Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14705
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tapan »

Jirko, my taky tak :-) Akorát jsme dožrali a vyrazili to ven rozchodit :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

Pěkné bašty se tu sešly...to jo! Jen doplním svoji predsilvestrovskou akci s kolenem. To, co přežilo uvaření (manželka to móc pěkně rozjela), jsem upekl a moc toho nezbylo, jen pás tvrdší pokožky :-)
Jen ten sulc se moc nepovedl, něgdy příště....:-)
Přílohy
IMG_20211228_165352.jpg
IMG_20211229_115139.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
bonboniera
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 797
Registrován: sob srp 15, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Vit Pochman

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od bonboniera »

[COFFEE]
Přílohy
20211231_185656.jpg
Subaru Outback 3.0R, 5AT, 2009
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Cheza píše: úte pro 21, 2021 4:27 pm Přišla mi z Kréty menší zásilka čerstvé zeleniny a ovoce. Akorát prý nedozrály minicuketky, takže mi to nabouralo plánované recepty. Tak z lilků asi udělám musaku nebo melanzane alla parmigiana a zbytek sním jen tak jako přílohy :-)
V lednu budou zase na objednávku dovážet čerstvou zeleninu a ovoce z Kréty. Mohu jen doporučit:

https://www.greekmarket.cz/ovoce-zeleni ... t=campaign
Subaru Impreza WRX MY 2008
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Dnešní večeře, jelení ragú na portském víně:
Přílohy
DSC_0072.JPG
DSC_0075.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

Kousek ryby na večeřu :-)
Přílohy
IMG_20220112_201049.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6320
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od cleo »

Rybka nikdy neurazi Obrázek.
Behem 14 dni druha davka kimchi.
Obrázek


Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Kimchi. Vm jen, že ten výraz existuje, už jsem na to někde narazil, musel jsem si to teď přiznám se dohledat :-) to je naloženo podobně jako utopenci :-) ? vydrží to po otevření delší dobu poživatelné? Chtělo by to okusit, neznám.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Jak jsem už psal, miluji štrůdl, ale ukrutně teda!!! :-) Dal jsem si od něj pár měsíců pauzu a tak jsem si jej dnes dal po snídani ke kávě- boží start, balzám na nervy!!! :-) Pamatuji ještě štrůdl od babičky, domácí listové těsto, to bylo něco uffff, bomby, pecky, atomovky na chuťové pohárky =) vždy se mě babi smála, že jsem štrůdlový, na sladké...
Kdybych se nekrotil, sežeru jak nic obě nohavičky na posezení, takhle jsem sežral jen jednu a půl :-) po snídani a pak po obědo večeři. Musel jsem si nechat něco na neděli.
Po štrůdlu není těžko- jen lehce, dietně :-) lístové těsto přeci, jablka a ořechy ze zahrady, tj mana kurec pulec Šímo!
No a na oběd polévka, opět má nejoblíbenější z křížových kostí plus morková kost, tak tohle je peklo, nebo nebe, teda oboje!!! Tak nádherně zlatavá farba to je a tak mimořádně chutná, posypal jsem polévku ještě sušeným líbečkem ze zahrádky, oj oj, to se nedá dožrat se tímhle nebíčkem v papuli.
A pak rizoto, bez masa, boží záležitost, samá zelenina, víc druhů teda, jen jsem zapomněl na žampiony a na lusky, posypané sýrem a zakysaná smetana k tomu, nádhera.
Snažím se ubrat tuků a masa, už jsem dal asik 1kg dolů :-D chce to hlavně pohyb a střídmější stravu, více fitka, cítím se lépe, jen tak dál Šímo! :-D Důkazem mé snahy je, že jsem si dal v pátek jen tři klobásky od kolegyně, co se loučila u nás v práci, hm domácí klobásy z Hovězího- vesnice tu. Zbytek jsem rozdal při odchodu z práce v pátek, na dílně u kolegy, kluci si pošmakovali a já trpěl.
Jinak podruhé se mě stalo, že fotka je příliš veliká, já si tak lebedil, že tohle už je historie, no tj jedno, chápu to, tak zmenšuji, to obracení fotek je taky podivné, jednou to udělá z pár případů. Malé věci, vím. Fotka měla jak se dívám 13,2 MB, omezení je jasné.
Přílohy
IMG_20220114_233614.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6320
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od cleo »

Joo strudl, to taky muzu Obrázek. Akorat bych uz nedokazal snist ani jeden celej, pulku jo Obrázek.
Ke kimchi, neda se rict, ze by to bylo jako utopenci. Ja ho delam podle tohohle receptu: https://fresh.iprima.cz/jak-na/pripravt ... y-vitaminu a davam tam navic jeste bilou redkev. Otevreny v ledici nam to vydrzi do 14 dnu, vydrzelo by to urcite dyl Obrázek.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10609
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od podvlada »

Tak to jsme našli stejný recept, taky se na něj chystám :-) měli jsme pár kupovaných, byly výborný, ale chci zkusit vlastní no :-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1402
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Goba »

Jednoduchá klasika, pasoval by mi po tom ten simuv štrůdl sakra (*_^) |,,,,
Přílohy
IMG-20220116-WA0005.jpeg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1212
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Jste mi s těmi štrůdly udělali chuť, že jsem musel dnes taky jeden udělat. A k tomu aspoň ještě polívku.
Přílohy
DSC_0077.JPG
DSC_0076.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10609
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od podvlada »

Já mám naložený kimchi, tak jsem zvědavej, co z něj bude :-D
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6320
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od cleo »

Budu delat o vikendu dalsi varku, tahle se povedla .


Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“