Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Některé mořské potvory jsou luxusní, něco z historie.
Tatarák taky můžu, ale jen klasickej hovězí. Pominu-li, že chuťově se hovězímu nevyrovná, tak rybám v syrovém stavu moc nevěřím. A když jsem jednou při porcování tresky našel asi 5cm červa, tak mě to jen utvrdilo
Tatarák taky můžu, ale jen klasickej hovězí. Pominu-li, že chuťově se hovězímu nevyrovná, tak rybám v syrovém stavu moc nevěřím. A když jsem jednou při porcování tresky našel asi 5cm červa, tak mě to jen utvrdilo
Subaru Impreza WRX MY 2008
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Tatarák dělám z uzeného lososa, nemusím se bát dát to návštěvě a taky nám to víc chutná.
Zkoušel sen ho i z marinovaného lososa vlastní výroby (gravlax), taky výborná alternativa
Zkoušel sen ho i z marinovaného lososa vlastní výroby (gravlax), taky výborná alternativa
- puschpull
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 3931
- Registrován: pát dub 21, 2017 5:49 pm
- Jméno a příjmení: Petr Püschel
- Bydliště: Most, Korozluky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Tatarák nedělám z tresky, ale výhradně z chlazeného lososa. Samozřejmě během přápravy ochutnám. Ten syrový losos je velmi lahodný. Ochutím vždy jen trochou bazalky a pokapu citrónem. K tomu do křupava rozpečenou bagetku ...
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
- vita1kulisek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2304
- Registrován: stř dub 13, 2016 9:18 pm
- Jméno a příjmení: Víťa Kulíšek
- Bydliště: Město Touškov 330 33
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Tatarák mám rád klasický škrabaný z kvalitní zadní hověziny. Dochutím si sám z ingrediencí dodaných u masa. Je to obrovská bašta! Z ryby jsem nikdy neochutnal, asi jsem o hodně přišel, ryby mám moc rád. Jen ty potvory ne, to fakt nikdy, tfuj!
Víťa Kulíšek
Víťa Kulíšek
Subaru Outback 2,5i, 124kW, 2022, Field
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19169
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Dostal jsem na stůl snídani ..
Opět připravil Niky
luxusní to bylo
Opět připravil Niky
luxusní to bylo
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
- vita1kulisek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2304
- Registrován: stř dub 13, 2016 9:18 pm
- Jméno a příjmení: Víťa Kulíšek
- Bydliště: Město Touškov 330 33
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
To je snídaně pro Hamouna? Chachacha, tak leda pro dvoutýdenního Hamounečka..
Víťa Kulíšek
Víťa Kulíšek
Subaru Outback 2,5i, 124kW, 2022, Field
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19169
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Jasně! Já bych si to dělal sám bez toustů... a bez salámu ...
Jen trochu špeku a 3 vajca
Jen trochu špeku a 3 vajca
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Jde o to, že obecně mají ryby spoustu parazitů, nejen tresky.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesti ... 590604f2e/
Subaru Impreza WRX MY 2008
- puschpull
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 3931
- Registrován: pát dub 21, 2017 5:49 pm
- Jméno a příjmení: Petr Püschel
- Bydliště: Most, Korozluky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Zmiňovaný druh tasemnice je u lososů viditelný i bez mikroskopů a speciálních zařízení. "Tenhle konkrétní parazit se vyskytuje ve svalovině. V tenkém plátku masa je tak vidět pouhým okem," popsal Kuchta s tím, že se Češi nemusejí bát ani konzumace sushi, které je u nás většinou z atlantského lososa nebo z ryb pocházejících z chovu, kde se parazit nevyskytuje.Cheza píše: ↑sob bře 09, 2024 1:21 pm Jde o to, že obecně mají ryby spoustu parazitů, nejen tresky.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesti ... 590604f2e/
No jo no. To by se člověk mohl bát všeho.
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
- Mareka
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 2591
- Registrován: čtv bře 24, 2011 8:25 pm
- Jméno a příjmení: Marek
- Bydliště: Ostrava
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Tatarák z lososa se dá zakápnout trochou vysokoprocentního alkoholu bez chuti.
Zabije to parazity, pomůže zvýraznit/uvolnit chuť.... a když se dá alkoholu víc, je z toho i digestiv.
Zabije to parazity, pomůže zvýraznit/uvolnit chuť.... a když se dá alkoholu víc, je z toho i digestiv.
