JRJ píše: ↑čtv srp 04, 2022 1:15 pm
Tak jestli máš na přepuštěné jačí máslo.
Jestli používáš 80% mléčný tuk od krávy, která nadojí 40l mlíka denně, tak
Ty nesouhlasíš, že smažením se zdravé cis-PUFA přesmykují na nezdravé trans-PUFA?
Hm, tak to je zbytečná debata. Nicméně argument, že na olivovém oleji smaží jižani neznamená, že to je zdravé. Mimochodem, krom sicilských arancini mě z italské kuchyně nenapadá nic smaženého na olivovém oleji.
A proč vyhazuješ peníze za extra panenský olej na vaření? Proč nepoužíváš olej z pokrutin 4Eura za 3l plechovku jako správný jižan, když se stejně vařením znehodnotí?
Proč jačí? Normální kravské má výše zmíněný kouřový bod. Kolik toho kráva nadojí neřeším.
Nikde nepíšu, že nesouhlasím, že se smažením znehodnocuje extra panenský olivový olej ani jsem nepsal, že smažím na extra panenském olivovém oleji.
"pokud vyloženě nesmažím nebo prudce nerestuji, tak používám na vaření jedině extra panenský," Z toho je snad jasné, že na smažení nebo restování olivový olej nepoužívám. Ale používám ho na vaření při mírných teplotách, třeba jakákoliv omáčka na těstoviny bez extra panenského oleje je nemyslitelná, protože na chuti je to poznat. Ty si ji jez s třeba kokosovým olejem
Taky jsem psal, že na olivovém oleji jižani
vaří a ne smaží. Ale ty budeš takovej kuchař teoretik, takže ty pojmy máš pomíchané