Stránka 1 z 5

Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 4:28 pm
od OZP
Bohuzel musim zalozit toto vlakno, protoze situace na nasi chalupe uz se stala neunosnou. Leta jsem mysi resil sem tam pastickou, ale v zasade je nachaval byt, protoze skod a bobku moc nebylo. Tuto zimu vsak mysi prekrocily veskere meze a totalne nam zaplavily chalupu. Bobky jsou vsude, prozrane polstare a deky, prochcane matrace- proste bordel, hnus, smrad a zmar.
Potrebuji mysimu rejdeni ucinit pritrz, ale jako mestske dite si s tim vubec nevim rady. Obycejne pasticky vyziraj, odpuzovac Deramax Profi ignorujou...
Prosim poradte jak s potvorama zatocit- je mi jedno jak moc nesetrne to bude, protoze takhle to proste dal nejde.
Kocka neni reseni, do baraku jim vstup nezamezim.
Ze vseho nejdriv se ted mysi potrebuji zbavit, takze prosim o nejaky tip na odpuzovac nebo jed nebo nejakou hromadnou past, co nalicim a jednou za mesic vysypu (castji v zime na chalupe nejsem). No pak prosim radu jak to bezmysi prostredi udrzovat (to by asi resil ten plasic/odpuzovac. Jed a pasti nebudou vhodne, protoze se v sezone bude po chalupe pohybovat rocni decko a kocka.
Ta situace je opravdu zoufala.

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 5:04 pm
od Subaru70
Ondro, jak já ti rozumim....taky řešim, ikdyž já zatím pastičkama. ty svině mrňavý letos byly tak drzý, že mi normálně vylezly na komodu kde jsem měl vánoční výzdobu a sprostě zaútočili na bezbranýho čokoládovýho mikuláše. Rozkousaly mu ten alobal u nohou a v klidu ho zevnitř kurvy vyžraly, že zůstal jen ten neporušenej obal. Ani drobek z čokolády, čistě vyžrané..ať prasknou...bestie šedivý . Taková myšma je mrcha vychcaná a mlátit to palicí.. >>:-@@

Mě trochu pomáhaj ty pastičky, jed nedávám, to pak někde chcípne a ještě to smrdí..jinak musim všude zavírat dveře a ucpat všechny otvory. Letos se mi normálně prokousali přes dřevěnou zeď (napuštěný prkna/krajinky) až do chodby.. Vyhlodaly tam díru a ještě byl všude bordel..Takže taky uvítám postřehy ostatní lovců těchto šelem..

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 5:11 pm
od sima
Ondro moc ti neporadím,někdo tu vzpomínal použití ozonu,ale to se na takový barák nejspíš musí opakovat a já s tím nemám zkušenosti.
Já bych ale určitě začal od toho co říkáš,že neovlivníš:kudy se nejvíc můžou tak myši hrnout do chalupy,kde můžou mít blízko u baráku své hnízda,odkud se stěhují pak do chalupy,to znamená hlavně bordel a typicky hromada dřeva apod.Pak tyhlety možné centra odstranit,spálit,odvézt.Pak zkusit odpozorovat kudy se nejvíc hrnou a kde se nejvíc objevují a tam najít kudy-stačí mini dírka,vzít trochu unimaltu či betonu a zaplácnout to.Já vím je to pakárna to hledání a nerovný boj,nejhorší je zamezit přes střechu,či přes určitou podlahu...
Nám spolehlivě a 100% zabírají obyč pastičky,chleba do nich a je to jistota,lidi dávají cokoliv klidně i romadur,ale to by pak myši pořádali do chalupy hromadný atak :-)
Ale bacha,jsou jedny pastičky které myši vyrajbujou a necvakne je to.Vypadá to jak klasická dřevěná pastička,ale je ze silnějších drátů a dráty tvoří víc oválný tvar,foto když tak zkusím dohledat.
Je to hnus to ti věřím!!!Nám se zrovna leto myši začli hrnout do dřevníku,naštěstí dál se nedostali,tak jsme zlikvidovali hromadu přímo za zdí dřevníku,no byly tam hnízda a chodbičky pod podlahu jsem ucpal provizorně kamínky.Potvory se tam zas zkoušeli dostat,dle těch šutrů to bylo poznat,ale vzdali to.Já mám totiž v těch místech podlahu jen částečně betonovou,zbytek staré trámky,tak to tamtudy měly snadné.
Hodně zdaru a snad kluci něco poradí,něco hromadnějšího!Ale ty případné hnízda jestli nějaké jsou,jsou taky důležité,tam se jim daří a pak,hlavně v zimě se hrnou dovnitř.Stejně by to chtělo kočku,ale snad tam nějaké "obecní"či polodivoké jsou?
Subaru 70-je pravda,že letos myši byli a jsou hodně agresivní,říkájí to i známí.Tu hromadu za zdí jsme tam měli tři roky a nikdy jsem to nemusel tak razantně řešit.

