Dobrý den,
přišel jsem za vámi pro radu. Mám čerstvě pět let staré Subaru XV e-Boxer a přemýšlím o ošetření podvozku a dutin. Známý mi doporučuje Autoservis Mokosin (kousek od Jablonce nad Nisou). Pán mu prý dělal auto někdy v zimě, trvalo to týden a prý spokojenost. Trochu mě ale odrazuje to, že to někdo dělá i v zimě, kdy je auto od soli, a i když se omyje teplou wapkou, to, co se neodstraní (myslím sůl), zůstane pod nátěrem a může být větším zlem, než kdyby to bylo odkryté.
Prosím o radu, máte s tím někdo zkušenost?
Ošetření podvozku u staršího auta - má smysl?
- spm
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Re: Ošetření podvozku u staršího auta - má smysl?
Vítej u nás na SFC, je potřeba ještě napsat 2 další příspěvky a budeš moci psát bez odsouhlasení a posílat interku.
- spm
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Co se týče doby aplikace, je to určitě lepší dělat v době, kdy je teplo. Kromě toho, že to auto v zimě po umytí bude celkem špatně osychat, tak při téhle operaci je taky obvykle velice doporučeno naprat dutinové vosky do dutin. Ty jsou vzlínavé a tedy když to auto pak stojí v teple, tak se ten vosk také dostane do více míst a funguje lépe.
sice je to nejlepší na novym autě, ale 5 let starý auto není důvod k panice a pokud si ho chceš nechat dýl, tak tohle rozhodně udělej...jen nerozumim taky tomu, proč v zimě, většinou se dělá na podzim 
čím víc bahna, tím víc Subaru
aneb In mud we trust!
Subaru Outback 3.6 H6 MY19 BS Premium - Canada
Subaru Outback 3.0 H6 MY05
ex Subaru Legacy 2,2 MY92
aneb In mud we trust!
Subaru Outback 3.6 H6 MY19 BS Premium - Canada
Subaru Outback 3.0 H6 MY05
ex Subaru Legacy 2,2 MY92
Pokud auto týden stojí ve vyhřívané dílně, pečlivě vše omyjí, tak by to asi nemusel být takový problém. Ale souhlasím, že je lepší to nechat na léto. Po aplikaci vosku do dutin je nejlepší auto postavit na slunce a nechat pořádně rozpálit. Vosk navzlíná do všech spár, mezi plechy a tak.
Jinak pečlivě ošetřený podvozek je základ, ale ani tak to není na vždycky. Je dobré to nechat jednou za pár let zrevidovat. A při výměně oleje nacákat aspoň jeden nějaký sprej preventivně všude možně taky má pozitivní vliv, zejména na exponovaných místech - různá ramena, dutiny v nosných rámech atd.
Jinak pečlivě ošetřený podvozek je základ, ale ani tak to není na vždycky. Je dobré to nechat jednou za pár let zrevidovat. A při výměně oleje nacákat aspoň jeden nějaký sprej preventivně všude možně taky má pozitivní vliv, zejména na exponovaných místech - různá ramena, dutiny v nosných rámech atd.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE)
[vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE)
[vlákno o autě]Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Dělal jsem to letos až v zimě, protože ten člověk neměl dřív čas a ta zima komplikovala přípravu. Auto se muselo umýt a pak v teplé garáži vyschnout, jak psali ostatní. Je to tedy realizovatelné, jen to celé trvá déle.
Jinak moje zkušenost z ježdění na okrskovkách se štěrkem je dělat to každé 3 roky.
A určitě do toho jít co nejdříve po koupi.
Subaru prostě reznou.
Jinak moje zkušenost z ježdění na okrskovkách se štěrkem je dělat to každé 3 roky.
A určitě do toho jít co nejdříve po koupi.
Subaru prostě reznou.
Subaru WRX STI 2.5 2012
viewtopic.php?f=39&t=7756
Kia ProCeed GT 1.6 2021
Mini Cooper Clubman S ALL4 2.0 2016
Mazda MX5 NA 1.8 1995
BMW 330i E46 2000
Ex Subaru Legacy 2.5 2008
https://www.instagram.com/fova.bushman/
viewtopic.php?f=39&t=7756
Kia ProCeed GT 1.6 2021
Mini Cooper Clubman S ALL4 2.0 2016