PRODÁNO - MOŽNO VYMAZAT prodej Legacy kombi, 2.5i, 2004

Odpovědět
Romda
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: stř zář 27, 2023 9:44 pm
Jméno a příjmení: Roman
Bydliště: Praha - Ďáblice

PRODÁNO - MOŽNO VYMAZAT prodej Legacy kombi, 2.5i, 2004

Příspěvek od Romda »

Dobrý den,

po pořízení Outbacka 2019 a pár měsících pokusů odůvodnit rodině vlastnictví 2 velkých kombíků jsem se konečně odhodlal k rozhodnutí poslat dále do světa našeho dlouholetého (a nyní již plnoletého) bodyguarda.

Jedná se o model Legacy modelového roku 2004, karoserie kombi, motor 2,5i, manuál, tažné zařízení (počet mých použití na prstech jedné ruky), denní svícení (s tím už bylo koupeno). Kupoval jsem na podzim 2016 se 163k km, auto bylo koupeno a 4 roky provozováno v Německu, 2. majitel v Čechách, já jsem třetím (roční nájezd cca 12-15k dle destinace dovolených).

Auto bylo kupováno s výraznou slevou, která reflektovala stav vozu, takže první servis v Boxer auto převýšil kupní cenu (komplet brzdy, celý výfuk, svíčky, rozvody, olejová vana, silentbloky, výměna všech náplní a další drobnosti...).

Průběžně servisováno v Boxer auto, jednou v sobotu roku 2022 vzhledem k přístupu odtahovkou složeno před AWD a už jsem u nich zůstal (závada bude popsána dále), takže pravidelně olej, náplně filtry, destičky měněny jednou v 2022, dále mj. 2020 měněny přední pružiny, 2022 měněna spojka, 2022 výměna oleje v převodovce v při 240k km, 2023 nová lambda...

auto mě nechalo na holičkách dvakrát:
- 2022 zadření čerpadla posilovače řízení, vyřešeno výměnou v AWD (dle sdělení se jedná o zcela raritní záležitost, příčina nezjištěna - kapaliny bylo dost)
-2023 cestou na chalupu prasklá spojková hadice, vyřešeno v ILOS Liberec

K většině oprav mám faktury, jen spojka byla z časových důvodů dělána u známého v autoservisu, který v průběhu let i párkrát měnil olej a další drobnosti.

Závady
- svítící kontrolka motoru (snad už z výroby, zde na foru několikrat popsaná chyba, číslo mohu dohledat)
- důlek v předním nárazníku (nacouvala do mě kolegyně cestou ze školení, výměna měla proběhnout u Srby, ale ani po půl roce se jim do toho nechtělo, takže nakonec s pojišťovnou řešeno rozpočtem a já už si potom zvykl)
- rozbitá přihrádka s popelníkem a 12V zásuvkou (ulomený jeden pant, v zavřeném stavu nejde poznat, zapadl mi tam čip od závory a nemohl jsem se dostat z práce, tak jsem to při páčení přehnal se sílou, protože jsem neměl k dispozici menší ruku)
- natrhlý bok čalounění sedačky řidiče
- vůči centrálnímu zamykání jsou imunní pravé zadní dveře (v Boxer auto dlouho zkoušeli, vyměnili kabelové svazky v celé polovině vozu, ale bez úspěchu).

Auto nyní na zimních Dunlopech, orig 16´, v případě dohody možno přenechat i na poslední fotce viditelné letní 17´, bílé ATS (kupováno tady, ale nyní už jsou jinde levnější: https://www.alukola.cz/alu-kola-ats-str ... x100-et38/), ale zde už jsou gumy za hranou, takže berme, že jsou v nabídce jen disky)

O ceně nemám moc představu, ale rád bych za obdržený obnos pořídil kola a letní gumy na Otu, něco mi nastřelili v AWD, ale zatím jsem auto párkrát do měsíce projel, aby mu nebylo smutno, na sauto mají některé ceny i šest míst, ale takovou drzost nemám, řekněme, že spíše preferuji jednání s někým, kdo chápe, že kupuje 20 let staré auto, takže nadhodím 60 a když se mi vysmějete nebo přeargumentujete, určitě nad tím budu přemýšlet. Auto stojí před domem, takže není problém kdykoli zaslat více detailnějších fotek.

K prohlédnutí či projížďce v Praze (či okolí, ideálně severovýchod) nebo se někde rozumně potkejme.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
Legacy 2,5 (2004) - na prodej
Outback (2019)
Odpovědět

Zpět na „Legacy, Outback“