Stránka 1 z 9

Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 9:58 am
od prso
Přátelé Subaristi, chci po 20 letech u Saabů přejít k Subaru. Samozřejmě jsem si na netu našel všechna Subaristická fóra a přečetl o Subaru, co se dalo, ovšem s hrůzou jsem zjistil, že mnoho Subaristů se velmi zlobí s tím, že Subaru už není co bylo… Produkci od roku 2008 považují za zcela komerční a doslova šizenou, neboť s náběhem prodejů a příblížení se k „masovce“ jednak tyto vozy ztratily částečně na své vyjímečnosti a jednak vzhledem k snaze co nejvíce ušetřit šla spolehlivost velmi dolů. Hovoří se např. zejména o naftových motorech, o spojkách a neustálem doplňování a přehrávání SW a dokonce i o korozi…??? Já o změně uvažuji právě kvůli spolehlivosti a i určité úspoře a proto jsem si myslel na Outback v naftě. Takže teď nevím. Jak to tedy je? Je to už špatné se všemi vozy obecně, je to skutečně tak, že se to vyrábí na záruku či maximálně na 5 let a je to se Subaru už taky tak špatné??? Za všechny postřehy budu moc rád! Děkuji

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 11:47 am
od marek.sm
Tak na to Ti asi nikdo přesně neodpoví, protože je podle mě dost brzo na hodnocení. Mám ročního forestera v benzínu, vejfuk je jak liška, snad horší než na 9 let starý almeře. Ale pohon 4x4 a redukce to beru zase jako nadstandard.

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 12:20 pm
od alky
Takové blbé dotazy se nevyhnou žádnému foru..ani tomu našemu...ach jo... :ironie:
Takhle: názor si člověk musí udělat sám, navíc píšeš, že jsi spoustu diskuzí pročetl, takže s chutí do toho. Ale já až si našetřím do prasátka, tak nový auto bude zase jen subo. Možná už je to spotřebák, ale nikdy to nebude "spotřebák spotřebáků"...

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 12:22 pm
od Slavek_xxx
marek.sm píše:Tak na to Ti asi nikdo přesně neodpoví, protože je podle mě dost brzo na hodnocení. Mám ročního forestera v benzínu, vejfuk je jak liška, snad horší než na 9 let starý almeře. Ale pohon 4x4 a redukce to beru zase jako nadstandard.
Povrchova rez na podvozku a vyfuku nebyla nikdy silna stranka Subaru. Nastesti je to jen vada vzhledu, podvozek je i po desiti letech pevny bez vuli (s vyjimkou ulozeni stabilizatoru). Vyfuk na Impreze i Outbacku vydrzel asi 7 let do proreznuti.

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 12:27 pm
od seatik
Rekl bych,ze saab je na tom podobne :-)
Jinak Otik v nafte se da sehnat i v predchozi generaci a tam je to jeste elegantni lehkonohy atlet. :850: Urcite se da poridit jako skoro nove auto :supeer:

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 12:41 pm
od quickly
prso, mám forestíka v dehtu od prosince 2008 a mám teď najeto 105 tkm. Liju jen dehet a olej, a jsem s forestíkem nadmíru spokojený. S forestíkem jezdím většinou po silnici, ale pořádám i minisrazy a na srazech nestojím :1774: . Je pravda, že proti beznínovým autům mi chybí redukce a dehtový forestík není tak skvělý do terénu jako třeba forestík MY03 co má Doro, ale stále mám limit v hlavě a forestík všechno vyjel. Mně se třeba současný design forestíka moc líbí, je to věc názoru. Kvalita jako taková odpovídá dnešní době (šetření nákladů,...), DPF ekoteroristům a je to všude stejné. Co mi dává :subaru: je perfetní pohon 4x4 a možnost naložit celou rodinu včetně 2 větších psů a jet kamkoliv.

