Tazzy píše:Chtěli jsme si po čase dát naší ňamku a koupili jsme si chobotničky v Makru (1kg mražených- garantováno na 800g) za 180 Kč.
Po rozmrazení jsme byli v šoku..... skvělých 224g......určitě to budeme reklamovat, a pár fotkek pošleme na příslušné úřady- klamání zákazníka.
No příště raději koupíme chlazené. Naši tradiční značku neměli.
No tak tahle fotka je opravdu vypovídající. Bohužel o ničem. U mraženého zboží si kupujeme nejdražší vodu. A to nejen u chobotniček, to je u všeho. Dyk je v tom spoustu vody a úplným rozmrazením se ta voda ztratí, tzn. ta hmotnost bude vždy nižší. Najděte si testy mražených ryb a uvidíte, kolik z hmotnosti činí voda (i přes 50% obsahu, umí i 60%) a zmiňovaný Varmuža tam té vody měl taky fakt hodně (mám tam spolužáka a termínu exkurze jsem se pousmál, ukazují všem co oni chtějí aby vidět bylo, je to jen jejich reklama - a funguje ). U chlazeného se podvádí jinak, např. zmiňovaný Albert a jejich "křehčené" kuřecí maso. Bylo dražší než obyčejné, jen napíchaný rychlosolí. Prostě ta posypová sůl z Polska taky něco stojí.
Proto já mražené kupuju jen v kelímku Haagen Dazs.
A co mne naposled dostalo, byl steak v Morisson Pubu v Brně. Byla to strašná flaxa a korunou byla nakrájená okurka na přílohu, kterou před tím kuchař nějak opoměl vybalit z té hygienické fólie a byla naservírovaná i s tou fólií. Tak jsem pak jen filozofoval, jak moc musí bejt někdo natvrdlej, aby tohle udělal? Prostě myslel na něco jiného, filozovoval si při tom jak já potom a nevšiml si, no.
Každopádně stačilo. A servírka co ji známe z jiné hospody jen pokrčila rameny. Takže bychom mohli majiteli té druhé hospy, kde jsme za dlouholeté štamgasty, doporučit jinou brigádnici. Je totiž normální, že servírky nemají nikde smlouvu, pouze brigádničí a kolují najednou v mnoha různých hospodách. Znám i jinou, kterou jsem potkal už v 5 hodpodách. Takže není divu, že je jim to u ... .