Koroze na voze (všeobecně)

Plechy, plasty, nárazníky, zástěrky, lak, okna atd.
Odpovědět
lefthandgun
Nováček
Nováček
Jméno a příjmení: Hans

Re: Koroze na voze (všeobecně)

Příspěvek od lefthandgun »

Ondro máš to moc pěkný!

Můj styl stavby vychází z toho, že manželce při jízdě vystřelil tlumič do kufru a jiné auto nemá. Tak to musím rychle řešit.
Prozatím jezdí Fiatem, ale stýská se jí po Subaru.
Už se, ale rýsuje černá H6ka ;o)(o;

To, že je koroze v pokročilém stádiu jsem věděl. Chtěl jsem to v květnu opravit, bohužel ozvalo se to samo.
Auto jako je Forester SG už dnes nikdo nevyrobí a tak ho chci zachránit.
Pak dám foto celé opravy.
'03 Subaru Forester 2.0X 4EAT 92 kW
'05 Subaru Outback 3.0H6 180 kW
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

mišus píše:Tomáši, ty podběhy hnijou všem autům stejně, principielně, se to dělá na každým autě vrstvením plechů. Nehnije to jen na Subaru.

Ta výztuha má přesně dělat to co už napsal Ondra. Jde o tuhost. Když tam není, kroutí se to víc a tím pádem jsou i víc namáhány sváry a samozřejmě to ovlivňuje i jízdní vlastnosti. Ještě to je profilovaná výztuha, tím se tuhost ještě zvyšuje. Gf Impreza má výztuhu i vevnitř pod oknem. Kdo se stará, tak to nemá šanci dohnit jako na těch fotkách vejs.
Michale všem autům stejně rozhodně nehnijou. Ne všechna auta mají stejně blbě vyřešený odtok vody.
Ale ano, většina aut má v podbězích různý kapsy a záhyby, kde se drží bordel. Já auta většinu času nemeju. Když přivezu kouli bláta z Milovic, tak to umeju, ale při běžným provozu na to seru. Ale mám podběhy postavený tak, že se v nich žádný bláto neudrží. Přischne, ale jak zaprší, tak se to vypláchne. A to jak na Toyotě, tak na Outbacku. Letos je to 8. rok, co jsem stavěl Previi. Od tý doby jsem na ten podvozek nesáhl. A je v podstatě netknutej.
Ano, principiálně se na všech autech v originálu vrství plechy. Ve velkovýrobě se tomu nedá vyhnout. V malovýrobě se tomu vyhnout dá. Ne vždycky, ale většinou. Když se tomu vyhnout nedá, holt se to musí dobře utěsnit.

Jasně, že tam ta výztuha má svojí funkci, když je to originál postavený z alobalu. Já si to dokážu dostatečně dobře domyslet, co by ten originál hrnec dělal, kdyby tam ta výztuha nebyla. Je to papírová sračka, musí bejt vyztužená. Kastle na všech Subaru tý doby se kroutí jako had i s výztuhou. Najedu zadním kolem na obrubník a nezavřu pátý dveře. Moje auto to taky dělalo. Už to nedělá. Můžu viset jedním kolem ve vzduchu a pátý dveře zavřu normálně.
Stavím hrnce tak, aby byly tuhý i bez výztuhy. Celej hrnec. Já jsem si svou prací jistej. A když to dělám, tak to rozhodně dělám tak, abych se starat nemusel. Nebo rozhodně, abych se o to nemusel starat, jak o kožní řasy na šarpejovi. :-)
mišus
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal

Příspěvek od mišus »

Oukey ne všem ale většině.....

Tomáši, jak už se asi po 150 opakuju, rozhodně neříkám, že se to tak nemá dělat, funkční to je, ale holt mám jinej názor a ty taky. Jsou k tomu z fabriky důvody, proč se to tak dělá, je to efektivní a daleko lehčí(vahově), důležitý deformační zóny atpd. A podběh je jen kryt/nadkoli, ten nemusí bejt z dvojky plechu, ovšem kotva tlumiče ano, proto tam ta výztuha je. Když by to bylo dělaný stylem co děláš, tak má to auto 2.5 tuny(myšleno celý komplet, ne jen ty zadky) a stalo by to jak Porsche, který je taky z papíru 🤣 Jsem zastáncem kopie originálu. A bavit se o tuhosti karoserie na autě který mělo najeto 300kkm a bylo starý téměř 20 let? Zbytečný ne? A když to člověk udělá nanovo, rozkrouti se časem znova i když to udělá ze silnějšího plechu. Nic není věčný chlapci, ale chce to hlavně údržbu, aby to nesnilo nic víc, nic míň.

A co si vzpomínám Tomáši, tak ti to po chvíli na tvým autě hnilo jak brambory, protože se nějak nepovedla povrchová úprava a předělával jsi to ne? Ne vyvařování, ale povrchovou úpravu a plechy už někde byly chycený slušně....