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 1:07 pm
od troylee
Ahoj Prso. No co ti k tomu napsat. Sam asi vis ja to je, ze vetsina saabistu zase tvrdi, ze od platformy NG900 neni saab saabem. To same nafta v saabu.Takze pokud si tech dvacet let nejezdil saabem do roku 93 jako bys ho nemel :) Uvadis treba prehravani sw, to dneska obcas asi dela kazda automobilka. Bud prehraje nejake bugy, nebo neco noveho. Treba saab zase trpi na SID kazety. A co, kdyz ji milujes, neni co resit. Ja loni presel k subaru od volva. Kdysi jsem mel imprezu v kombiku a byl spokojenej a protoze se mne subaru libi zkusil jsem ho znova. A nelituju. Je fakt, ze mame najeto jen cca 15tis km, a vetsinu najela pritelkyne, pac se OB koupil jako ,,mama car''. Za tu dobu se resilo jen zavirani kufru a vypadla lampicka v kufru. Jinak vse slape jak hodinky. Nafta vs. benzin. To je otazka. Kolik toho najedes ? Ono zrovna v tudle dobu se to asi blbe rozhoduje, s ropou je to vselijaka, ale ja volil 3.6ti litra a jsem rad. Uzasny svezeni a na tech 15t km mame prumernou 9,8l. Kupoval se v rijnu, tekze je to za zimu. To si myslim ze je super.
S Subem dle mne chybu neudelas a pokud chces 4x4 tak jdi do nej. Prece jen nova 9-5 je fakt ,,nova''a dal bych ji tak 2-3 roky at se ukaze. A myslim, ze po saabovi je subo dobra volba. Nehled na poutovej design interieru, tam se japan nechyta. Jinak davam jednicku. A saaby mam porad rad, jako mazlika si hyckam viggena, takze proti nim nemam nic. A pokud chces auto, co nema zadnou elektroniku, zere vse, jede vsude, je krasny a jen malinko rezne, tak Ti umim poradit - Toy HZJ :)
Stastnou ruku pri vyberu.
TL

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 6:11 pm
od tango
dehet se tady řešil a je tady i diskuze , sakra nemůžu ji najít :690: jinak problémy se spojkou se řešili přehráním softu, ber to tak, že autí té to koncepce je první na světě v uložení boxer :850: Když si vezmeš jakékoli jiné autí, které vyjelo s nějakou novinkou, tak všici s tím mají vždy nějaký problém :850: Škodovka, jo dobrý zase :690: , a její 2,0TDi :713: fakt super motor, emise super :826: , tah motoru dobrý, ale na 100 000 praskají hlavy :6066: , turbo jde do :zachod: , nehledě na enormní zatížení přední nápravy , která se řeší kompletní výměnou, auto radio radši nehreje, protože stojí úplně obyčejných 20 000 :6066: . Výfuk je ok, atd. No prostě každé autí, které je průkopníkem má na začátku problém :850: Slyšel jsi, že by byl problém na benzínu :850: u Suba, jo taky něco blbne, ale je to minimum :850: Hlavně všchni byli zvyklí , že Subo je bez poruchová, ale každá automobilka má problém s novým model, věř tomu, že po faceliftu, bude vše ok :850:
Záleží na tom jestli propadneš diagnoze :subaru: :subaru: :subaru: :subaru:

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 6:31 pm
od Kofilka
Zatím pod čím sem ležel tak opravdu bych doporučil 2008 v benzinu a lupnout na plyn. A nebo uplně poslední 3,6tku ve světlé kůži, to bych oželil aji neduhy s levnějšíma materiálama na podvozku :-)

