Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19154
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Tak to je na nějakou cenu ... nádhera
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Teééda, šupa
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Program na víkend je jasný, rehabilitace u kámoše na chalupě a dvoudenní vývar z hovezich kostí
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Dvoufazovy vývar 20 kilo kosti 4 kastroly, zatím zredukovano na 6 litrů 10w-60, bude z toho 2lt vterinoveho lepidla za doprovodu bigbeatu na LP a kazetach.
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Teeeda, ty si to umíš udělat pěkné nádherné zátiší, všechno, mimochodem kamna moc pěkné, milé, takové klasické.
Já bych málem zapomněl, naložené kysané zelí dopadlo výtečně, opět nekriticky hodnotím sám sebe ale opravdu výtečně!!! Já tohle doslova miluju, jsem po tom jak blázen, konečně jsem ho teda po letech natlačil do zeláku. A že bych se po něm mohl utlouct, toho důkazem jest, že jsem si dal zelňačku a pak klidně zvalil napěchovanou sedmičku zavařovačku tochto zelí a nic pohoda, žádné doprovodné show se nekonaly, jen mě to šíleně chutnalo a kdybych si toho vzal s sebou domů víc, tak se nezastavím
Teď odpočívá v zeláku ve sklípku na chalupě, je mu tam dobře- momentálně osmý až desáty schod, teplota
Holt ujíždím na vitamínech- zelé, zázvorovice, ta teda nějak mizí, budu muset na vánoce udělat další dávku, nejsem na to holt sám a to si přitom dávám jen maličko, každý večer, tj jak když ukapává kohoutek no
Já bych málem zapomněl, naložené kysané zelí dopadlo výtečně, opět nekriticky hodnotím sám sebe ale opravdu výtečně!!! Já tohle doslova miluju, jsem po tom jak blázen, konečně jsem ho teda po letech natlačil do zeláku. A že bych se po něm mohl utlouct, toho důkazem jest, že jsem si dal zelňačku a pak klidně zvalil napěchovanou sedmičku zavařovačku tochto zelí a nic pohoda, žádné doprovodné show se nekonaly, jen mě to šíleně chutnalo a kdybych si toho vzal s sebou domů víc, tak se nezastavím
Teď odpočívá v zeláku ve sklípku na chalupě, je mu tam dobře- momentálně osmý až desáty schod, teplota
Holt ujíždím na vitamínech- zelé, zázvorovice, ta teda nějak mizí, budu muset na vánoce udělat další dávku, nejsem na to holt sám a to si přitom dávám jen maličko, každý večer, tj jak když ukapává kohoutek no
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Zelí se mi bohužel letos nějak poprvé nepovedlo, vynechal jsem úplně cibuli, což asi podporuje kvašení a asi jsem to moc často kontroloval a pouštěl tam vzduch, je takové měkčí a kyselejsi i voda je kalnejsi, uvidíme jaká bude kvalita uprostřed sudu. Může to být i sezónou a kvalitou zelí, ale nechám si vinu na hrbu, příště bude zase perfektní.
Jinak moje chaluparskke vyučení poznatky za 20 let u kámoše u této jednotky
Jinak moje chaluparskke vyučení poznatky za 20 let u kámoše u této jednotky
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- cleo
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 6346
- Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
- Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
- Bydliště: Poddžbánsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Asi bych si mel poridit zelnak .
A protoze ho nemam, jeste nez me skolil moribundus, udelal jsem kimchi. Mohlo byt min slane, ale je to dobrota .
Sent from my iPhone using Tapatalk
A protoze ho nemam, jeste nez me skolil moribundus, udelal jsem kimchi. Mohlo byt min slane, ale je to dobrota .
Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
A co ta dáváš? Jen cesnek a čili? Nebo i nějaký zázvor a další dobroty
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Tak to nevím, cibuli bych tam ale dal, skrz nevím co, možná i toho kvašení, ale dle mě tam patří. Mě se zelí taky kdysi, prvně nepodařilo, ale měl jsem málo zkušeností, možná to bylo tím, i když jsem dodržoval pokud možno co největší sterilitu apod... no a hlavně chyba byla, že jsem pak zelák neměl kde dát, tak byl v teple...Goba píše: ↑sob pro 18, 2021 9:49 pm Zelí se mi bohužel letos nějak poprvé nepovedlo, vynechal jsem úplně cibuli, což asi podporuje kvašení a asi jsem to moc často kontroloval a pouštěl tam vzduch, je takové měkčí a kyselejsi i voda je kalnejsi, uvidíme jaká bude kvalita uprostřed sudu. Může to být i sezónou a kvalitou zelí, ale nechám si vinu na hrbu, příště bude zase perfektní.
Jinak moje chaluparskke vyučení poznatky za 20 let u kámoše u této jednotky
Ty já jsem taky občas kontroloval, hlavně z počátku a dolíval vodu, teď už ne, teď už je to takový samoproces v kamenném sklípku na chalupě, jen zkontroluji zalití vodou uvnitř i zvenku, už není ale třeba zalévat, tak jen opravdu kontrola a pak ještě případné znečištění, které se letos k mému překvapení vůbec zatím nekonalo, nikde!
Já zelí nekrouhám, kupuji Otické nakrouhané, dělám zelí teda teprve podruhé a proto jsem tak rád, že po předchozím pokusu, tj už tak 15 let zpět dobře se vydařilo, je přiměřeně tvrdé, nerozblemcané a čisté.
Naložil jsem jej v láku ze soli, cibule, hořčičného semínka, kmínu, bobkového listu, křenu a tj asi vše, snad jsem na nic nezapomněl, jaderničku jsem už neměl, ta je na tohle výborná.
Cleo: ani nemusíš hned kupovat zelák, stačí první test do třeba větší zavařovačky, či známý zásadně nakládá do kýblů od primalexu, pak to postupně odebírá, spotřebuje, ale to je teda fuj hnůj, to bych určitě nedělal, tvl do plastu a navíc dávat sůl do toho, to ne.
Nicméně kup zelák, je to to nej a zkoušej je to bomba, chuťově i výživově
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- cleo
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 6346
- Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
- Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
- Bydliště: Poddžbánsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Tentokrat jen chilli, ale na to, kolik jsem ho tam dal, to neni vubec ostry .Goba píše:A co ta dáváš? Jen cesnek a čili? Nebo i nějaký zázvor a další dobroty
Se zazvorem a chilli jsem to delal poprve a to byla teda bomba .
Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
- masha
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 1583
- Registrován: pát dub 27, 2018 9:26 am
- Jméno a příjmení: Václav Mašek
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Dneska jsem zadělal ráno na svíčkovou abych se taky mohl přidat do kulinářského tématu Dělám jí asi po druhé v životě (nikdy jsme se na to neodvážil, přišla mi moc složitá)… Ve finále je nejhorší ta příprava, potom je to sranda
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 22756
- Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
To je jasny, spatna chilli paprickacleo píše: Tentokrat jen chilli, ale na to, kolik jsem ho tam dal, to neni vubec ostry .
Se zazvorem a chilli jsem to delal poprve a to byla teda bomba .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Přišla mi z Kréty menší zásilka čerstvé zeleniny a ovoce. Akorát prý nedozrály minicuketky, takže mi to nabouralo plánované recepty. Tak z lilků asi udělám musaku nebo melanzane alla parmigiana a zbytek sním jen tak jako přílohy
Subaru Impreza WRX MY 2008
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19154
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Ty blaho .. a to se dělá jak?
Eshop? Nebo známí?
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
Eshop? Nebo známí?
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008