Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

Susede, tak to je nádhera. OÚ jé. Já se snad zítra večer budu ploužit kolem vaší chalupy :-)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Šímo, ten jsem dělal já před devíti stránkami :-) Segedýn sám o sobě moc fotogenickej není, ale hlavně když je dobrej :-)
Subaru Impreza WRX MY 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

:-) díky, oproti minule jsem pracoval s pávní, ne s hrncem, dal tam místo smetany na vaření zakysanou a udělal jinak jíšku, příště dám jíšku z brambor, zkusím, furt je co zkoušet. Zelí jsem neproplachoval a to bylo jen dobře, má to tu typickou mírně nakyslou příchuť, no a pár jiných menších změn, dle chuti, jen tak, tj tak když chlap vaří :-)
Já jsem hlavně rád za toto vlákno, nakopne mě to k vaření, není nad samo doma a pak člověk zjistí jak je skvělé vaření, jen se do toho pustit, klidně i když jsi KO, unaven, i to vaření člověka nakopne, oživí, je to relax, že jo :-)
Cheza, jo tak ty! Je to přesně jak to říkáš, není fotogenický, taky jsem čučel, je to tak :-)
Edit: dívám se na ten tvůj segedín a vypadá nějak hustěji, tedy na pohled jinak, lépe, možná až ten můj dám na talíř...jen koupit nějaký dobrý knedl, příště musím udělat svůj, bo na knedlíky od babičky nejde zapomenout, to byly šišky jak kráva, božská mana! :-) =)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Šaman píše: čtv pro 02, 2021 9:04 pm Susede, tak to je nádhera. OÚ jé. Já se snad zítra večer budu ploužit kolem vaší chalupy :-)
Zastav se, moc rád poskytnu "lehkou" večeři a k tomu pívko a pár blbých mojich řečí! Jen dej pak vědět kdy, ještě pojedu někdy později odpo, či večer pro Díťu.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Simo: hustěji vypadá, protože jsem si nabral hodně masa a zelí :-D ale jinak já ho ničím nezahušťoval, jen dal nakonec zakysanou smetanu. Dělal jsem ho dle maďarského receptu a tam ho taky nezahušťovali. Prošel jsem více receptů a nezahušťovali v žádném. Dle mě je to tak i lepší, na chuti to stejně nijak nepřidá, přidá to jen kalorie :-)

Na druhou stranu, pokud k tomu máš knedlík, tak je asi lepší to zahustit. Já mám ke gulášům nejradši chleba, tak to není třeba :-)

Příští týden mám v plánu klasickej maďarskej guláš, což je u nás spíš gulášová polívka.
Subaru Impreza WRX MY 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Jo už jak guláš ztuhnul, už to vypadá kapku jinak a jak teprve jej dám na talíř, to já si zas umím nabrat hustotu Ke klasickému hověz guláši mám radši chleba, to jooo. K segedínu knedlík. Taky jsem dřív nezahušťoval, ale zkusil jsem to, klasicky barbarsky, jíšku-sádlo-mouka. Jak jsem psal, příště zkusím zemák, stejně jako u hověz guláše chleba, to mě naučil táta co vyhrál párkrát soutěž o nej guláš zde u nás :-)
Máš pravdu, že to přidá jen už tak dost kalorií, já minule vařil dle receptu lehčího, dnes údajně dle Poltreichta. Ale jinak jsou ty recepisy dosti podobné, moc se na tom nedá co zkazit, jen vylepšit :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

IMG_20211203_140742_1.jpg
Susede ne-dobrý :-) a já tě čekal, talíř nachystaný :-) Krásně se rozležel ;) jen ten knedlík, tj těžký odvar toho čemu se dřív říkávalo knedl :-/ příště jedině domácí, nebo najít nějaký echt knedl z obchodu. Tohle je fakt špatně, degraduje to jídlo, těžce.
Dnes krásný den, slunce, bězvětří a já měl dovolenou, tak hybaj na paseky, něco to do sebe má, že jsem si nemohl dosud letos vybrat tolik dovolené :-) =) Budu vybírat až do konce roku, snad teda nebude velká marodka...

Včera založena zázvorovice, to budou grády, snad to nevyleju do kanálu :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

Susede, jestli Ti zbylo ještě trochu Segedínu, donesu Ti na košt přílohu....
Přílohy
IMG_20211203_210430.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

8() bochník? Já to ani sto pro nejsem schopen rozlišit, jak je šíleně nakynutý :-) Ty jooo, tak ten bych rád zkusil. Jinak zbylo ještě hodně...
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

O víkendu jsem vařil jen z ryb. Sobota:

Linguine s treskou a rajčaty
Candát se salátem z červené čočky
Přílohy
DSC_0051.JPG
DSC_0055.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Neděle:
Smažený candát s bramborovým salátem, (pro velký úspěch jsem zopakoval :-) )
Salát z tresky
Přílohy
DSC_0058.JPG
DSC_0059.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Cheza, opět parádní, hraje to barvami, to bych si dal =)
Já zrovna teď přecedil zázvorovici a že si ji označím, abych ji bezpečně poznal :-D pak si vůl uvědomím jakou má vlastně krásnou zářivou, povzbuzující barvu, takové sluníčko v zimě... má etiketu sama o sobě. Musím "skromně" říct, že je naprosto vynikající (*_^) |,,,, chutná mě momentálně víc než slivovice, uvidím zda mě to vydrží. Nakonec jsem jí udělal z hruškovice, prý z ní chutná lépe.
Dopadl jsem jak Cleo, ženě chutná taky, hodně :-/ :-) Cleo taky vymačkáváš zázvor?
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Fotooo
Přílohy
IMG_20211205_194149.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6320
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od cleo »

Barvu mame stejnou . Zazvor jen jemne nastrouham.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

:-)
Já myslel zázvor, tu vylouhovanou směsku, jestli při přecedění vymačkáváš, je tam toho ještě spousty, dobré šťávy, možná i dost silné, důležité.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“