Šímův Forejs

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Re: Šímův Forejs

Příspěvek od sima »

Včera jsem si všiml nabíhajících kulatin mého forejse, ještě 22 km zbývalo, dnes jedu z práce, samozřejmě hlava to mezitím nepodržela, ale v tom náhlý záblesk mé mysli a bylo to zrovna tam, rovných 222 222 km, normálně jsem ihned zastavil jak blbý :-) bylo teda kde a stihl to! Zůstalo to tam ještě viset! 8() :-D
To jsem musel postnout, protože tohle nevím jestli ještě zažiju, nebo spolu zažijem, i bych byl rád kdyby jo, ale je to holt pro mě daleká budoucnost, mě tak napadlo, jestli tohle s lesníkem natočím, teda další stovku a fous, tj 333 333 km tak co bude, jestli budu, jestli bude lesník, jaký bude svět, bude svět... :-) pak jsem to zahnal a rychle přestal přemítat a teda vyjel zase vstříc tomu dalšímu jubileu :-) není čas, není čas :-)
Přílohy
IMG_20240802_140620.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

(*_^) |,,,,
vita1kulisek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Víťa Kulíšek

Příspěvek od vita1kulisek »

No super číslo! ,,,,| (*_^) |,,,, Gratulace, ať slouží
Víťa Kulíšek
Subaru Outback 2,5i, 124kW, 2022, Field
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
[WINNER]
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

moc pekny Radku, taky jsem si vzdycky na "cislicka" cekal a vzdycky stavel :-D =) ,,,,| (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

To je krásný číslo !!! Budu ti držet palce, aby jste to spolu do těch trojek vydrželi !!
Ale vlastně není žádný důvod, aby ne.
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Že vám lesník děkuje 🙂a já taky. Jj taky nevidim důvod proč ne, v ničem bych si nepolepšil 😄naopak, já to tak teda mám 😉 dnes jsme jeli téměř 400 km a max max spokojenost, je to věrný preverny a max polehlivý parťák, tuk ťuk ťuk. Psáno za špatného osvětlení z mobilu...líný jsem řešit chybne psaní mé 🙂
Forester 2.0 SG 2002
Knedla
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Zdeněk Strašák

Příspěvek od Knedla »

Pěkný čísla (*_^) |,,,, Ať to přibývá bez větších problémů :-)
[SUBARU]
Forester SG 2.0X
Mazda 5 CW 2.0 110kW
Jeep grand číro ZJ 5.2 V8 ex ::-(((
felda 1.3BMM ex :-)
salt
Nováček
Nováček
Jméno a příjmení: Martin Pacák

Příspěvek od salt »

