Stránka 1 z 3

FM transmiter

Napsal: čtv dub 29, 2010 11:11 pm
od HonzaCZ
Swapino píše: ... jen proste trpime chronickou nemoci ... vsechno hnedka dramatizovat ... tak se pomalinku zacinam ucit, ze to auto si rekne co chce ... :) Ale ja ho neuslysim pac mam pusteny radio :D :D
Přesně tak :826: Právě vybírám FM transmitter, abych mohl aktivně poslouchat ::-DD: Rádio se poslouchat nedá, kvůli neustálým reklamám a ohraným písničkám a těch pár Audio-CD, co mám v kastlíku už je taky ohranejch... :839: a nic jinýho moje rádio nepřehraje (teda kromě kazet... ::-DDD: )

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 11:10 am
od romik
HonzaCZ píše: Přesně tak :826: Právě vybírám FM transmitter, abych mohl aktivně poslouchat ::-DD: Rádio se poslouchat nedá, kvůli neustálým reklamám a ohraným písničkám a těch pár Audio-CD, co mám v kastlíku už je taky ohranejch... :839: a nic jinýho moje rádio nepřehraje (teda kromě kazet... ::-DDD: )
Pozor na FM transmitter, pokud to dáš do cigaretové zdířky, která se nevypíná po vytažení klíčku, tak si můžeš vybít baterku. Nevěřil jsem tomu, ale v zimě po týdenním stání jsem pak nenastartoval. Zapomněl jsem si ho vypnout a bylo to. Hlavně najít po Praze volnou frekvenci, já to měl a nestálo to za nic, kvalita nevalná. To je daleko lepší ta "kazeta Hama s drátem a 3,5 jackem). Sice to vypadá morbidně, ale kvalitní kazetové rádio to z mobilu přenese daleko lépe.

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 11:11 am
od nzg
Me kaminek v kole vydesil v Chorvatsku u Legacy, vcelku neprijemna chvilka. A den pote mi tamtez odesel air-sus (kompletne si sednul do nejnizsi polohy) a to uz se samo neopravilo. Takze jsem jel 700km domu bez tlumicu, super zazitek. Ale dojel jsem.

Ad FM-transmiter - neni lepsi redukcni kazeta? Sice kabel navic, ale bez ruchu.

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 11:26 am
od krum
Já v Praze používám transmitter na frekvenci 107,7 FM a jde to. :657: Problém je spíš při dlouhých přesunech (třeba Praha-Tábor), kde se do frekvence tlačí pár regionálních rádií a je třeba během cesty změnit frekvenci třeba dvakrát.

Muziku přehrávám přímo z 4GB miniaturní flashky, kabel kdesi u řadičky a ovladačů ventilace by mě rozčiloval. :1774:

Důležité je při nákupu transmitteru vybrat model s dostatečnou možností volby frekvence (nekteré mají možnost volby třeba jen mezi 7 předem nastavenými kroky v pásmu FM, to je na pendrek). :6066:

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 1:10 pm
od HonzaCZ
Díky za tipy k FM transmitteru :826: Kazetu rozhodně ne, nechápu, jak můžete tvrdit, že je to lepší kvalita než FM? Už z principu a technického hlediska je FM stereo lepší než klasická MC. Navíc ten kabel....

Jinak ho chci někam zabudovat a připojit jen na klíček, stejně jako je rádio. Rád bych nějaký se zabudovaným BT handsfree. Jinak k tomu ladění: Viděl jsem nedávno takový, který uměl při zarušení přeladit na jinou frekvenci automaticky a dal o tom vědět rádiu přes RDS (což dělaj normální stanice běžně, když někam jedete).

No vidim to na přímý import z číny, protože u nás je to neuvěřitelně předražený. ::-DD:

Jiný rádio se mi dávat nechce - tohle - originál Subaru - hraje výborně a pěkný nový 2DIN stojí kolem 8 litrů a 1DIN se mi nechce řešit konstrukčně. I tak MP3+BT vyjde vždycky aspoň na 4-5. Když seženu transmitter do $50, tak budu spokojenej. :811:

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 2:37 pm
od romik
No Honzo nevím, nevím, hodně jsem si s tím vyhrál tak před 3-mi lety, kdy jsem to řešil. Rozhodně doporučuji vyzkoušet. Když už něco streemovat stereo bez drátu, tak jedině přes Bluetooth. Bavím se o transmitteru do 1000Kč, mohou být ale lepší kousky, technika pokročila.
Uvedu jeden příklad. mám vyndané staré kazetové rádio rok výroby tak 1990, nějaký Blaupunkt. Ještě stará dobré tranzistory, žádné šváby. V tom kazetu s drátem a posílám to tam čisté bez efektů sw přehrávače CorePlayer (určitě znáš) z HTCčka po drátě. No zvuk krystalicky čistý, jako ze starých Hi-Fi věží (hifisté potvrdí, že ani čisté stereo už není to co bývalo).
Ale jde zase ve finále o CENA/VÝKON.

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 4:21 pm
od HonzaCZ
No tak srovnávat tranzistor se šváby... šváb neni nic jinýho než spousta tranzistorů. I v dnešních rádiích je jako koncák většinou nějaký MOSFET, ale nebudem odbočovat.

