Pěkně salte

to je ale náhoda, tak ať ty kulatiny další vyjdou, doufám že i mě teda
Co je nového u forejse, asi nic, slouží, jezdí, dálková spotřeba teď o dovolených 7,5 lt dálnice, další dálnice non-stop klima a teda proháněl jsem pavouky sem tam pěkně, když ne, tak furt dálniční maxima, tak 8,3 lt, to mě přijde navíc s nosičem s kolama fajn, není co řešit, tvl stará japonská krabice, stálý pohon... Gréto

i minulé STK jsem Gréto prošel skrz emise na jedničku, ale vím je to málo, je to málo, chce to eko elektro, baterie...a hlavně výrobu nových elektro aut za každou cenu a potírání starých neeko aut...anebo jezdit věčně na kole, já vííím, zkus to, milá Gréto, ale ty jsi za vodou, kšeft je kšeft
Jo, olej mě taky neubyl, to se až divím, jen teď maličko, po dálnicích jo, holt vyšší točky, ale všiml jsem si, že olej začně ubývat až už má něco za s sebou, za chvíli bude stejně výměna, opět dilema zda nezkusit 5W-50.
A co mě teda nejvíc těší a to teda kurva že jo, tak že volnoběžné otáčky stále fungují naprosto ideálně, už nějaký ten měsíc po výměně čidla, spínače v převodovce. Jen jsem po výměně onoho spínače nechal záměrně pracovat darovaný čínský krokový motorek, volnoběžný ventil. Jo fachal, fungoval, ale přeci jen sem tam zahaproval a točky byly vyšší, ne moc, ale jo, dalo se s tím žít, ale přeci jen jsem jej narychlo před delší trasou na dovolenou vyměnil za origo subaru krokáč od Vrťase, co jsem vozil v kufru. Teoreticky by měl být dá se říct méně jetý a jooo, ten teda fachá jak má, naprosto dokonale! Takhle by to mělo být, jak po studeném startu, tak při teplém motoru, točky jdou ihned krásně dolů, jen se kratičce pozastaví a pak spadnou na cirka 660 a to zatím tedy vždy. Ufff, snad to tak už vydrží, je taky mimo jiné fajn někam dojíždět a slyšet jen tak tiše motor, jak si ševelí a zbytečně neřve, když teda vynechám jiné výhody, vliv na řazení, na spotřebu atd.
Voda v chladiči, tj velice zajímavá a zde diskutovaná záležitost...když doliju do plna, tak se časem ztratí na cirka 2 cm nad minimální rysku, ale pak drží jak blbá. Tak se mě to opět po čase ověřilo, už po ixté a dolévat tedy nebudu, jen občas mimořádně konrtolíren.
Jo a co teda musím říct, že je opravdu bohapustá pomluva, že naše staré atmo dvoulitry nejedou!

chce to jen občas vyhnat pavouky a nebát se toho, dát tomu za uši pořádně, hlavně nenechat padnotu otáčky nízko, když teda chcete jet svižně a pak je vyhráno, ten průběh toho našeho obyč boxeru je opravdu jiný, nezvyklý, to víme, že

a taky tankovat dobré palivo, já po měsících tankování Vervy 100 mám už jasno, lesník jede vážně velice dobře, teď mě podjížděla nějaká oktávka, počítám, že benzín, do dálničního kopce, já před s sebou kamion, jel jsem víc, než je povoleno, pustil jsem ho, ale on se pak zasekl, tak jedu víc a on to pojal jako hru, já ale neměl místo uhnout, za mnou auto, on se na mě sápal jak blb, do boku auta, tak dup na to, já podřadil, 130? km/hod na čtverku a pak frrr za pět a opravdu nestíhal, jen se snažil, marně, já pak odobočoval z dálnice...já vím, je to asi už trochu extrém, ale mě se tohle sem tam točení motoru spolu s prémiovým palivem opravdu osvědčilo, ten můj lesník se od koupě opravdu šíleně rozjezdil, jako když do něj práskneš bičem, dvěma rovnou.
Pocitově to zcela opravdu vnímám, že Verva funguje, asi i čistí jak deklarují, jinak to není možné.
Další věc- klimatizace. Funguje naprosto fajnově, v těch hicech jsem nastavil na 25 C° a bohatě to stačilo, dojeli jsem do cíle naprosto odpočatí, nevyšťávení z těch hiců, klimu ovládám tedy jen manuálně, ne na automat a funguje to fajnově, větrák většinou na 2 rychlost, stačilo to.
Klimu jsem teda doplnil, filtr vyměnil, ozonizaci spáchal, ale stejně je nejdůležitější jí pravidelně používat, konec hlášení, mám-e toho našeho lesníka moc rádi a moc moc rádi jsme s ním zase pocestovali i na delší trasy, já vysedal z auta neunaven a moje žena teda taky i to sama zmínila, jak ráda " s námi" jezdí
Konec hlášení.