Zdravím, minulý týden jsem měl na SHčku taky tolik (222222) *_*=*_* . To su žádostiv dalších kulatin :-DDD
pokus o vložení fotky:
Obrázek
eventelně:
[media]https://martin95.webnode.cz/sh2009/[/media]
Forester SH 2009 2.0
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Pěkně salte :-) :-) to je ale náhoda, tak ať ty kulatiny další vyjdou, doufám že i mě teda :-)
Co je nového u forejse, asi nic, slouží, jezdí, dálková spotřeba teď o dovolených 7,5 lt dálnice, další dálnice non-stop klima a teda proháněl jsem pavouky sem tam pěkně, když ne, tak furt dálniční maxima, tak 8,3 lt, to mě přijde navíc s nosičem s kolama fajn, není co řešit, tvl stará japonská krabice, stálý pohon... Gréto :-) i minulé STK jsem Gréto prošel skrz emise na jedničku, ale vím je to málo, je to málo, chce to eko elektro, baterie...a hlavně výrobu nových elektro aut za každou cenu a potírání starých neeko aut...anebo jezdit věčně na kole, já vííím, zkus to, milá Gréto, ale ty jsi za vodou, kšeft je kšeft =)
Jo, olej mě taky neubyl, to se až divím, jen teď maličko, po dálnicích jo, holt vyšší točky, ale všiml jsem si, že olej začně ubývat až už má něco za s sebou, za chvíli bude stejně výměna, opět dilema zda nezkusit 5W-50.
A co mě teda nejvíc těší a to teda kurva že jo, tak že volnoběžné otáčky stále fungují naprosto ideálně, už nějaký ten měsíc po výměně čidla, spínače v převodovce. Jen jsem po výměně onoho spínače nechal záměrně pracovat darovaný čínský krokový motorek, volnoběžný ventil. Jo fachal, fungoval, ale přeci jen sem tam zahaproval a točky byly vyšší, ne moc, ale jo, dalo se s tím žít, ale přeci jen jsem jej narychlo před delší trasou na dovolenou vyměnil za origo subaru krokáč od Vrťase, co jsem vozil v kufru. Teoreticky by měl být dá se říct méně jetý a jooo, ten teda fachá jak má, naprosto dokonale! Takhle by to mělo být, jak po studeném startu, tak při teplém motoru, točky jdou ihned krásně dolů, jen se kratičce pozastaví a pak spadnou na cirka 660 a to zatím tedy vždy. Ufff, snad to tak už vydrží, je taky mimo jiné fajn někam dojíždět a slyšet jen tak tiše motor, jak si ševelí a zbytečně neřve, když teda vynechám jiné výhody, vliv na řazení, na spotřebu atd.
Voda v chladiči, tj velice zajímavá a zde diskutovaná záležitost...když doliju do plna, tak se časem ztratí na cirka 2 cm nad minimální rysku, ale pak drží jak blbá. Tak se mě to opět po čase ověřilo, už po ixté a dolévat tedy nebudu, jen občas mimořádně konrtolíren.
Jo a co teda musím říct, že je opravdu bohapustá pomluva, že naše staré atmo dvoulitry nejedou! :-) :-) chce to jen občas vyhnat pavouky a nebát se toho, dát tomu za uši pořádně, hlavně nenechat padnotu otáčky nízko, když teda chcete jet svižně a pak je vyhráno, ten průběh toho našeho obyč boxeru je opravdu jiný, nezvyklý, to víme, že :-) a taky tankovat dobré palivo, já po měsících tankování Vervy 100 mám už jasno, lesník jede vážně velice dobře, teď mě podjížděla nějaká oktávka, počítám, že benzín, do dálničního kopce, já před s sebou kamion, jel jsem víc, než je povoleno, pustil jsem ho, ale on se pak zasekl, tak jedu víc a on to pojal jako hru, já ale neměl místo uhnout, za mnou auto, on se na mě sápal jak blb, do boku auta, tak dup na to, já podřadil, 130? km/hod na čtverku a pak frrr za pět a opravdu nestíhal, jen se snažil, marně, já pak odobočoval z dálnice...já vím, je to asi už trochu extrém, ale mě se tohle sem tam točení motoru spolu s prémiovým palivem opravdu osvědčilo, ten můj lesník se od koupě opravdu šíleně rozjezdil, jako když do něj práskneš bičem, dvěma rovnou.
Pocitově to zcela opravdu vnímám, že Verva funguje, asi i čistí jak deklarují, jinak to není možné.
Další věc- klimatizace. Funguje naprosto fajnově, v těch hicech jsem nastavil na 25 C° a bohatě to stačilo, dojeli jsem do cíle naprosto odpočatí, nevyšťávení z těch hiců, klimu ovládám tedy jen manuálně, ne na automat a funguje to fajnově, větrák většinou na 2 rychlost, stačilo to.
Klimu jsem teda doplnil, filtr vyměnil, ozonizaci spáchal, ale stejně je nejdůležitější jí pravidelně používat, konec hlášení, mám-e toho našeho lesníka moc rádi a moc moc rádi jsme s ním zase pocestovali i na delší trasy, já vysedal z auta neunaven a moje žena teda taky i to sama zmínila, jak ráda " s námi" jezdí :-)
Konec hlášení.
Forester 2.0 SG 2002
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

Paráda, pohoda, fajn, že jsi spokojený. Tak to má být:)
škoda superb
ex WRX 2008
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Šímo samá pozitiva. To je dobře !! :-)
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

To je paráda, já to říkal že z něj bude za chvíli parádní veterán, staráš se o něj příkladně =) Nemá to moc najeto , to bude soužití na věčné časy :-D
Mě zase potěšilo , že můj bývalý lesní foryn SF stále ještě jezdí , sice sem tam nového majitele řádně potrápil , ale tak má najeto už přes 400tkm a kdoví jestli nebyl i stočený někdy v minulosti, navíc velkou většinu km v lese a na LPG , motor je pořád jako nový a tiše ševelí :-D spíš řešil problémy se zadními ložisky , spojkou , tuhnoucíma brzdama a takovou tou klasikou , bohužel opět problém sehnat šikovného mechoše co se nebojí starého subaru a u kterého se nečeká půl roku v pořadníku, no ale jinak nový majitel si jej chválí , jednak provoz na LPG a taky průchodnost terénem se mu líbí, taky jej teda moc nešetří co ho znám , je to rapl na auta a věčně vozík , chudák foryn, má hroznou smůlu na majitele , těžký život má :-D
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

Radku to se tak krasne cetlo - sama radost! ,,,,| (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Radku mluvi z tebe radost. ,,,,| (*_^) |,,,, S tou vodou to mam podobne, par cm nad minimum, a funguje to cely rok. :-)
salt
Nováček
Nováček
Jméno a příjmení: Martin Pacák

Příspěvek od salt »

Nemít už jednoho tak po přečtení Simy si okamžitě kupuju Forestra (*_^) |,,,, . S vodou totéž
Forester SH 2009 2.0
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“