Kazetu doma i někde mám. Ta nic ale neřeší. Je to "umělý" line-in do rádia. Co k němu připojím? :-) Nemám žádný MP3 přehrávač ani nic podobnýho.

Jinak srovnávat streamování přes BT (tedy zřejmě máš na mysli A2DP) a FM je trochu zcestný. Když řeším, jak dostat signál do původního rádia bez vstupu, těžko budu moc použít A2DP. Výhoda FM je v tom, že to přijímá každý rádio, ale ještě jsem nenašel žádnej zajímavej transmitter, takže nakonec asi to rádio vyndám a podívám se, co se s nim dá vyvíst - např. napíchnout se rovnou na dráty kazeťáku a přivíst signál tam nebo využít interface pro CD changer.. nevím. Každopádně vyhazovat to rádio se mi nechce, když tak pěkně hraje ::-DD:

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 4:31 pm
od hetzer
HonzaCZ: vyhod radio, pod sedacku dej zesilovac a na ten si pripojis co budes chtit.

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 4:36 pm
od HonzaCZ
hetzer píše:HonzaCZ: vyhod radio, pod sedacku dej zesilovac a na ten si pripojis co budes chtit.
To je už moc komplikovaný :-) Já viděl v tom transmitteru jednoduchý řešení za pár korun, ale trošku mě tu někteří odrazují, tak teď nevim :655:

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 5:42 pm
od OndraH
HonzaCZ píše:To je už moc komplikovaný :-) Já viděl v tom transmitteru jednoduchý řešení za pár korun, ale trošku mě tu někteří odrazují, tak teď nevim :655:
A nezkoušel jsi zrealizovat to připojení přes vstup pro changer jak jsme tady nekde o tom už diskutovali? Jedinou nevýhodou je to že musíš mít v přehrávači CD s prázdnou stopou.

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 5:48 pm
od HonzaCZ
OndraH píše:A nezkoušel jsi zrealizovat to připojení přes vstup pro changer jak jsme tady nekde o tom už diskutovali? Jedinou nevýhodou je to že musíš mít v přehrávači CD s prázdnou stopou.
Neřešil, protože jsem našel interface jen pro novější rádio, co se dávalo do Legacy IV/Outback III. Bavil jsem se o tom s kamarádem a ono ty protokoly jsou opravdu datový, člověk by čekal, že tam povede audio a nějaký signální vodiče pro ovládání a ono ne.

EDIT: Možná by to sneslo už přesunout do jiného vlákna, ať fm transmitterama a autorádiama nezasviňujeme "naše malé prohry". :850:

Re: Naše malé prohry

Napsal: pát dub 30, 2010 5:53 pm
od OndraH
Jaký máš konektor pro changer? 13 nebo 16 pinů? Na třináctipinovém by právě mělo fungovat jenom to přímo připojené audio, jak jsem vyčetl.

Re: Naše malé prohry

Napsal: sob kvě 01, 2010 12:11 am
od HonzaCZ
OndraH píše:Jaký máš konektor pro changer? 13 nebo 16 pinů? Na třináctipinovém by právě mělo fungovat jenom to přímo připojené audio, jak jsem vyčetl.
Hele to právě nevím, ještě jsem to nevyndaval, ale asi to brzy udělám. Je to tohle rádio http://www.allegro.pl/item1021382646_ra ... 03_05.html

Re: FM transmiter

Napsal: sob kvě 01, 2010 11:08 pm
od vojta
Podarilo se nekomu z vas vyvest z radia audio vstup? Treba na 3.5 jack? Mam ve foresteru 2003 originalni radio a nevim, jestli to nejak jde provest. Audio vstup by se dost hodil :)

V USA to prodavaj: http://www.jazzyengineering.com/product ... pa07hi5lf1
ale podle me to musi jit jednoduse vyrobit za mensi penize.

Re: Naše malé prohry

Napsal: sob kvě 01, 2010 11:13 pm
od HonzaCZ
OndraH píše:Jaký máš konektor pro changer? 13 nebo 16 pinů? Na třináctipinovém by právě mělo fungovat jenom to přímo připojené audio, jak jsem vyčetl.
Tak jsem dneska udělal cvičně rozborku/sborku středního panelu a mám tento konektor (viz obrázek) a rádio značky KENWOOD.
vojta píše:Podarilo se nekomu z vas vyvest z radia audio vstup? Treba na 3.5 jack? Mam ve foresteru 2003 originalni radio a nevim, jestli to nejak jde provest. Audio vstup by se dost hodil :)
Řešil jsem to, kuchnout rádio a uvnitř by se šlo napojit přímo na některý ze vstupů zesilovače. Problémů tam pár je. Dalo by se připojit přímo na dráty od čtecí hlavy kazeťáku, ale tam bejvaj nějaký korekční předzesilovače, takže by mohl být problém. No ideální by bylo napíchnout se na vstup CD changeru, ale nevim, jak moc je to digitální :-)

Každopádně dneska jsem zjistil, jaký mám rádio a jdu hledat správnej interface pro CD changer konektor. Určitě to půjde koupit a nebo dobastlit :-)