Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3092
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

Pěkná zásilka. Čerstvá zeleňina....jo!
Začínám připravovat nezdravě mlsání na svátky a na silvestra...
Přílohy
IMG_20211221_182402.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1231
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

hamoun: eshop www.greekmarket.cz. Ale vozí to jen občas a je třeba si to dopředu objednat.
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10652
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od podvlada »

Zatoužil jsem po vaječňáku, ale trochu lepšim, když už se s tim mam dělat :-)
Přivedl mě na ten nápad tenhle týpek. Sem tam sleduju nějaký jeho videa o vaření, třeba burger bulky co jsem tu dával kdysi mám taky z receptu od něj. Forma mi sice nepřijde nejlepší, obsah (podstata) ale dobrá.
Kam se na tenhle vaječňák hrabe typický "salko s rumem" :-DDD
Dělal jsem tedy nealko variantu, abych si mohl dát kdykoliv/kdekoliv. Alča nemá ráda hřebíček, tak ji v tom ruší, je pravda, že je trochu "štiplavej", příště možná méně nebo úplně bez. Ale muškátový ořech, zázvor, skořice a vanilka se skvěle doplňujou.

https://www.joshuaweissman.com/post/homemade-eggnog

Obrázek
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3092
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

A do party jsem přihodil pseudoutopence. Pěkné špekáčky nebyly, tož jsem vzal gothaj a junior, zkusím experiment z tohoto materiálu. Myslím, že zhltnout to půjde....:-)
Přílohy
IMG_20211222_180515.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1231
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Lilky zpracovány. Udělal jsem je zapečený s ragú. Taková variace na lasagne - jen těstoviny nahradili osmažené plátky lilku a bez bešamelu, stačilo dostatek mozzarelly a parmazánu.
Přílohy
DSC_0067.JPG
DSC_0068.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 16146
Registrován: pát srp 14, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Bydliště: Hradubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od quickly »

Eliška dnes upekla něco na svátky (frgale, vanocku a makovnik)
Přílohy
IMG_20211223_162836.jpg
164027340542451767091603632084.jpg
16402734183912315698475183816027.jpg
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1415
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Já se pustil do bezmaseho oběda na zítra, jinak neduvidim kofolu. Kyselo se mi docela vyvedlo, krásně tahá za mandle... takové to domácí žvýkání, trocha cukru podpoří kyselost a hlavně kostku z mrazáku /hovězí vývar z kostí zredukovany na tmavý sulc/
Přílohy
IMG_20211223_184448.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2214
Registrován: pát zář 22, 2017 5:52 pm
Jméno a příjmení: Milan P.
Bydliště: venkov u Jaroměře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Metuzalem »

Se máte. Eva taky upekla několik vánoček, ale sjely se nečekaně děti a vnoučata na namátkovou předvánoční kontrolu, tak už fotku neudělám :-)
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1415
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Ještě že měl ten mladý divočák 4 kolena a 4 kotlety, jsou malé takže rizecky budou spíš takové medailonky, ale určitě mňamka, to se ani nedá podělat
Přílohy
DSC_1741.JPG
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19118
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

No tak to je ovšem nádhera :)

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk

škoda superb
ex WRX 2008
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1415
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

A když se to obalí, tak se ještě malinko roztáhnou, když je lehce primacknu do strouhanky, nenaklepavam. S koukám že máme dobrejch 20 kousků, to bude pro 2 akorát :-DDD , holky maj lososa.
Přílohy
1640356865138-521839680.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19118
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Prý lososa ... :-DDD

možná tak proužek lososátka ... :)

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk

škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3658
Registrován: pát led 03, 2020 2:20 pm
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar
Bydliště: Nürnberg

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od StandaB »

:-DDD Ja vcera nevaril.
Přílohy
IMG-20211224-WA0010.jpg
mari75
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3420
Registrován: pon říj 31, 2016 10:47 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od mari75 »

Vše něj, Stando. Hlavně zdravíčko
Subaru Forester 2,0XT 03 Red dragon
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19118
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Stando .. tos dal celé sám? :)
Krása :)

Já mám za z jiného soudku ... nějak nám tu vymizela klasika ...

Použiji slova klasika Šímy ...
Prostě "mana" ...
... použito s bramborovým salátem ... :)Obrázek

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk

škoda superb
ex WRX 2008
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“