Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19132
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Tak to je na nějakou cenu ... nádhera :)

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk

škoda superb
ex WRX 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Teééda, šupa =)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1416
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Program na víkend je jasný, rehabilitace u kámoše na chalupě a dvoudenní vývar z hovezich kostí :*)
Přílohy
DSC_1732.JPG
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1202
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od vrtasp »

Paráda :)
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1416
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Dvoufazovy vývar 20 kilo kosti 4 kastroly, zatím zredukovano na 6 litrů 10w-60, bude z toho 2lt vterinoveho lepidla za doprovodu bigbeatu na LP a kazetach.
Přílohy
DSC_1736.JPG
Retro podvečer
Retro podvečer
DSC_1735.JPG
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Teeeda, ty si to umíš udělat pěkné :-) (*_^) |,,,, nádherné zátiší, všechno, mimochodem kamna moc pěkné, milé, takové klasické.
Já bych málem zapomněl, naložené kysané zelí dopadlo výtečně, opět nekriticky hodnotím sám sebe :-) ale opravdu výtečně!!! Já tohle doslova miluju, jsem po tom jak blázen, konečně jsem ho teda po letech natlačil do zeláku. A že bych se po něm mohl utlouct, toho důkazem jest, že jsem si dal zelňačku a pak klidně zvalil napěchovanou sedmičku zavařovačku tochto zelí a nic pohoda, žádné doprovodné show se nekonaly, jen mě to šíleně chutnalo a kdybych si toho vzal s sebou domů víc, tak se nezastavím :-)
Teď odpočívá v zeláku ve sklípku na chalupě, je mu tam dobře- momentálně osmý až desáty schod, teplota :-)
Holt ujíždím na vitamínech- zelé, zázvorovice, ta teda nějak mizí, budu muset na vánoce udělat další dávku, nejsem na to holt sám a to si přitom dávám jen maličko, každý večer, tj jak když ukapává kohoutek no :-)
IMG_20211212_170059_1.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1416
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Zelí se mi bohužel letos nějak poprvé nepovedlo, vynechal jsem úplně cibuli, což asi podporuje kvašení a asi jsem to moc často kontroloval a pouštěl tam vzduch, je takové měkčí a kyselejsi i voda je kalnejsi, uvidíme jaká bude kvalita uprostřed sudu. Může to být i sezónou a kvalitou zelí, ale nechám si vinu na hrbu, příště bude zase perfektní.
Jinak moje chaluparskke vyučení poznatky za 20 let u kámoše u této jednotky
Přílohy
DSC_1738.JPG
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6344
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od cleo »

Asi bych si mel poridit zelnak .
A protoze ho nemam, jeste nez me skolil moribundus, udelal jsem kimchi. Mohlo byt min slane, ale je to dobrota .


Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1416
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

A co ta dáváš? Jen cesnek a čili? Nebo i nějaký zázvor a další dobroty
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Goba píše: sob pro 18, 2021 9:49 pm Zelí se mi bohužel letos nějak poprvé nepovedlo, vynechal jsem úplně cibuli, což asi podporuje kvašení a asi jsem to moc často kontroloval a pouštěl tam vzduch, je takové měkčí a kyselejsi i voda je kalnejsi, uvidíme jaká bude kvalita uprostřed sudu. Může to být i sezónou a kvalitou zelí, ale nechám si vinu na hrbu, příště bude zase perfektní.
Jinak moje chaluparskke vyučení poznatky za 20 let u kámoše u této jednotky
Tak to nevím, cibuli bych tam ale dal, skrz nevím co, možná i toho kvašení, ale dle mě tam patří. Mě se zelí taky kdysi, prvně nepodařilo, ale měl jsem málo zkušeností, možná to bylo tím, i když jsem dodržoval pokud možno co největší sterilitu apod... no a hlavně chyba byla, že jsem pak zelák neměl kde dát, tak byl v teple...
Ty já jsem taky občas kontroloval, hlavně z počátku a dolíval vodu, teď už ne, teď už je to takový samoproces v kamenném sklípku na chalupě, jen zkontroluji zalití vodou uvnitř i zvenku, už není ale třeba zalévat, tak jen opravdu kontrola a pak ještě případné znečištění, které se letos k mému překvapení vůbec zatím nekonalo, nikde!
Já zelí nekrouhám, kupuji Otické nakrouhané, dělám zelí teda teprve podruhé a proto jsem tak rád, že po předchozím pokusu, tj už tak 15 let zpět dobře :-) se vydařilo, je přiměřeně tvrdé, nerozblemcané a čisté.
Naložil jsem jej v láku ze soli, cibule, hořčičného semínka, kmínu, bobkového listu, křenu a tj asi vše, snad jsem na nic nezapomněl, jaderničku jsem už neměl, ta je na tohle výborná.
Cleo: ani nemusíš hned kupovat zelák, stačí první test do třeba větší zavařovačky, či známý zásadně nakládá do kýblů od primalexu, pak to postupně odebírá, spotřebuje, ale to je teda fuj hnůj, to bych určitě nedělal, tvl do plastu a navíc dávat sůl do toho, to ne.
Nicméně kup zelák, je to to nej a zkoušej :-) je to bomba, chuťově i výživově :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6344
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od cleo »

Goba píše:A co ta dáváš? Jen cesnek a čili? Nebo i nějaký zázvor a další dobroty
Tentokrat jen chilli, ale na to, kolik jsem ho tam dal, to neni vubec ostry Obrázek.
Se zazvorem a chilli jsem to delal poprve a to byla teda bomba Obrázek.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
masha
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1583
Registrován: pát dub 27, 2018 9:26 am
Jméno a příjmení: Václav Mašek

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od masha »

Dneska jsem zadělal ráno na svíčkovou abych se taky mohl přidat do kulinářského tématu :-) Dělám jí asi po druhé v životě (nikdy jsme se na to neodvážil, přišla mi moc složitá)… Ve finále je nejhorší ta příprava, potom je to sranda :-)

Obrázek


Sent from my iPhone using Tapatalk
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22739
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od spm »

cleo píše: Tentokrat jen chilli, ale na to, kolik jsem ho tam dal, to neni vubec ostry Obrázek.
Se zazvorem a chilli jsem to delal poprve a to byla teda bomba Obrázek.


Sent from my iPhone using Tapatalk
To je jasny, spatna chilli papricka ;-)

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk

Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1233
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Přišla mi z Kréty menší zásilka čerstvé zeleniny a ovoce. Akorát prý nedozrály minicuketky, takže mi to nabouralo plánované recepty. Tak z lilků asi udělám musaku nebo melanzane alla parmigiana a zbytek sním jen tak jako přílohy :-)
Přílohy
DSC_0062.JPG
DSC_0063.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19132
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Ty blaho .. a to se dělá jak?
Eshop? Nebo známí? :)

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk

škoda superb
ex WRX 2008
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“