Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Dnes jsem měl na oběd toto- viz foto první. Já ho totiž zaspal :-D normálně jak už jsem i o víkendu trochu napraven a nevstávám zas úplně pozdě, tak dnes jsem vstal teda v deset (normál o víkendu :-) ) nicméně usoudil jsem, že mám pořád velký deficit, odebraje se po rychlém roztopení kamen do vedlejší zašívárničky, klidné to místečko na chalupě, stihl jsem ještě zatáhnout závěs a upadl do komatu, normálně jsem se probral o půl druhé odpoledne :-D myslel jsem, že je tak 11 dopo, tak dobře se tam spalo, ticho, jen mírné zvuky deště za oknem.
Pak po mě nadále celý den nic nebylo, furt jsem byl napůl v limbu :-)
Mimochodem zcela chápu Metuzaléma, dobře to dělá :-)
Přílohy
IMG_20230506_211014.jpg
IMG_20230506_192233.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3077
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

A tak to dopadá: Kdo zaváhá, nestravuje.....:-)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3077
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

Já jsem mlsal včera jako dnes....borůvky, kiwi, (nes)műsli, džogurt, zákys, čekankový sirup
Přílohy
20230504_184941.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Pak jsem přeci jen aspoň griloval, naše veleoblíbená klasika, kuřecí, pečená zelenina s brambory, bulgur, ledový salát, tatarka, tentokrát byly stejky (na fotce už jen druhá várka na grilu) čistě na bylinkách a pepři, no a pak žena upekla nesmírnou dobrotu teda! Karamelovo jablečný cheesecake. Sakra dobré, vynikající přímo to je! Bodejť by taky ne, už jen ty ingredience, no já to raději ofotím, bude to rychlejší :-) jen ve dvou obchodech nebyl karamelový toping, tak bez něj.
A včera jsem ochutnal vynikající výrobky mého kolegy z práce, dělá docela ve velkém masové dobroty. Slaninu má teda VIP, vše vlastně, klobásy, vepřové ve skle, no a salám rožnovský ten je teda silně masový. Je to recept co jeho tchán vymyslel, když ještě dělal zde v masně Krásno ve valmezu, jen ten z obchodu nebyl tak dobrý, zdaleka ne, tohle je holt velká maso paráda, jen kotleta a hovězí...no docela jsem čučel, jak má vybavenou výrobnu, ten chlaďák mě teda v té garáži dostal, to jsem ani nečekal, prý co fotíš, vždyť tam nic není, no vzpomněl jsem si ihned na Hamouna, že by tam rázem opravdu už nebylo opravdu nic ;-D
Přílohy
IMG_20230506_202922.jpg
IMG_20230506_202917.jpg
IMG_20230506_180149.jpg
IMG_20230505_211445.jpg
IMG_20230505_211344.jpg
IMG_20230506_224806.jpg
IMG_20230501_183422.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Šaman píše: sob kvě 06, 2023 10:40 pm A tak to dopadá: Kdo zaváhá, nestravuje.....:-)
:-D a kdo spí, tak jakbysmet :-)
Musli nemusli tak vytuněné mám rád a čekankový sirup je výborný taky =)
Když se stavíš s muzikou v pondělí, či zítra bude ještě určitě ten cheescake jedlý, kdyby teda náhodou jsi šel okolo :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Holaňďanka
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5523
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

Samé dobroty tady
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14829
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tapan »

Dnes nějak takto :⁠-⁠)
Přílohy
20230507_154250.jpg
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 20601
Registrován: sob zář 10, 2016 8:43 am
Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Bydliště: Most

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od námořník »

😁👍
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Levis29
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 203
Registrován: čtv srp 26, 2021 11:34 am
Bydliště: Opava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Levis29 »

Burgery dělám docela často ale dneska jsme si s tím vyhráli tak to i vypadalo hezky 🙂
Domácí bulky - extra nízké aby vyniklo spíš maso, potřené vrstvou másla, oštěpok dovezený z Tater předevčírem, usmažená šalotka na olivovém oleji, slanina, první lístky salátu ze záhonu, mleté hovězí tentokrát z Makra protože se mi nechtělo mlít na dva burgery (navíc v Makru si vyberu poměr tuku), gril pomalu rozpálený bukem a dubem následně vše uděláno na uhlících...
Přílohy
IMG_20230507_162256.jpg
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14829
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tapan »

No máš to trochu promakanější, já měl buřta, co mi mladej shodil do ohně, takže taky na uhlících :⁠-⁠)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
martinant
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2214
Registrován: úte čer 28, 2011 8:12 am
Jméno a příjmení: Martin Antoš
Bydliště: Rokytnice n. Jiz.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od martinant »

Levis29 píše: ned kvě 07, 2023 7:44 pm Burgery dělám docela často ale dneska jsme si s tím vyhráli tak to i vypadalo hezky 🙂
Domácí bulky - extra nízké aby vyniklo spíš maso, potřené vrstvou másla, oštěpok dovezený z Tater předevčírem, usmažená šalotka na olivovém oleji, slanina, první lístky salátu ze záhonu, mleté hovězí tentokrát z Makra protože se mi nechtělo mlít na dva burgery (navíc v Makru si vyberu poměr tuku), gril pomalu rozpálený bukem a dubem následně vše uděláno na uhlících...
Nádhera! Mňam.
Odesláno z rozežranýho jabka.

Subaru Impreza 2.0 GH MT MY 08. 11,2l/100km
ex. Subaru Impreza 2.0 gl MT MY96.
Avis
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 259
Registrován: stř čer 05, 2019 8:49 am
Jméno a příjmení: Iva Svobodová
Bydliště: Praha

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Avis »

U nás už snězeno....
Přílohy
20230507_190807.jpg
Subaru Outback 2.5i 2018 129kW CVT
Levis29
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 203
Registrován: čtv srp 26, 2021 11:34 am
Bydliště: Opava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Levis29 »

Včera pizza na grilu, zase jsem se přesvědčil že v troubě to takto prostě udělat nejde kvůli teplotě - spodek křupavý a vrch jen tak připečený...v grilu 350+ stupňů
Přílohy
IMG_20230506_183941.jpg
IMG_20230422_154407.jpg
Uživatelský avatar
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 20601
Registrován: sob zář 10, 2016 8:43 am
Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Bydliště: Most

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od námořník »

Jinde než v keramice tech 350 taky neuděláš 😏
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Levis29
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 203
Registrován: čtv srp 26, 2021 11:34 am
Bydliště: Opava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Levis29 »

Obyč Weber One Touch bez problémů, myslím že i přes 400 stupňů podle toho jak rychle ta ručička šla na max, ale chce to buď fakt hodně briket nebo rozpálit dřevem... dlouhodobě samozřejmě nejlépe v keramice ale na tyhle rychlovky stačí mít chvíli - jedna pizza max 4-5 minut
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“