Forester XT 2.5 EcuTek 1 (06), ex Forester XT 2.0 EcuTek 2 (02), Forester 2.0 (99)
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Docela dobrej losos je naložit Gravelax, sul a cukr 1:1 na 2 dny v lednici, dvoufazove za den to sleju a novej zásyp.
Opravdu to docela chutná podobně, jak ten uzenej, tenké plátky na bagetku paráda.
Další pozitivum, v lednici to vydrží určitě týden, testoval jsem kus tam nechat
Opravdu to docela chutná podobně, jak ten uzenej, tenké plátky na bagetku paráda.
Další pozitivum, v lednici to vydrží určitě týden, testoval jsem kus tam nechat
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24355
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Tj snídaně! a od syna ! Měl jsi úplně stejnou jako si dnes připravila má žena, jen chleba byl teda klasický a moc dobrý. Vůbec chleba si vybíráme (doma nepečem) a kupujem jen ty nejlepší v jedné malé spešl prodejničce zde. Mají tam obrovský výběr pečiva, hlavně teda taky ty chleby, chléb je opravdu boží dar, když je dobrý jak se dělával kdysi, tak se dá jíst sám a je pomalu škoda ho kolikrát něčím jiným kazit.
Díťa včera v noci zkusila roládu z krůtích prs trochu jinak, smíchala dva recepty, nádivka- mozzarella, sušená rajčata, bazalka, česnek... taky trošku toho výpečku chuti rajčat a směsky výše jmenovaného- rozmixovat a do pekáče. Před pečením to vypadalo zajímavě
Fantastické! Díťa chtěla upéct brambory, takové větší měsíčky, bez koření, jen sůl, ale já si smyslel, že k tak chuťově nabušené sekané bude lepší "obyč" br. kaše, vyváží lépe ty chutě a taky že jo.
Dávám k dobru víc fotek sekané, jak se v čase vybarvovala
Včera v noci ještě prvně tento dezert, vím, že tu věčně chválím kde co, ale pánové a dámy tohle musím říct, je jedna z nej věcí co jsem kdy jedl, ne-li úplně nejlepší, těžko už pak hodnotit úplnéVIP
Spodek, základna těsto, jak jinak, výplň tvaroh a další věci, moc fajnově tomu všemu dodala vyjímečnou chuť a šmrnc skořicová poleva, opravdu fantazie!!!
K tatarákům nemám co říct, bo je nepožívám, v žádné formě
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Zkušený uživatel
- Příspěvky: 259
- Registrován: stř čer 05, 2019 8:49 am
- Jméno a příjmení: Iva Svobodová
- Bydliště: Praha
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Přidávám ještě čerstvý kopr a petř. Je to mňamka krájet potom tenoučké plátky a obložit jimi žitný chléb a pocákat to olejovo hořčičnou zálivkou.Goba píše: ↑sob bře 09, 2024 5:47 pm Docela dobrej losos je naložit Gravelax, sul a cukr 1:1 na 2 dny v lednici, dvoufazove za den to sleju a novej zásyp.
Opravdu to docela chutná podobně, jak ten uzenej, tenké plátky na bagetku paráda.
Další pozitivum, v lednici to vydrží určitě týden, testoval jsem kus tam nechat
Inspirace https://www.skandinavskydum.cz/marinova ... u-omackou/
Subaru Outback 2.5i 2018 129kW CVT
- vita1kulisek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2304
- Registrován: stř dub 13, 2016 9:18 pm
- Jméno a příjmení: Víťa Kulíšek
- Bydliště: Město Touškov 330 33
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Co to zde vidí orlí zrak můj? No hrozinky v náplni sekačky přec! Gratuluji Radku k tvému kulinářskému úspěchu. Až se hutně posilníš, vyjdi za chaloupku ven a spusť echt valašské halekačky.
Už jsem se naučil žít s tím, že znám od tebe jen zákazy, příkazy a rozkazy. Ale teď jedeš zdatně do plusu s těmi hrozinkami v sekajdě. Super, dada
Víťa Kulíšek
Už jsem se naučil žít s tím, že znám od tebe jen zákazy, příkazy a rozkazy. Ale teď jedeš zdatně do plusu s těmi hrozinkami v sekajdě. Super, dada
Víťa Kulíšek
Subaru Outback 2,5i, 124kW, 2022, Field
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24355
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Ten orlí zrak je nějakého vetchého orla
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98