Takže nejvíc záleží na povrchový úpravě a následný údržbě. ;)
OndraSG
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Ondřej Plaček

Příspěvek od OndraSG »

Kluci nemate tip na nejaky airless rozprasovac? jde mi o strikani zakladovky. Proste neco co vytvari tlak v nadobce s barvou a hadickou ji pozene ven. Ted to delam fixirkou a neni to nic moc. Vim ze tady daval neco Tomas ale momentalne neni nic podobneho dostupne krom wurtha a autokelly kde to stoji okolo 5000. coz se mi davat fakt nechce
dracekvo
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od dracekvo »

Tady je skladem
https://demashop.cz/pneumaticke-pistole ... -7705.html

Akorát tohle v nádobce nedělá podtlak, ale tlak a tím to žene ven. Věci na principu podtlaku nikdy nefungují, jak na ně dáš jakoukoliv jinou hadičku, než co je k tomu dodávaná.

Akorát, kdyby jsi to objednával, tak si k tomu rovnou vem jakoukoliv ofukovací pistol na vzduch. Ono to totiž stříká i po vypnutí vzduchu, než se odtlakuje nádoba. A pak po zapnutí to všelijak prská, než se nádoba dostane na pracovní tlak.
Takže je nejlepší nechat nádobu pod tlakem a ovládat to stou ofukovací pistolí co se zapojí na výstup.
Doufám, že jsem to napsal pochopitelně :-)
Peugeot ION elektro (rv.12, najeto 100 tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
OndraSG
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Ondřej Plaček

Příspěvek od OndraSG »

Super děkuju to je přesně to co jsem hledal
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák

Příspěvek od podvlada »

Jestli si to pamatuju dobře, tak to vypadá přesně jako to co jsme tu už pár let zpět řešili, taky ji mam doma, jen jsem ji ještě od tý doby nepoužil, nebylo kdy a proč... ne že by to auta nepotřebovaly, to zas jo :-D

Subaru Outback '04 BP 3.0H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
BMW E61 550 '06 4.8 V8 270 kW, LPG <vlákno zde> Obrázek
ex Subaru Forester '05 SG 2.0 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo '00 1.8 I4 85 kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140 kW
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

mišus píše:
A co si vzpomínám Tomáši, tak ti to po chvíli na tvým autě hnilo jak brambory, protože se nějak nepovedla povrchová úprava a předělával jsi to ne? Ne vyvařování, ale povrchovou úpravu a plechy už někde byly chycený slušně....

Takže nejvíc záleží na povrchový úpravě a následný údržbě. ;)
Jasný, nemá se cenu dohadovat. Každej to děláme tak, jak nám to přijde správný.

Ano, vzpomínáš si dobře, nehnilo to jako brambory, ale udělal jsem tu chybu, že jsem novej plech plošně nepřebrousil a základovka ACP 10-00 k němu dobře nepřilnula a dostala se pod ní vlhkost. To byla moje technologická chyba. Od tý doby si na to dávám pozor a nestává se mi to.
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

škoda že tam chybí pohled do kufru , co tomu může být :-DDD toho se i trochu bojím
https://auto.bazos.cz/inzerat/202676235 ... i-dily.php
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Kdo ví, co s tím je :-D
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Makovica
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Makovica »

Nejake nepekne veci sa mi zacinaju diat. Mal som tie podbehy a prahy aj sam pravidelne striekat. Clovek ma hlavu inde a pritom v pivnici 4 nepouzite plechovky MLka....
Subaru Forester 2.0i CVT Comfort MY16 (G91F Rest in pieces Cooper Discovery ATT / SJ6 ,,,,| (*_^) |,,,,)
Obrázek
gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal Gerych

Příspěvek od gerda »

Snad to bude Dušane jen povrchově :-/
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

tak to tam val dokud je tam ještě nějaký kov pod barvou na tom není co pokazit , přebytky vytečou , maximálně se nedostaneš všude , ale furt lepší než nic , zrovna ty dutiny bych řekl , že mají smysl hlavně dokud jsou ještě jakž takž zdravé a dá se postup koroze aspoň zpomalit
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Jo, naflákat to, kde to jde, taky se na to chystám, i na nové inspekční, teda mazací otvory.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Makovica
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Makovica »

Dnes sme sa zhodli, ze by asi bolo dobre nejaky rust konvertor najprv.
Moze byt Dinitrol RC900 ?
Je to celkom palka https://www.dinitrol.sk/dinitrol-rc900- ... 0ml-sprej/ , ale lepsie, ako nechat to tak. Ale na Allegre za 31.

Do toho podbehu sa neda rozumne dostat, len cez plastove sroby, takze to budem vsetko striekat naslepo.

Az potom, po zaschnuti, by som tam nakydal ML, co tam vojde.
Subaru Forester 2.0i CVT Comfort MY16 (G91F Rest in pieces Cooper Discovery ATT / SJ6 ,,,,| (*_^) |,,,,)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Karoserie, zasklení a exteriér vozu“