Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Susede, tak to je nádhera. OÚ jé. Já se snad zítra večer budu ploužit kolem vaší chalupy
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Šímo, ten jsem dělal já před devíti stránkami Segedýn sám o sobě moc fotogenickej není, ale hlavně když je dobrej
Subaru Impreza WRX MY 2008
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
díky, oproti minule jsem pracoval s pávní, ne s hrncem, dal tam místo smetany na vaření zakysanou a udělal jinak jíšku, příště dám jíšku z brambor, zkusím, furt je co zkoušet. Zelí jsem neproplachoval a to bylo jen dobře, má to tu typickou mírně nakyslou příchuť, no a pár jiných menších změn, dle chuti, jen tak, tj tak když chlap vaří
Já jsem hlavně rád za toto vlákno, nakopne mě to k vaření, není nad samo doma a pak člověk zjistí jak je skvělé vaření, jen se do toho pustit, klidně i když jsi KO, unaven, i to vaření člověka nakopne, oživí, je to relax, že jo
Cheza, jo tak ty! Je to přesně jak to říkáš, není fotogenický, taky jsem čučel, je to tak
Edit: dívám se na ten tvůj segedín a vypadá nějak hustěji, tedy na pohled jinak, lépe, možná až ten můj dám na talíř...jen koupit nějaký dobrý knedl, příště musím udělat svůj, bo na knedlíky od babičky nejde zapomenout, to byly šišky jak kráva, božská mana!
Já jsem hlavně rád za toto vlákno, nakopne mě to k vaření, není nad samo doma a pak člověk zjistí jak je skvělé vaření, jen se do toho pustit, klidně i když jsi KO, unaven, i to vaření člověka nakopne, oživí, je to relax, že jo
Cheza, jo tak ty! Je to přesně jak to říkáš, není fotogenický, taky jsem čučel, je to tak
Edit: dívám se na ten tvůj segedín a vypadá nějak hustěji, tedy na pohled jinak, lépe, možná až ten můj dám na talíř...jen koupit nějaký dobrý knedl, příště musím udělat svůj, bo na knedlíky od babičky nejde zapomenout, to byly šišky jak kráva, božská mana!
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Zastav se, moc rád poskytnu "lehkou" večeři a k tomu pívko a pár blbých mojich řečí! Jen dej pak vědět kdy, ještě pojedu někdy později odpo, či večer pro Díťu.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Simo: hustěji vypadá, protože jsem si nabral hodně masa a zelí ale jinak já ho ničím nezahušťoval, jen dal nakonec zakysanou smetanu. Dělal jsem ho dle maďarského receptu a tam ho taky nezahušťovali. Prošel jsem více receptů a nezahušťovali v žádném. Dle mě je to tak i lepší, na chuti to stejně nijak nepřidá, přidá to jen kalorie
Na druhou stranu, pokud k tomu máš knedlík, tak je asi lepší to zahustit. Já mám ke gulášům nejradši chleba, tak to není třeba
Příští týden mám v plánu klasickej maďarskej guláš, což je u nás spíš gulášová polívka.
Na druhou stranu, pokud k tomu máš knedlík, tak je asi lepší to zahustit. Já mám ke gulášům nejradši chleba, tak to není třeba
Příští týden mám v plánu klasickej maďarskej guláš, což je u nás spíš gulášová polívka.
Subaru Impreza WRX MY 2008
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Jo už jak guláš ztuhnul, už to vypadá kapku jinak a jak teprve jej dám na talíř, to já si zas umím nabrat hustotu Ke klasickému hověz guláši mám radši chleba, to jooo. K segedínu knedlík. Taky jsem dřív nezahušťoval, ale zkusil jsem to, klasicky barbarsky, jíšku-sádlo-mouka. Jak jsem psal, příště zkusím zemák, stejně jako u hověz guláše chleba, to mě naučil táta co vyhrál párkrát soutěž o nej guláš zde u nás
Máš pravdu, že to přidá jen už tak dost kalorií, já minule vařil dle receptu lehčího, dnes údajně dle Poltreichta. Ale jinak jsou ty recepisy dosti podobné, moc se na tom nedá co zkazit, jen vylepšit
Máš pravdu, že to přidá jen už tak dost kalorií, já minule vařil dle receptu lehčího, dnes údajně dle Poltreichta. Ale jinak jsou ty recepisy dosti podobné, moc se na tom nedá co zkazit, jen vylepšit
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Dnes krásný den, slunce, bězvětří a já měl dovolenou, tak hybaj na paseky, něco to do sebe má, že jsem si nemohl dosud letos vybrat tolik dovolené Budu vybírat až do konce roku, snad teda nebude velká marodka...
Včera založena zázvorovice, to budou grády, snad to nevyleju do kanálu
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Susede, jestli Ti zbylo ještě trochu Segedínu, donesu Ti na košt přílohu....
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
bochník? Já to ani sto pro nejsem schopen rozlišit, jak je šíleně nakynutý Ty jooo, tak ten bych rád zkusil. Jinak zbylo ještě hodně...
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
O víkendu jsem vařil jen z ryb. Sobota:
Linguine s treskou a rajčaty
Candát se salátem z červené čočky
Linguine s treskou a rajčaty
Candát se salátem z červené čočky
Subaru Impreza WRX MY 2008
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Neděle:
Smažený candát s bramborovým salátem, (pro velký úspěch jsem zopakoval )
Salát z tresky
Smažený candát s bramborovým salátem, (pro velký úspěch jsem zopakoval )
Salát z tresky
Subaru Impreza WRX MY 2008
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Cheza, opět parádní, hraje to barvami, to bych si dal
Já zrovna teď přecedil zázvorovici a že si ji označím, abych ji bezpečně poznal pak si vůl uvědomím jakou má vlastně krásnou zářivou, povzbuzující barvu, takové sluníčko v zimě... má etiketu sama o sobě. Musím "skromně" říct, že je naprosto vynikající chutná mě momentálně víc než slivovice, uvidím zda mě to vydrží. Nakonec jsem jí udělal z hruškovice, prý z ní chutná lépe.
Dopadl jsem jak Cleo, ženě chutná taky, hodně Cleo taky vymačkáváš zázvor?
Já zrovna teď přecedil zázvorovici a že si ji označím, abych ji bezpečně poznal pak si vůl uvědomím jakou má vlastně krásnou zářivou, povzbuzující barvu, takové sluníčko v zimě... má etiketu sama o sobě. Musím "skromně" říct, že je naprosto vynikající chutná mě momentálně víc než slivovice, uvidím zda mě to vydrží. Nakonec jsem jí udělal z hruškovice, prý z ní chutná lépe.
Dopadl jsem jak Cleo, ženě chutná taky, hodně Cleo taky vymačkáváš zázvor?
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Fotooo
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- cleo
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 6320
- Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
- Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
- Bydliště: Poddžbánsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Barvu mame stejnou . Zazvor jen jemne nastrouham.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Já myslel zázvor, tu vylouhovanou směsku, jestli při přecedění vymačkáváš, je tam toho ještě spousty, dobré šťávy, možná i dost silné, důležité.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98