1. auto pre dceru - Outback / Forester / XV ?

milan74ma
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Re: 1. auto pre dceru - Outback / Forester / XV ?

Příspěvek od milan74ma »

dik kuknem, lebo importy nechcem, toho sa bojim ...
Subaru Outback 2019 (Comfort)
Rastr
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Rastr »

Ta stránka jsou importy, ale ručí za to, co dovezou, pročti si "Jak to funguje".
Být tebou tak dávám hlavně pozor na to, aby ta auta, ze kterých budeš vybírat, nebyla zatopená. Loni proběhlo Evropou deštivé počasí a spousta aut plavalo. Mimo dobrého technického stavu je tedy potřeba se zaměřit i na prohlídku vnitřku auta pod koberci, pod rezervním kolem, kolem pojistkové skříně, případně v boxu s filtrem vzduchu. Na těch místech se většinou špatně vymývá to jemné blátíčko a zůstává tam.
Držím palce. ,,,,| (*_^) |,,,,
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Snad si zítra vzpomenu a zjistím, ke kupoval kámoš ono suzuki, levné to nebylo, asi tak akorát cenovky, ale prý přístup k zákazníkovi na jedničku, krom kvalitních aut.
Bylo to kdesi na zlínsku, blízko Zlína, myslím, že jo.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
milan74ma
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od milan74ma »

@Rastr - presne podobnych kulehov sa bojim

@sima - budem vdacny, lebo Zlin mam ovela blizsie

dikes vsetkym za ochotu
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

milan74ma : môžem sa ti opýtať na jedno ASX je to v okrese NM, bol to fungláč, prvý majitel a má to nejak tuším necelých 40tkm, je to bordová metla, benzín 1.6i, je to ešte predfacelift bez tých chomových rámikov...
Pôvodný majitel už nejazdí a sem tam to využíva vnuk, cena by nebola asi najnižšia, lebo nízky nájazd, ale nepredávam ja...
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
milan74ma
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od milan74ma »

Ahoj, ak Ta mozem poprosit spytaj sa. Pripadne ak ma aj fotky, vybavu, je to 4x4, a tak. Ak ma plnu servisnu historiu a knizku, nebolo havarovane, bez hrdze atd. vsak to poznas, mozno by som akceptoval mierne vyssiu cenu, pripadne by sme sa skusili dohodnut uz s nim ...

Len by som rad viac informacii lebo odo mna je to z MA tak 1,5 cesty a nechce sa mi ist len tak na blink

Dakujem a pekny den.

edit: posli mi potom pls. SZ
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

Takže to ASX nie je na predaj, chceli pôvodne predať, ale ozývali sa len špekulanti a tak si ho nechajú
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
milan74ma
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od milan74ma »

Tak potom nic, dikes za ochotu, hladam dalej. Ale po precitani roznych clankov som to zuzil na XV, SX4-SCROSS, ASX. Ak by nahodou niekto nieco vedel tak do 1,5 hodiny od MA alebo BB, dajte pls. vediet cez SZ. Ale nechcem ziadne dovozy, iba ze by dali aspon rok zaruku :-DDD .

No vyzera to, ze to bude celkom sranda najst nieco dobre ojazdene ...
Levis29
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Levis29 »

zmiňoval jsi ještě CX-5, za mě taky doporučuji (pokud jsi teda nemyslel CX-3 o kterém už byla řeč) skvělé auto, není to ještě zas tak velké SUV, opět skvělá manuální převodovka a je jich hodně na výběr i s 4x4...sehnal jsem jeden pěkný kousek z autorizáku před třemi lety rodičům, a jezdí se s tím fakt příjemně, nevím jak jsou teď cenově, ale asi bude stále třeba přes 300tis i na ty první ročníky.

Ohledně ASX, když jsem pořídil XV, tak si ASX 1.6i koupil ve stejné době známý, byl to ročník 2012 stejně jako mé XV, a musím říct že oproti subaru mi to přišlo strašně lacině zpracované, hlavně třeba sedačky a celkově interiér (a přitom subaru taky nebylo v tomhle nijak moderní), ale taky to ASX stálo jako nové cca polovinu oproti XV, takže někde to asi musí jít vidět. Na druhou stranu asi i dnes bude ASX stejného ročníku levnější než XV, takže na to naučení asi fajn. Ale pokud vím, tak ty ASX se nedělaly s 4x4 pokud na tom ještě stále trváš.
suubaru
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od suubaru »

Taky mám doma nového budoucího řidiče, 🤔 snad.
Za mě bych mu hned dal AT. Ve městě výrazně bezpečnější. To snad potvrdí každý pilot AT.
Nevím proč bych jej měl školit na MT. To jak bych začínajícímu lyžaři poskytl nějaké hodně retro ski bez hran. Tlak je z toho, co se děje na silnici, a ne v kokpitu.
A koupil bych staršího priuse, ten příjde vždycky vhod.
IMPREZA 2,0i cvt sport MY18 naše dvanácté subaru :-)
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 letní auto
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i
93, RXL, LR series, allroad
Vakpak
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Vašek Kaplan

Příspěvek od Vakpak »

Suzuki má prodej ve Fryštáku (ale osobně je neznám). Pan Heinz z Přerova je vyhlášený svým velmi lidským přístupem a já dám ruku do ohně za Novojičínský Trendcar.

Naopak z Canocaru v Brně už bych nekoupil ani těžítko.

