Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3931
Registrován: pát dub 21, 2017 5:49 pm
Jméno a příjmení: Petr Püschel
Bydliště: Most, Korozluky
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od puschpull »

Malé OT:
Pravidelná konzumace jablečného octa pomáhá zhubnout, navíc přináší i další zdravotní benefity
https://vtm.zive.cz/clanky/pravidelna-k ... fault.aspx
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19169
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

zebych si daval na snidani tlačenku s octem a cibuli? to nezni spatne ... :-D
škoda superb
ex WRX 2008
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5611
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Peťo myslím, že se na to vyprdneme. Přeci jen tam píšou, že testovali lidi do věku 25 let 😂😂😂. Ty si dej tlačenku a já si dám koláček 😂😂😂
Přílohy
17105827336777949468688222220780.jpg
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19169
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Tak to na tom plechu vypada hypersuperexkluzivne, to miluju :-D
škoda superb
ex WRX 2008
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5611
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

hamoun píše: sob bře 16, 2024 11:11 am Tak to na tom plechu vypada hypersuperexkluzivne, to miluju :-D
:-o
Obyčejný mřížkový koláč? 🤷🏻‍♀️
Uživatelský avatar
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3931
Registrován: pát dub 21, 2017 5:49 pm
Jméno a příjmení: Petr Püschel
Bydliště: Most, Korozluky
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od puschpull »

Z dnešního menu:
https://photos.app.goo.gl/XcXX9L2J4exL4aZc8

Umím i fotky do příspěvku. V odkazu výše je fotek o něco více. :-)
Přílohy
PXL_20240316_102108274 - kopie.jpg
PXL_20240316_101559225 - kopie.jpg
PXL_20240316_101638868 - kopie.jpg
PXL_20240316_101645796 - kopie.jpg
PXL_20240316_101905657 - kopie.jpg
PXL_20240316_101928840 - kopie.jpg
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5611
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Taková trochu větší žranice u vás 😂😂😂
Uživatelský avatar
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3931
Registrován: pát dub 21, 2017 5:49 pm
Jméno a příjmení: Petr Püschel
Bydliště: Most, Korozluky
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od puschpull »

Ty mufinky a bramborové mlsky jsou na odpolední setkání u bráchy. :-)
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5611
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

U nás dneska jen tak zlehka
Přílohy
17105869527569199134446894766754.jpg
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19169
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Holaňďanka píše: sob bře 16, 2024 11:30 am :-o
Obyčejný mřížkový koláč? 🤷🏻‍♀️
to ti jen tak pripada .. bo to delavas asi casto ... zcela jiste je z toho testa, co je proste nejlepší .. to vidim .. :-D
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19169
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

a vsecko mezitím proste parada :)
škoda superb
ex WRX 2008
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5611
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

hamoun píše: sob bře 16, 2024 12:06 pm to ti jen tak pripada .. bo to delavas asi casto ... zcela jiste je z toho testa, co je proste nejlepší .. to vidim .. :-D
To vedle je to stejné těsto, jen mi zbylo. Tak jsem udělala takové čtyři koblížky naplněné nugetkou. Přeci to nevyhodím 😁
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19169
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

Holaňďanka píše: sob bře 16, 2024 12:29 pm To vedle je to stejné těsto, jen mi zbylo. Tak jsem udělala takové čtyři koblížky naplněné nugetkou. Přeci to nevyhodím 😁
:-o
škoda superb
ex WRX 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24344
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

hamoun píše: sob bře 16, 2024 10:31 am zebych si daval na snidani tlačenku s octem a cibuli? to nezni spatne ... :-D
:-DDD :-DDD ty mě Hamoune bavíš, dnes jsem tě ohledně octu citoval mé ženě, taky úspěch, pobavilo jí to :-)
Zuzko tento koláč taky můžu, jaká je náplň, chybí info! :-) marmeláda? Tu zas já můžu jen v něčem, na to pozor... :-D ;)
Dnes při polední kávičce nesmělo chybět něco sladkého, teda tak jednoduché a tak úžasně dobré, vynikající přímo, jablka, ořechy, smetana...krásně vlahé, řadím mezi nej pochutiny. Ale co já neřadím, jak si rád rýpe občas švagr do mé ženy, jeho segry, tak minule říkal " no jo Ráďa ti sežere všechno a všechno je boží, nejlepší, to jsem zvědav, to zas bude..." je to blb ten švára :-D ;) no a pak večer v neděli volal, jestli už jedem z chalupy, Díťa, že proč...no že čeká na ten dezert přeci! Přijíždíme -čekal za oknem, vyhlížel nás :-D hned ho celý sprášil, na stojáka a " nemáš tam ještě" ? :-D
Jinak my dnes taky jen nalehko, vepřo, knedlo zelo. Maso opět z křížových kostí, něco z mrazáku, něco čerstvé, doma dělaný br. knedlíček a zelé ze zeláku ze sklípku, to jsem teda konečně něco dělal i já a podruhé v životě uvařil zelééé, samozřejmě na tom nic není, ale teda bylo a je fantastické, mám radši trochu betelnější formu zelé, ne úplně rozvařené na kaši pomalu, ale samozřejmě musí být na skus měkké, tak akorát. Trošku mouky a brambory na zahuštění, zvlášť cibulka a slanina či špek, dochutit a je hotovo. Opět nejhorší bylo vyvarovat se přežrání, taky teplého omastku s chlebem, jen tak...peklo a nebe zároveň na zemi!
Polívčička taky byla- vývarek z oněch kostí, ten je prostě nej, to nenahradíš ničím, tohle je přesně ta polévka odpovídající onomu "polévka je grunt" ,,,,| (*_^) |,,,, =) to by ožil i nebožtík!
No ke své cti musím říct, že jsem to zvládl a nepřežral se, seč to bylo hodně těžké, jen jsem si přidal ještě jednu stejně velkou proci zelí, přitom toho bylo tolik, pro několik Hamounů... ::-((( dezert jsem si taky už po obědo večeři nedal a po pár minutách gauče jsem šel ještě chvíli řezat vrboví ven a pak se dokonce prošel už za tmy a pak ještě sedl vedle se sousedem na štamprli dvou teda, slivky, před jeho barákem.
No a teď mě teda krásně bere pivečko, Svijánky, po takovém základu o odhlehnutí včetně trnko kapek aby taky ne. Jo na fotce s VKZ chybí pivko, to je taková nádhera, totální nebeská mana, když se ty chutě propojí, jen si to představte! Masíčko vypečené, knedlíček, zelé domácí, omasteček a k tomu pivko... ::-((( Tohle musí být zdravé, ne že ne! :-) a kdo tohle nemá rád, není člověk! :-D [IRONIE]
Přílohy
IMG_20240316_131217.jpg
IMG_20240316_173259.jpg
IMG_20240316_173330.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19169
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

dohaje. to vypada luxusne ...
škoda superb
ex WRX 2008
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“