Stránka 1 z 1

EIA a vše kolem ní

Napsal: úte zář 04, 2012 9:59 pm
od Dan
Ahoj, mám na Vás prosbu a se subaru to nemá nic společného.Nevíte někdo, či nemáte zkušenosti ohledně eia vlivu na životní prostředí?co to stojí, zda to lze udělat nezávisle a bez ovlivnění atd.
díky,
Dan

Re: EIA a vše kolem ní

Napsal: úte zář 04, 2012 10:07 pm
od alky
(tu čumím, že někdo z našeho klubu to potřebuje vědět). EIA je ze zákona nutná k velkým stavbám nebo tam, kde je určí úřad, že ji chce. Je to svým způsobem alibismus, aby se např. u Kolína na černozemi nepostavila továrna na auta (upsss...). Většinou to ale má smysl. Zpracovat EIA umí pouze držetel oprávnění od MŽP - a ti si to dost hlídají, je to svým způsobem stavovská organizace. Stojí to dost peněz, obvykle je to nutné spojit s biologickým hodnocením lokality, a trvá to delší dobu. Pochopitelně závisí, když chceš si nechat povolit velkou přehradu na místě uhelného dolu (kde se dá předpokládat částečně pozitivní vliv na ekosystémy), nebo větrnou elektr (kde je to diskutabilní), a uhelnou... viz problematika Počerady.
Stačí?

Re: EIA a vše kolem ní

Napsal: úte zář 04, 2012 10:11 pm
od Subaru4ever
EIA na jadernou elektrárnu se vypracovává asi 10 let, pokud se nepletu :655:

... tím jsem asi moc nepomohl :845: - jen jsem chtěl říct, že je to dlouhodobá akce, která se vypracovává jen k těm největším projektům, přesně jak napsal alky :826:

Re: EIA a vše kolem ní

Napsal: stř zář 05, 2012 3:55 pm
od kosobecny
Největší opravdu ne, třeba na kdajekou menší fabriku si to nechávají města dělat, nebo tady u nás v okolí vím že se dělala na čističku odpadních vod.

Re: EIA a vše kolem ní

Napsal: stř zář 05, 2012 4:19 pm
od HAD
Potřebuješ kontakt na někoho kdo to umí? Znám člověka co se tím živí. Je to trochu zvláští týpek, při komunikaci s ním potřebuješ hóódně trpělivost,i ale umí. A je nezávislý a nemá rád ekoterorouše :845: V případě zájmu mi pošli interku :secret: .