mišus píše:Tomáši, ty podběhy hnijou všem autům stejně, principielně, se to dělá na každým autě vrstvením plechů. Nehnije to jen na Subaru.
Ta výztuha má přesně dělat to co už napsal Ondra. Jde o tuhost. Když tam není, kroutí se to víc a tím pádem jsou i víc namáhány sváry a samozřejmě to ovlivňuje i jízdní vlastnosti. Ještě to je profilovaná výztuha, tím se tuhost ještě zvyšuje. Gf Impreza má výztuhu i vevnitř pod oknem. Kdo se stará, tak to nemá šanci dohnit jako na těch fotkách vejs.
Michale všem autům stejně rozhodně nehnijou. Ne všechna auta mají stejně blbě vyřešený odtok vody.
Ale ano, většina aut má v podbězích různý kapsy a záhyby, kde se drží bordel. Já auta většinu času nemeju. Když přivezu kouli bláta z Milovic, tak to umeju, ale při běžným provozu na to seru. Ale mám podběhy postavený tak, že se v nich žádný bláto neudrží. Přischne, ale jak zaprší, tak se to vypláchne. A to jak na Toyotě, tak na Outbacku. Letos je to 8. rok, co jsem stavěl Previi. Od tý doby jsem na ten podvozek nesáhl. A je v podstatě netknutej.
Ano, principiálně se na všech autech v originálu vrství plechy. Ve velkovýrobě se tomu nedá vyhnout. V malovýrobě se tomu vyhnout dá. Ne vždycky, ale většinou. Když se tomu vyhnout nedá, holt se to musí dobře utěsnit.
Jasně, že tam ta výztuha má svojí funkci, když je to originál postavený z alobalu. Já si to dokážu dostatečně dobře domyslet, co by ten originál hrnec dělal, kdyby tam ta výztuha nebyla. Je to papírová sračka, musí bejt vyztužená. Kastle na všech Subaru tý doby se kroutí jako had i s výztuhou. Najedu zadním kolem na obrubník a nezavřu pátý dveře. Moje auto to taky dělalo. Už to nedělá. Můžu viset jedním kolem ve vzduchu a pátý dveře zavřu normálně.
Stavím hrnce tak, aby byly tuhý i bez výztuhy. Celej hrnec. Já jsem si svou prací jistej. A když to dělám, tak to rozhodně dělám tak, abych se starat nemusel. Nebo rozhodně, abych se o to nemusel starat, jak o kožní řasy na šarpejovi.