Česká kancelář pojistitelů

Odpovědět
Uživatelský avatar
cerv
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3642
Registrován: čtv zář 27, 2012 8:36 am

Česká kancelář pojistitelů

Příspěvek od cerv »

Dnes jsem se dostal za poslední rok už po druhý do křížku s "milou" organizací ČESKÁ KANCELÁŘ POJISTITELů a proto vás chci všechny varovat:

Zkušenost 1. v červnu loňského roku mi přišla výzva na uhrazení dlužného povinného ručení za OUTBECKA v částce cca 3500Kč (počítají 50-70kč/den nepojištěného auta), kterýho jsem koupil na začátku ledna s jejich tvrzením, že auto nebylo pojištěno od 14. ledna do 30.března!
Skutečnost, povinný ručení jsem na sebe dělal 7. ledna, původní majitel ho rušil 10. ledna, tedy přes 3 dny se povinný ručení překrývalo a auto nebylo tedy ani jeden den nepojištěný.

Akce: poslal jsem jim kopii techničáku, kopii pojistný smlouvy s tim, že jde o omyl a že je jejich nárok neoprávněný a oni mi odpověděli, že svůj omyl uznávají!

Zkušenost 2. Dnes mi přišel dopis od stejné kanceláře pojistitelů s výzvou na zaplacení cca 4500 Kč za dlužný obodbí od května 2010 do srpna 2010. A teď se podržte, za auto, který jsem prodal v roce 2008! Naštěstí mám kopii velkýho techničáku, kde je jasně vidět, že je změna majitele v roce 2008 a protokol o zrušení mojí pojistky na tohle auto. Zajímavý je to, že v dopise funguju já jako člověk po kom chtějí ty peníze a uvádějí redistrační značku, kterou to auto za mě nemělo a je pravděpodobně už ta nová co dostal nový majitel!Takže jim tam napíšu, pošlu kopii dokladů
Takže základní poznatek je, že v tom maj pěkný bordel.

Ze svojí dosavadní zkušenosti vám tedy doporučuji si pečlivě uchovávat všechny doklady, kopie techničáku po prodeji apod. a to i za několik let zpátky, nevíte, kdy po vás budou něco chtít a pak doporučuji jim vždy reagovat, neházet to do koše, protože jinak to budou vymáhat dál a s úroky.
Když kupujete auto, hned si udělat pojistku, nebo líp dřív, než ho koupíte, 2 dny překrytí nestojí nic a máte jistotu.

Takhle to posílají na všechny strany a hájí se tím, že dostávají informace z ministerstva dopravy z toho povedenýho registru a že nemají za povinnost je kontrolovat-byl o tom i pořad Reporteři na vaší straně myslim tohle úterý kdy chtěli po nějaký pani za 2 roky prodanou Felicii přes 30 tisíc, tak fakt bacha, jde o prachy!
Uživatelský avatar
Marty73
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 3306
Registrován: sob črc 31, 2010 5:44 pm
Jméno a příjmení: Martin J.
Bydliště: Statenice

Re: Česká kancelář pojistitelů

Příspěvek od Marty73 »

Já zase včera dostal od nejmenované pojišťovny předpis na úhradu pojistného v určité výši. Pro zajímavost jsem šel na online registraci mé smlouvy a tam jsem zjistil, že mám přeplatek a že mám na 2013 zaplatit částku o 1200 nižší. Takže by jim tam další rok v klidu leželo dvanáct stovek, ale když jim člověk dluží 5.50, tak hned penále.
"If in doubt, flat out." (Colin McRae)

Impreza WRX Prodrive, MY07
XV 2.0 Ridge, MY19
Toyota Aygo X
Forester SF, MY02 (ex)
Uživatelský avatar
vena
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1544
Registrován: pát lis 04, 2011 9:10 am
Bydliště: železná ruda
Kontaktovat uživatele:

Re: Česká kancelář pojistitelů

Příspěvek od vena »

A důležitá je i kupní smlouva.

[ Příspěvek odeslán z mobilního zařízení ] Obrázek
Citroen C5 2.2Hdi 09, Subaru Outback 2.5 12
krutibrk
Nováček
Nováček
Příspěvky: 20
Registrován: pon srp 30, 2010 8:33 pm

Re: Česká kancelář pojistitelů

Příspěvek od krutibrk »

Já mám naprosto stejnou zkušenost. Auto prodané v r.2008, navíc po velkých tahanicích s pojišťovnou neb se jednalo o totální havárii a odmítal sem k němu dát TP protože mi bylo jasné že poslouží pouze VIN. Mám zaplatit za 3 nepojišzěné měsíce v roce 2010 cca 3500,-. Místo aby si sami ověřili v registru kdo je skutečným majitelem(v tomto případě na 100% kradeného předělaného auta) tak prostě pošlou složenku a já mám běhat a dokazovat svou "nevinu"?
Odpovědět

Zpět na „Politika, věda, vzdělání, společnost, legislativa“