Moje auto po Subaru

Odpovědět

Zase Subaru?

Zase, zase - jsem nadšen! :-)
98
47%
Ještě nevím - nejsem vázán na značku.
10
5%
Asi ne, jsou i jiné značky.
6
3%
Rozhodně ne, Subaru mě zklamalo.
3
1%
Jen pokud budou k mání nějaké rozumné modely.
32
15%
Další auto je v nedohlednu, zatím neřeším.
49
24%
Jiná odpověď - upřesním v diskusi.
9
4%

Celkem hlasů: 207

Harous
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Re: Moje auto po Subaru

Příspěvek od Harous »

Tak objednáno. Ještě si "pár" měsíců počkám a pak po 15 letech nebude doma žádný Subaru... Možná za pár let nějaký s manuálem pro dceru... :-/
Subaru Outback 2.5i-S Executive - 19´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Antony
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Antony »

Harous píše: pon zář 30, 2024 3:59 pm Tak objednáno. Ještě si "pár" měsíců počkám a pak po 15 letech nebude doma žádný Subaru... Možná za pár let nějaký s manuálem pro dceru... :-/
Tak to vidíš - a já Ti budu navždy vděčný za rady a otevření očí, které mě přivedlo k Subaru [THNX]
Subaru Outback 2.5i Active
Alfa Romeo 155 Sport 1.8 Twin Spark
Suzuki Swift Mk IV
Harous
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Harous »

Se Subaru je to podobný jako s Alfou. Každý auto blázen by si to měl alespoň jednou zkusit. :-)
KTM 990 Adventure
Epo
Nováček
Nováček
Jméno a příjmení: Martin

Příspěvek od Epo »

Sice nejsem auto blazen, ale neco na tom bude >B-)
Subaru Outback 2.5i Touring MY2023
Škoda Fabia 3 Combi 1.2TSI Style MY2015
Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 170CV Distinctive
Stekem
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Stekem »

Dnešní odpoledne jsem několik hodin strávil s BMW 5 z roku 2023. V M paketu to je moc hezký kombík, vypadá celkově super. Najeto to mělo kolem 40tis km.
Jezdil jsem město, okresky i dálnice. Jízda výhradně na Sport. Švihalo to slušně. Celkově dobrý, dal bych si říct, ale…! Prostě si tam nedokážu najít/obhájit cenu nového cca 2,1mil Kč.
Vlastně jsem auto vrátil s tím, že ten můj současný Otb BS 2019 co do interiéru, zpracování a výbavy není vůbec špatný a těch pár věcí navíc mi nestojí za ten milion navíc.
Akorát to zase znamená to, že teda už fakt nevím co bude po Outbacku.
Subaru Outback 2.5i X Special Edition MY2019

Subaru Outback 2.5i Sport ES MY2015
Mondeo Mk4 r. 2012
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Ta cenovka je za mě osobně naprosto mimo realitu, taky nevím jak bych si něco takového mohl vůbec vysvětlit, obhájit, já jsem ale pravda úplně jinde, v tom smyslu co bych byl ochoten dát za auto, ale i tak. Ty máš za mě fajn auto a i když stojí dnes nové velice zhruba milion, něco přes něj, záleží přesně co, tak tu už to aspoň trochu vyznívá reálněji vůči výrobní hodnotě, navíc když si vezmu kolik vyjde outback jinde, podstatně levněji.
Nicméně berte mě nevážně, já se v tomhle neorientuji a nechci shazovat báfa, bavoráky, jen je to za mě šílený pytel peněz, stejně jako u některých jiných značek, no když si to najde kupce a funguje to, teda zatím...tak holt to funguje.
Harousi a co teda? Nechce se mě hledat, zda jsi zde uvedl co jsi vlastně nakonec vybral.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Harous
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Harous »