Jenom pro info několik stavebních firem v mém okolí teď fasuje Vitary a když vidím jaké zacházení ty auta dávají tak si říkám, jak moc je to dobré auto.
Forester MY 2022 - pracovní
MB EQB MY 2022 - rodinné
WRX STi MY 2017 B-)

[SUBARU]
Ex BRZ MY 2017
Ex Forester MY 2018
Ex Legacy GT MY 2011
EX Tribeca MY 2010
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Milane, tady koupil SX4 Crosse kolega z práce. On je hodně opatrný a na peníze teda až neuvěřitelně, ten by naučil šetřit! Má vše spočítáno do haléře... a tím pádem je teda převlice opatrný i na koupi takové dražšší věci jako je auto, hledal a pátral velice dlouho, tento bazar sledoval už delší dobu.
Je to ale nejspíš jen dovoz z německa, jak sami deklarují. To je už na tobě, ceny vše...mě by dovoz nevadil, naopak, jen to řádně prohlédnout, což zde opravdu problém není. Myslím, že tam někdo zmiňuje, že si auto mohli prohlédnout i jinde v dílně.
I recenze ( vím,napsat lze vše, ale tu mě to přijde reálné i vzhledem k tomu co jsem o nich slyšel) mluví jasně a maž podezřele ;) jen pozitivně. Ten přístup bazaristy potrvdil můj kolega, moc příjemné jednán, vyjedná a domluví se na čemkoliv, dohodil mu myslím k autu velice výhodně i krásné kola a taky stav auta co kolega pořídil- jak nové, doslova. Jel jsem v tom.
Když si člověk nevybere, dovoz na přání, asi jen na financ zálohu.
Ostatně namátkou jsem se podíval a viděl jsem dá se říct s nadsázkou zajeté vozy. Ke každému autu je popisek i s trochou historie, nechrlí to na web jak baťa cvičky.
Jestli by jsi se zde cenově vešel, tak hlavně nenechej nic náhodě, ani zde, ať mě pak neproklínáš =)
https://autorock.cz/jak-vybrat-vuz/

Edit: chtěl jsi auto co tam u vás vyjede, tak Jimmyho ;-D
https://autorock.cz/suzuki-jimny-1-3-vvti-4x4/ jen blbnu... ;)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Cliffer
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Tadeáš

Příspěvek od Cliffer »

MT za mě dáva smysl, s ohledem na to, aby měl mladej větší škálu dovedností a aby se víc naučil vnímal auto. AT přecijen toho řidiče odtrhne od samotné jízdy a člověk pak míň tu fyzikální stránku řízení, jako například:
- jedu do kopce, musím si to uvědomit a přeřadím
- jedu na kluzku, je lepší nevytáčet a řadit dřív a naopak z kopce podřazovat dřív (známá poučka na kluzku, že z kopce jeď na kval, kterým bys jel do kopce) atd.
Když si pak člověk zautomatizuje jízdu s MT, tak s AT je to snažší a při první jízdě to není nebezpečnější. Naopak když umí jen s AT a nedej bože musí jednou ject s MT, najednou z toho může být jízda smrti protože se dotyčný plně koncentruje na řazení a nekouká na cestu. Stále jsme v době, kdy MT má minimálně třetinový podíl v nově prodaných autech. O starších nemluvě.

A nevím, jaký mají vaši mladí finanční možnosti, ale kdyby si chtěli koupit vlastní auto (třeba jen na truc, nebo kvůli egu) tak sáhnou po něčem levnějším, kde je větší pravděpodobnost MT. Vy pak nemusíte mít sevřený půlky pokaždý, kdy se s tím vydá ven.

Nehledě na můj osobní názor, že když mám v ruce šaltrpáku nemůžu mít v ruce mobil a čumět do něj.
Subaru Outback 3.0R "Démon"
- Skotsko 2022 (5567 km)
- Rumunsko 2021 (3574 km)
- Norsko 2020 (7007 km)
- Ukrajina 2019 (4060 km)
Subaru Outback 2.5i-prodán
- Balkán 2018 (4457 km)
- Balkán 2017 (5884 km)
- Skandinávie 2016 (8300 km)
Š.Felda 1.6
- Istanbul 2012 (6100 km)
milan74ma
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od milan74ma »

diky chalani, skusim pozriet aj ten autobazar.

Inak AT ako prve auto v ziadnom pripade lebo autoskolu robi mlada na MT a mlady bude tiez robit na MT. Okrem toho ked sa naucia s MT - co vlastne na zaciatku bude auto dcery a potom bude zdielat so synom za 2-3 roky, budu mat moznost jazdit moje BS casom resp. nieco nove od Subaru co pride v 2026. No a prius s tou svetlou vyskou k nam do hor - :-DDD. Keby som byval v meste, tak som zvazoval aj ine, takto radsej SUV koli svetlej vyske. Plus starsi hybrid ako prve auto za mna urcite nie. Novy hybrid asi by som sa dal zlomit, ale starsie 10-rocne - za mna risk minimalne baterky ...

Cize prve auto urcite MT. 4x4 ak bude super, ak nie tak nie. Aspon sa naucia aj retaze pouzivat :-DDD. Alebo zavolaju od zastavky tatovy a tato pride na BSku alebo v horsom pripade na traktore :-DDD
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

mi prijde, ze na tohle jezdeni by mohlo byt i toto:
viewtopic.php?t=11183

(neznam, jen poukazuji) :)
Audi RS3
E-bike GhostRider
ex WRX 2008
Odpovědět

Zpět na „Jakou modelovou řadu ?“