Star Fleet Impreza GG aka "Réza"

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Re: Star Fleet Impreza GG aka "Réza"

Příspěvek od hamoun »

Já tohle dělat, vím do detailu všecko několik let :-D

Kdy jste se z toho sobotního dopoledne vrátili? Obrázek
Audi RS3
E-bike GhostRider
ex WRX 2008
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

Míla s tátou jsou výkonná dvojka, tipuju, že bylo i kafe a k obědu že byl už doma :-)
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Milo, moc hezky se na to kouka ! Za me je nejvetsi "voser" ty diry v tepelnych stitech. :-/ Do ted jsem tam daval porad vetsi a vetsi podlozky. :-DDD
Ale nanytovat tam kus jineho plechu, je kurevsky dobry napad. >B-)
Klobouk dolu, jak umite s tatkou improvizovat !!! ,,,,| (*_^) |,,,, :-)
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

@Metuzalem Milane nepisu si nic, ale behem prace se snazim si neco nafotit a ty fotky pak vytahujou vzpominky, urcite jsem na nejaky perlicky bohuzel zapomnel, je lepsi to psat za cerstva, ale to se proste ne vzdycky povede

@hamoun Petre stihli jsme to za to dopoledne i s kafickem, jak psal Milan 8-?
ona to zadna raketova veda neni samozrejme a s tatkou se dela skvele - nemusime si nic dlouho vysvetlovat a celkem se z nas sypou napady vzdycky...

jinak prijel jsem domu v tichosti a vcas na obed, takze jsem mel jedinecnou prilezitost nasadit pred prekvapenou Luckou macho samoliby vyraz :-D

@StandaB u tech stitu je problem, ze ve vyrobe vezmou hlinik, prisroubujou ho ke kastli a nazdar, jeste jsem nevidel, ze by to bylo nekde reseny jinak a je fuk u jaky znacky/modelu, navic - co si budeme povidat, ty stity jsou zpravidla "papirovy", protoze ucel plni i tak

ja uz je takhle (ze prinytuju kusy hlinikovyho prechu pres diry) opravuju dlouho, jen to chce pak nad i pod dat takovy ty pogumovany podlozky, aby to hned nezacalo reagovat znovu
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Mílo paráda !! Sice to bylo s troškou improvizace, ale já si furt myslím, že za ty peníze je to furt dobrý. :-)
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

o tom zadna Tome, na Forejsu je ten Malkuv vyfuk uz asi sestym, sedmym rokem a porad ok 8-?
Niva 1.7 '06
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

No tak měl by bejt. I mizernej nerez, je furt nerez. Na Previi jsem stavěl vejfuk v roce 2012, tenkrát z bubnu vířivý pračky. Ještě jsem neměl tig, tak je to svařený migem.
Na tom vejfuku bys nepoznal, že je nerezovej, protože je na povrchu komplet orezlej, respektive zabarvenej do tmavě hněda. Ale je to jedno, po 13 letech funguje furt stejně.
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

tak dal...

dalsi dluzny update se tyka paliva, konkretne uniku, kdy jsem zacal citit pri rannich startech benzin

prvni myslenka - "a jeje, dalsi derava nadrz" (pritom se mi v dilne uz povaluje nahradni pro Forejse) :-D

nicmene intenzita smradu byla uplne v jinem radu a kdyz jsem se takhle jednou blizil ke stojicimu nastartovanemu autu a jinak opojnou vuni benzinu zavetril uz asi z deseti metru, bylo celkem jasne, ze to bude nejspis jiny problem

hodil jsem oko pod zadni naraznik a bylo jasno - benzin si vesele odkapaval z nektere z hadic/trubicek u LZ kola v rytmu francouzske hymny a i ty brazdy v polich by po chvili bezpecne zalil

nu coz, tak dalsi hura akce :-D >:-& Lucku jsem teda vyslal do prace Legem a zvedl telefon, jak to vypada na dilne - plno, ale odpo volno (*_^) |,,,,

musel jsem ale ten den jeste vyzvednout Milouse ze skoly, takze nez jsem vyrazil - ke kilovymu placebu trvale v aute jsem nalozil jeste sestikilovej hasicak, sklopil vnejsi zrcatko abych videl dolu a vyrazil...
kdyz jsem zaparkoval pred skolou, jeste jsem hodil voko a zjistil, ze uz to tolik nekape - takze budto spis hlavni privod, nebo zpatecka, nez ze by to chcalo permanentne

domu jsme dorazili v cajku, nezahaleni zhavou kouli, takze kdyz Lucka dorazila s Adelkou, vzal jsem dva 20l kanystry (bo v Reze bylo pres pul nadrze) kdyby nahodou a vyrazil jsem smele na dilnu