Mám objednaný Santa Fe hybrid. Pětimístnou verzi. Co jsem se díval na netu na testy po Evropě, tak mě dost překvapuje jak moc se můžou lišit výbavy v jednotlivých státech. To co někde nejde je jinde naprosto běžný, rozdíly jsou třeba i v rámci stejného stupně výbavy v sedačkách.
Na BMW jsem se občas podíval taky, ale vždycky mě odstřelila cena. Na první pohled to vypadalo vždy dobře, ale pak se sem tam něco přihodilo do výbavy a cena rostla ze základu astronomicky. Základ jako takový cenově nevycházel zle, ale pak doplnění výbavy stojí ranec...
KTM 990 Adventure
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Aha, Santa Fe jsi vzpomínal...dívám se na něj, vzhled, cena...vzhled, mě se ty nové auta většinou nelíbí, čest všem vyjímkám (outback bych taky skousl, ten je z těch fajn a co víc v modré, či zelenkavé je to přímo velký fešák :-) ) tohleto vážně teď nevím, na první dobrou moc kosmické, ale takový je vývoj, přitom něco se mě na něm i líbí, asi bych si zvykl, ale to není samozřejmě vůbec důležité co já a hlavně ať to dobře slouží a fajn jezdí.
Korejci auta umí a i desaignem jedou už pár let nahoru, už se na to dá dívat, kolikrát bych i řekl, že to začíná být spojení dřív mnohdy šíleného desaignu a toho jejich originálního starého :-) a funguje to.
Zrovna minulý týden mě říkal hifister, co dělá audia a kamery do aut, tudíž má tu čest poznat a demontovat a následně zpět se snažit bez úhony složit vnitřnosti dveří, průchodky přes celé auto, tak že tam měl teď prvně SsangYong a že byl velice příjemně překvapen. Spoje, dokonce i šrouby, vše kvalitní, až se divil.
Je to volba, taky bych se po něčem takovém ohlížel, ale až po subaru :-) cenově to vychází plus mínus stejně. Zatím jsem stále závislý, jen se svými prioritami bych šel zase do staršího, možná jednou...nebude už třeba vyhnutí a přinutí mě okolnosti, zatím to naštěstí nemusím řešit, dávám svému forejsovi dobrých dalších deset let a to už pak budu pomalu adept na STK seniorů :-)
Forester 2.0 SG 2002
Harous
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Harous »

Já měl jako druhý auto od roku tuším 2016 Ceeda a byla s ním velká spokojenost. Takže pak jsem neměl problém Ceed vyměnit za Sportage. U ní jsem si zkusil jejich 4x4 (HTRAC) a hybrid a zjistil, že mi to vyhovuje. On nový Outback není špatný auto, ba naopak. Já ho považuju za výborný auto. Akorát u něj necítím tak velký rozdíl proti mýmu abych si z toho sednul na prdel a řekl si jo, to musím mít...
KTM 990 Adventure
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

S ceedem jsem jezdil v práci a musím říct, že to auto jezdilo a jezdilo, údržba téměř nula a jezdí dodnes, kámoš ho má ještě staršího a je s ním pořád spokojen a on je docela teda na auta ras, za mě vydařené.
Sportage jsem nikdy neměl tu čest, více známých jich má a drží si je, jsou spokojeni, i teda už docela letité kousky.
Já to chápu, outback versus tvoje volba, jen mě přijde outback o kus jinde, vzhledem i tak nějak sympatiemi, těžko přenositelné, za mě je outback volba, pořád jo, málokteré auto se mě tak zamlouvá, ono stačí kolikrát už jen každému málo, obě auta budou fajn.
Forester 2.0 SG 2002
Stekem
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Stekem »

Cenovka BMW je šílená, taky se nepohybuju v vodách, že bych za auto dal takový ranec. Ale tak říkal jsem si, že se svezu a pak návrat do Outbacku bude jak sednout do veterána.
Určitě se mi ta 5 líbí a to fakt hodně. Ale když v tom člověk pár hodin sedí, jezdí s tím a prostě si to osahá, tak ten pocit co jsem měl, když jsem k autu přicházel se postupně vytrácel a vlastně se nedostavilo to, co jsem čekal že přijde, a tedy že si sednu na zadek z prémie, zpracování, motoru atd.
Režim Sport byl fajn, podvozek taky dobrý.
Chtěl bych to? Klidně. Jako lehce ojeté se zárukou, tj. cca 1,5 mil Kč? Nejsem si už tak jistý.

Btw. na režim Comfort to jelo snad trochu hůř než Outback na Sport.

Design je věc subjektivní, ale ráno jsem dnes na stejném místě cvakl Otb a přijde mi, že z toho nevychází úplně špatně.
Naposledy upravil(a) Stekem dne stř říj 30, 2024 6:48 am, celkem upraveno 1 x.
Subaru Outback 2.5i X Special Edition MY2019

Subaru Outback 2.5i Sport ES MY2015
Mondeo Mk4 r. 2012
Harous
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Harous »

sima píše: úte říj 29, 2024 1:35 am Já to chápu, outback versus tvoje volba, jen mě přijde outback o kus jinde, vzhledem i tak nějak sympatiemi, těžko přenositelné, za mě je outback volba, pořád jo, málokteré auto se mě tak zamlouvá, ono stačí kolikrát už jen každému málo, obě auta budou fajn.
Ono co si budem. Dneska už se asi špatný auta nedělaj. A pak rozhodují detaily a požadavky který má každý z nás přirozeně jiný.
KTM 990 Adventure
Odpovědět

Zpět na „Žvanírna“