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 5:19 pm
od hamoun
no .. jako ostatní .. nic hromadného ...
jedine "pestovat" kocky :)

na pasticky - ty klasicke drevene mi vyborne fungovala cokolada ... mysi po ni slusne "jedou" ...
roztopit, zakapat ... dobře to drzi a funguje ..

spek a chleba mi mysi vytahovaly ...
ale chce to kontrolovat ... a vyhazovat ...

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 5:28 pm
od quickly
My jsme měli myši v dílně, zafungovaly průchozí pastičky u zdi nebo taková ta kruhová, kdy vstup je konicky. Pastičky byly úspěšné tak na 50%, potom jsme zkoušeli ozon, ale to fungovalo na menší místnost, velkou to nezvládlo (generátor používám na auto, časovač je maximálně 2 hodiny). Potom jsme nasadili otrávené granulky a do 2 týdnu bylo kompletně vyčištěno. Ale u těch granulí se musí každý den hledat mrtvolky.

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 5:49 pm
od nun
https://www.loupak.fun/video/veda-a-pok ... ast-na-mys - jo do toho kýblu patří voda do třetiny na utopení ať je nemusíš mordovat pak po jedné . . .

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 5:49 pm
od Jozifek
Když vlezou někam, kde se bydlí, tak se mi osvědčily tyto pastičky
img.obrazky.cz.jpg
když vypadají takhle, tak fungují tak na 90%. Ty, co nemají tu pohyblivou část nebrat

na prostory jako je garáž nebo kotelna
img.obrfazky.cz.jpg
nástrahu beru od deratizátorů, mají takovou v malých kvádrech, přesně pasuje do té průchozí pasti

A chtělo by to někde objednat mrazy.

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 6:05 pm
od mnov
Dle mé zkušenosti je to bez zamezení přístupu marný boj. >:-f

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 6:10 pm
od VDC
Ondřeji opravdu je třeba se snažit těm sviním bránit v přístupu. Na chalupě jsou oplechovaný rohy dveří a futer, protože si tam za léta prokousaly průchody a občas si nějakou cestičku najdou. Ale podle věcí v okolí díry, které si tam nosí, se dá celkem poznat, kudy lezou.
Nicméně je to boj na dlouhou trať. Mě deramax pomohl, ale ne na jejich likvidaci, ale na znepříjemnění žití.
Nicméně na podzim, kdy loví zásoby na zimu tam lezou, deramax nederamax.
Takže je chce jim ty zásoby nabídnout. A úspěšně mi na to fungujou gelové jedové kapsle. Žerou to jako blbý, odtahají si to do pelíšků a tam si na tom pochutnávají.
Přestávám jim to dávat, když vidím, že ty kapsle tahají až do stodoly. To už vím, že je populace zdecimována.

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 6:11 pm
od nun
https://www.loupak.fun/video/veda-a-pok ... ast-na-mys - jo do toho kýblu patří voda do třetiny na utopení ať je nemusíš mordovat pak po jedné . . .
https://www.youtube.com/watch?v=Fmv32ZdvK-w jo tuhle jsem původně hledal ...
https://www.youtube.com/watch?v=wTN7t3jwGr8 sklapovačka je možná spolehlivěší

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 6:17 pm
od Sasi
Možná to bude znít divně, ale nám pomohl na chalupě přítelkyně ochočený potkan. Většinu myší, které měly hnízdo pod dubovou podlahou sežral a zbytek se odstěhoval, protože ho sviňuchy cítí a asi se bojí. Neříkám že vyhnal úplně všechny, ale těch pár, co se vrátili nebo přišli nově, tak moc dlouho nevydrželo.

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 6:21 pm
od Jozifek
Do míst, kam nemají přístup děti a domácí zvířata a kde jsem zvítězil nad myší populací dávám něco takového
DSC05319.jpg
funguje to jako detektor přítomnosti hlodavců.
Zamezení přístupu a jiné potravy je základ úspěchu

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 6:28 pm
od nun
Chlapi, ještě nezapomeňte že myši chodí zásadně kolem zdí apod. takže pastička uprostřed místnosti je nanic. Je třeba ji dát hezky do kouta mezi bordel aby měly myšky pocit bezpečí.

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 6:30 pm
od OZP
Tolik prispevku za takovou chvili- diky za ne!
Zabranit pristupu je za soucasneho stavu veci mission impossible.
Je tolik slabych mist- stolete dvere a futra co nedolehaly ani nove, mista kam se nedostanes ( za kamny, pod linem, ve stropech), schodiste z pudy, obytne mistnosti spojene pruchody s dilnou a drevnikem, sklipek s okynkem ven a opet netesnicima dverma do domu... mam pocit ze ty svine lezou i kominama skrz derava kamna, kdyz se v nich teda zrovna netopi.
Navic venku maji rejdiste v "zasypane" jimce a sklepe co zbyl po spejcharu.

Re: Myši v chalupě- jak se jich zbavit

Napsal: pon led 08, 2018 6:32 pm
od nun
Říká se, že myš proleze všude kudy prostrčíš tužku - nemám ověřeno