696SG000