Stránka 1 z 5

Auto na denní ježdění

Napsal: sob zář 24, 2016 11:51 pm
od gopher
Zdravím všechny,

Kamarád shání auto pro manželku na denní ježdění do práce. Napadla mě Impreza 2.0, 92kW a předělat na LPG. Tento motor by měl jít dobře předělat. Našel jsem tuto Imprezu -

https://auto.bazos.cz/inzerat/65587772/ ... Subaru.php

Co myslíte, popř. neznáte někdo toto auto?

Moc díky!

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 12:37 am
od Mira
No už dle toho inzerátu asi pán neví co prodává. Protože si evidentně plete redukcí s připojitelnou 4x4. Takže opatrnost.

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 11:12 am
od cerv
Jestli není zásadní důvod pro 4wd,doporucil bych na běžný ježdění jinou značku než subaru,něco co nemusí prestavovat na lpg aby to mělo rozumnou spotrebu apod...
Obecne subaru s nepresnym razenim a tuzsi spojkou nejsou ideální auta pro ženy na běžný jezdeni.Moje žena byla ochotná akceptovat pouze 3,0H6 v automatu, s ostatním me hnala! :-)

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 12:30 pm
od gopher
Nad tím jsme s kolegou taky uvažovali. 4WD využijí v zimě, popř. při cestě někde na tábor apod. Spíše je tady jiný problém - co vybrat. Cenový strop je 100 000Kč. Fiat, Ford, Opel, Kia, Renault, Škoda apod. kolega nechce, stejně jako naftu. Takže LPG je jediná volba. Navíc chce něco spolehlivějšího. Takže zůstává Mazda a Toyota. K těmto autům zase nemáme známého mechanika. Na Subaru jo ;-) Navíc Toyota u starších modelů měla problémy s benzinovými motory a najít nezrezlou Mazdu není jednoduché.

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 1:02 pm
od PetrC
Hondy jsou úsporný, dobře ovladatelný, spolehlivý a jednoduchý na údržbu. Mají problém s korozí zadních lemů ale to je asi u všech Japonců. Motor vydrží neskutečný zacházení, takže ideální pro ženy ;-D

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 1:06 pm
od Levap
Mitsubishi Lancer jsou pry spolehlivé. A nemusely by stat moc.

... by Tapatalk

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 1:09 pm
od ladis77
yohn v zajimavych inzeratech postoval rezu 2.0 2001 kombika, stribrna. cena cca 75, dle jeho slov se o ni pan(soused) staral, servis v nemecku, stav vybornej.

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 1:10 pm
od cerv
100 není asi moc,ale i tak se dá!Znám spoustu aut,které jsou ok a funguji normálně a cena skoro nic.Obecně predsudky u znacek dávno nemám!
Kamarád třeba nedávno dostal zdarma,pouze za prevod Zafiru 1,8 benzin,ve slusnym stavu,vše funkcni a jede super,bere 8l a ma 7 míst.V takovém případě,je jedno,co to má na kapotě za logo!;)
Je lepší koupit auto,které člověk zna,než na inzerát neznámý subaru...ale to je každýho vec...Ta stribrna,co tam dával Yohn...
https://subarufanclub.cz/forum/viewtopi ... start=4935

A jestli někdo napíše,ze je hnusná,kvůli svetlum,tak nehledá auto na ježdění ale designovy skvost a to je někde jinde! :-)

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 7:13 pm
od hamoun
ja poridil swifta 1,5vvt ... a spokojenost ...
jezdi se s tim dobře a pro zenskou super prditko ...
cena byla nad limit, ale stejna generace se da poridid i kolem tech 100tkc ...

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 7:47 pm
od mnov
Na denní ježdění jsem si pořídil "lítačku". ::-((( Nemám kde zaparkovat. :-)
Až skončí STK na Suzuki, tak to asi pořídím i manželce, protože s Forejsem asi nebude chtít jezdit. :-)

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 8:45 pm
od outback
"Auto na denní ježdění pro manželku" je zadání, podle kterého se auto vybrat nedá. Kolik manželka denně ujede? Kde - okresky, dálnice, město, hory? Musí jezdit za každého počasí, nebo když napadne víc sněhu tak jede radši městskou? Čím jezdí teď? Jak to má být velké? Jak se vyjádřila manželka, co je pro ní důležité? Umí parkovat a musí parkovat na omezené místo, nebo jezdí jen tam, kde je místa dost? Hraje roli spotřeba? Barva auta? Servisní náklady? Je TCO podstaný parametr a je schopná pochopit, co to je? Bezpečnost? Místo pro děti, kola, náklad? Předpokládaná životnost auta? Umí se o servis starat sama, má někoho kdo se o to bude starat, nebo potřebuje auto co servis nepotřebuje? Ono taky vybírat auto na 10km denně po městě nebo na 50km denně po dálnici nebo 50km po Šumavě je rozdíl...moje žena co jezdí málo a nerada a jedině našimy auty a pokud možno jen s automatem taky potřebuje jiné auto než její spolužačka co jezdí hodně, dobře, čímkoliv a jako hobby jezdí jako spolujezdec rallye...

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 9:45 pm
od VDC
Jen jestli bude ta manželka schopná ty svoje požadavky definovat. Ta moje chtěla před dvěma lety "něco malýho do města". Což jsem vyřešil nákupem H6 a dal jsem jí Previi. Ona totiž jaksi opomněla, že nic menšího mít nemůže, když vozí zákaznicím prádlo.
Ačkoli jsem měl samozřejmě pravdu, stejně i po těch dvou letech, ve slabších chvilkách neopomene připomenout, že jsem jí s nákupem H6 vlastně podfoukl. :-)

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 9:57 pm
od geraltos
no já koupil manželce na ježdění do práce WRX s keramickou spojkou. a taky to půl roku dávala, než jsem byl donucen ke změně :)

tak jsem přikoupil peugeot 206 SW 2004 (to jsem vymyslel taky já). stálo to 57 tisíc, máme to dva roky, benzín 1,4 (8V) a naprostá spokojenost. ať si každej na žabožrouty nadává jak chce, podle mě vzhledově je to pěkné, funkční taky, náklady nízké a těch 5000 km do práce jí to doveze bez problémů. a taky je výhoda, že frantíci nereznou. 2004 a nevidíš kouska rzi. STK kromě novýho výfuku bez problému.

teď mě teda svrbí ruka, že bych to vyměnil za Forester nebo Outback, ale nechce o tom ani slyšet. už je asi Subaru - vyléčená :)

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 10:07 pm
od VDC
Ta moje je s Prevítií samozřejmě naprosto spokojená a už ví,, že menší auto mít nemůže. :-) Tuhle mi ukazovala Mercedes Viano, že by se jí to jednou líbilo jako nástupce.... :-)

Re: Auto na denní ježdění

Napsal: ned zář 25, 2016 10:19 pm
od geraltos
VDC: viano? to je asi trochu extrémní :) ale proti gustu...

někdy musím tu svojí ženu vzít na sraz, aby jí tam někdo svezl pořádným autem, třeba Outback se jí prý líbí víc, než Forejs, ale mám trochu obavu, jestli tím nemyslí novější modely :) já bych bral starej outback do 2003. ideálně 2,5 nebo 3,0 H6. třeba by jí ten automat chytil a chtěla by to taky... ale spíš mám obavu, že je jí to fuk, čím jezdí...