Stránka 1 z 1

Pískání AT na zpátečku

Napsal: úte srp 22, 2017 7:09 pm
od marda72
Zdravím vás pánové i dámy.

Mám Outbacka 3.0R r.v. 2004 s cca 210000 na hrbu. Poslední dobou mě trápí jedna zvláštní věc. Když couvám, tak se ozývá táhlé pískání a čím rychleji jedu, tak je to intenzívnější.
Nevíte, čím by to mohlo být? Zanedlouho plánuju ventily (protože jsem to koupil s LPG a o hrozících problémech jsem se dozvěděl až tady) a kdyby byla třeba nějaká oprava AT převodovky, tak by se to možná spojilo. Díky za informace nebi tipy.

Re: Pískání AT na zpátečku

Napsal: úte srp 22, 2017 7:45 pm
od Slavek_xxx
To muzou bejt mraky veci, od kardanu, pres brzdy, bubny rucni brzdy, loziska, nejakej kryci plech co se dotyka poloosy nebo kardanu, vsechno mozny. Nejlepsi je to zvednout na zvedak, zaradit Rko, chodit pod autem a poslouchat...

Re: Pískání AT na zpátečku

Napsal: úte srp 22, 2017 10:13 pm
od VDC
Slávek má pravdu. Ale řekl bych, že to bude nějaká kravina, typu krycí plech, který piští, když se kardan točí obráceně a nepiští, když se točí dopředu. Myslím si totiž, že kdyby to pištění bylo uvnitř skříně, tak by to pištělo v jakémkoliv režimu.

Re: Pískání AT na zpátečku

Napsal: stř srp 23, 2017 9:02 pm
od marda72
Samozřejmě bych byl rád, kdyby měli pravdu ti, kteří říkají že to bude nějaká kravina. Asi mě vyplašilo téma o rapasi měniče. Servis ukáže.

Ještě jsem si vzpomněl. Když jsem byl v zimě v Jeseníkách, tak jsem zapadl do škarpy a museli mě vytáhnout a bylo to trochu na dlouhé lokte. No a všiml jsem si, že při jednom z pokusů jsem nechal na automatu zařazenou zpátečku. Pak už jsem si dával bacha a dával tam neutrál. Nemohlo toto poškodit převodovku? Od té doby jsem najel bez problémů min. 5000km a to pískání začalo až cca před 14 dny.