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 8:10 pm
od Doro
Starší modely sou spolehlivější a odolnějšínež ty nové. Zlom u Subaru je desy kolem r. 2007-2008...pak :666:
Šude přítomná elektrifikace snad šeho, elektrokraviny, keré skoro znemožňují projet sněhukupu bez složité konfigurace tláčitek atd., nemožnost si bez AKU a zapnutí klíčkem posunout a nastavit sedačku. Ruční brzda formou tlačítka je už jen třešínka totálního zkravení auta. Problém s náhradními díly nebudu raději uvádět - je to masakr a jeden velký průser. Koupit dobrý díl je otázka náhody a hledání.
....šecko je dělané pro měšťáky a IQ řidiče kolem 100, či spíše níž....co víc dodat....řidičák NENÍ samozřejmost, takže tato cesta je nějak mimo z mnoha důvodů.
Stav k dnešku je dokonce takový, že v kategorii offoud není z čeho vybírat - vše stejný a v terénu nepoužitelný brak použitelný jen na asfalt.
Auto do 100tis. km je parametricky OK, nad 100 tis. km je to skoro neprodejný zmetek, u kerého není záruka na nic
Moc pozitivní to nenní co? ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD:
...mňo, zvykejte si :4690: :baseball: :baseball: :baseball: :baseball:
lepčí už to nebude ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD:

(krom toho, nové náhradní díly už budou po tmě světélkovat, což se může hodit :845: :ironie: )

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 8:25 pm
od Tomáš1002
Hele, kamziku, brzdi. Ze je nekdo mestak jeste neznamena, ze je debil a zas to tak nedramatizuj. Cudlik je ve Foresteru od 2008 navic jeden. Smir uz se s tim, ze firma vyrabejici auta vyhradne pro oslehane Valachy by asi moc neprosperovala. Tak bacha, nebo az priste zase nekde zapadnes, tak Te tam my mestaci nechame do jara:-)

[ Příspěvek odeslán z mobilního zařízení ] Obrázek

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 8:31 pm
od Kofilka
Doro už je sfanatizovanej kvalitou aut do roku 03 a pak už nic neuznává, protože jiný auto by jeho zacházení nikdy nevydrželo :-) natož tak novodobé zadní diferenciály :-)....Ale nevím co si doro pořídí až mu tento doslouží, asi vrtulník, protože už nebude existovat SUV které vydrží jeho radosti z nepřekonatelného:-) :-)

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 8:35 pm
od Doro
Tak si to neberte tak osobně :845: :friend: . Je to ale hold pravda (ke škodě nás všech), bo by to jinak nikdo nekupoval...stím se nic dělat nedá ::-DD: :666:

Na druhou stranu, jak bylo řečeno, u nafty se to jistě vychytá v dalším modelu...tedy, možná. Pak taky, nevím, jak jinde, ale mosím uznat, že reklamace vadných dílů je téměř bezproblémová, což je u jiné automobilky zasejc říct nedá. Jen dostupnost je horší a se servisem je to brutální masakr, hlavně tím autorizovaným (jenže, zase líp, než jinde, de to je o rozmlaťdržku, typicky škodule :baseball: )

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 8:37 pm
od Tomáš1002
Kofilka: "lehce tuknutej" T34 z bazaru?

[ Příspěvek odeslán z mobilního zařízení ] Obrázek

Re: Spolehlivost a vyhlášenost Subaru

Napsal: pát bře 18, 2011 8:38 pm
od Kofilka
Doro píše:Tak si to neberte tak osobně :845: :friend: . Je to ale hold pravda (ke škodě nás všech), bo by to jinak nikdo nekupoval...stím se nic dělat nedá ::-DD: :666:

Na druhou stranu, jak bylo řečeno, u nafty se to jistě vychytá v dalším modelu...tedy, možná. Pak taky, nevím, jak jinde, ale mosím uznat, že reklamace vadných dílů je téměř bezproblémová, což je u jiné automobilky zasejc říct nedá. Jen dostupnost je horší a se servisem je to brutální masakr, hlavně tím autorizovaným (jenže, zase líp, než jinde, de to je o rozmlaťdržku, typicky škodule :baseball: )
Tak jak říkáš