tam jsem se s tatkou podelil o problem a pozorovani, takze jsme si dali kaficko, aby se to trochu "vykapalo" a mohli jsme zacit zjistovat ktera bije

problem zkorodovane ocelove trubicky napojene plastovou sponou na plastovou hadicku byz zrejmy na prvni pohled, k identifikaci toho, o jake vedeni jde stacilo nakonec zapnout zapalovani, protoze jak natahlo cerpadlo, tak to spustilo

jedine rozumne reseni co pripadalo v uvahu bylo nahradit ten kus ocelove trubicky hadici, problem byl vsak ten spoj a prechod na plastovou trubicku, nakonec jsme se shodli, ze tu (po nekolika marnych pokusech) nerozpojitelnou sponu urizneme v miste samotneho spoje, cimz nam zustane jeste nejaky ten kousek spony v te platove trubicce pro nasazeni hadice a stazeni - ale nez do toho nevratne drbnem, sli jsme hledat vhodny kus palivove hadice

to, co jsme nasli "skladem" budto nevyhovovalo prumerem, nebo bylo nepresvedcive, tak jsem si vzpomnel, ze Lucka planovala nejake nakupy a zkusil jsem ji, jestli by nam neprivezla z Kelly z mesta kus nove hadice - mel jsem stesti a hadice byla prakticky na ceste (*_^) |,,,,
koupil jsem Continental, vzpominal jsem na @precedu ze o tom nekde neco psal, ale nepamatoval jsem si co presne :-D ale tak snad to do jara vydrzi i kdyby nevim co

ted jsme mohli zacit nicit, takze jsme ukroutili zbytek te sezrane trubicky a do pripraveneho kyblicku zacali chytat benzin co se vyvalil z obou koncu, ze to nechame "vykrvacet" a pak budeme pokracovat v nasem planu

reza_benzin_01.jpg

o nekolik desitek minut pozdeji a asi dva litry v kyblicku pozdeji, kdy se z te plastove hadicky stale valil proud paliva prilis slaby na to, aby se takhle dala do konce roku vypustit nadrz, ale prilis silny na to, aby se s tim dalo neco delat, prisel na radu kanystr, kus husiho krku a cajovy dychanek (dost mozna uz i o pate, bo se smrakalo)

reza_benzin_02.jpg

mezitim dorazila Lucka s hadici, tak jsme v teple posedeli, popili caje, probrali vsehno mozny a nemozny a sli to omrknout - no po vic jak hodine to porad valilo a jak se nezadrzitelne blizil vecer, rostlo nase odhlodlani tu sponu uriznout "pod proudem", takze platek pilky na zelezo, kus hadru a slo se na to - tata pomalu pizlal, ja drzel a nez to urizl, byli jsme oba skrze rukavy perfektne vykoupany, vyvoneny a odmasteny :-DDD >:-&

pak jsme to vratili zpatky do husiho krku a sli najit neco, cim to konecne zacpem, uriznout hadici a hlavne se nadejchat vzduchu!

kdyz jsme se asi po ctvrt hodine vratili do kanalu, ukazalo se, ze stacilo uz jen tech par minut pockat, protoze to konecne prestalo tect :-DDD
ale tak to obcas chodi no...

ja sel uriznout trubku do auta, zatimco tatka nasadil na tu plastovou trubicku dole hadici, kterou mi pak podal dovnitr, kde jsem spoj dokoncil - voila!

reza_benzin_03.jpg
reza_benzin_04.jpg

nastartoval jsem to - nikde nic neteklo, oprace se zdarila, pacient prezil, hura domu do sprch... a ted mi to doslo...

...totiz pristi tyden jsem mel prosincovou kontrolu v IKEMu a chteli vysledek 24h EKG, nanestesti zrovna ten vyvoneny den jsme mel telo zadratovany holterem, takze koupel/sprcha nepripadala v uvahu, mnami :-D

doma jsem teda podstoupil sprchu vlhcenejma ubrouskama s asistenci, bo jsem mel benzin az v (_!_)

kazdopadne vyreseno, doted nic neunika, coz je fajn a zamyslim se na tohle tema znovu na jare/v lete...

a obvykle foto problemu samozrejme

reza_benzin_05.jpg
Niva 1.7 '06
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

no dobrý! EKG asi rutina .. během toho zalívat tělo benzínem a stresovat tělo servisem a výpary :-D já bych ve stresu asi seděl doma a dopadl hůř než ty :-D
Audi RS3
E-bike GhostRider
ex WRX 2008
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Mílo konec dobrý, všechno dobré !!! Continental je v pořádku. Starline je špatně.
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Dobryy Milo. :-)
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“