Slash a jeho #2 Outback - BS

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Slash
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Michal

Slash a jeho #2 Outback - BS

Příspěvek od Slash »

Ahoj Všem

Jak už jsem avizoval v tématu "Kdo nebo co vám udělalo radost?", jsem zase zpátky "plnohodnotný" subarista.

Fotka z předávání <3
Fotka z předávání <3

Po mé červené H6 BH, která bohužel odešla na běžný neduh těchto vozu, korozi, následovala téměř 10 let dlouhá koncernová "epizoda" na zemní plyn, holt časté a dlouhé dojíždění potřebovalo adekvátní povoz ...
Se Subaru jsem sice kontakt neztratil, naši mají Forestera SJ, ale svezl jsme se tím jen občas a stejně mě pořád lákal spíš nějaký OTB.

Co jsme se vrátili zpátky do Mohelnice a opadla potřeba dojíždění, začal jsme zase zpátky pokukovat po Outbacku, ale nijak mě to netlačilo.
V posledním roce se ale na Caddyně začal projevovat vysoký nájezd a tak vyvstala potřeba nového povozu. Nemám okolo sebe žádné "Subaru positive" lidi, takže kdykoliv jsme došli k tématu "Co vybrat? ", padaly návrhy jako Caddy 4motion, Passat Alltrack, Superb 4x4, Kodiaq a podobné koncernové šidítka. Ekonomicky by to asi dávalo smysl, servis snadnější, jezdí jich víc, ale já měl pořád v hlavě a hlavně v srdci Outbacka.

Postupné a pravidelné procházení inzerce postupně pomáhalo tomu, srovnat si myšlenky a uvědomit si, co od toho vlastně čekám. Přišel jsme na to, že :
BP - je vlastně už staré, většinou zrezlé a H6, kterou bych chtěl, tak vlastně nejde sehnat.
BR - je pro mě z venku škaredé, v interiéru ještě horší, 1. generace s CVT a vlastně mě vůbec nebere.
BS - se mi líbí, dá se koupit slušnej rok, nájezd a hlavně stav ... sice jen 2,5 ( amík nepřipadal v úvahu), ale chuj s tym ...

Začlo se teda hledat BSko, v průběhu roku jich v inzerci pár vyskočilo, ale všechno mělo něco, velkej nájezd, zničenej interiér, vysoká cena, neznámej servis, zamlčené nehody, údajně bez nehody ale komplet v laku skrz kosmetiku, atd .. atd ... a když už to všechno hrálo, nechal jsem si poslat fotky podvozku, kde to vždycky skončilo, nechtěl jsem hned po nákupu zachraňovat co se dá a pak jezdit s pocitem, že mi to i po ošetření pod zadkem stejně možná hnije :-(.

Mezitím mi stejně od kámošů chodily inzeráty na koncernovky a já už trochu ztrácel naději, že to bude Outback a pomalu se smiřoval s koncernem.
Inzeráty, na které jsem se nakonec jel i podívat stejně nedopadly, protože tam vždycky byl nějaký problém, i když jsem postupně rozpočet navyšoval a navyšoval. Mezitím jsem ještě doladil výběr, že to mělo být BS po faceliftu, skrz světla, CarPlay a nějaký jiný drobky.

Pak se tady objevil inzerát od @wunti, chyběl mu sice vyhřívanej volant a byl přes rozpočet, ale byl v super stavu, ošetřenej spodek a lákalo mě to. Nakonec jsem zavřel oči a šel do toho.
Nějaký osud tomu chtěl, že je to taky Michal :-), po telefonu mi sednul, auto vypadalo skvěle, všechno hrálo, zbývalo to jen dotáhnout :-D, nicméně na poslední chvíli z toho sešlo a Ufík zůstal u nich ...

No co Vám mám povídat, zmar, deprese :-D, opět nade mnou visel znak VW :-D, inzerce milionkrát projetá, v ČR nic, v říši taky nic, narazil jsem na 2 pěkný Alltracky ... , málem jsem to vzdal.
Nicméně narazil jsme u Líšků na takovou drobnou poznámku pod čarou, že se u nich chystá do inzerce 2020 s 37k na hrbu ...

Napsal jsem tedy @davidherda, jestli o tom něco neví a co a jak ... Když po Novém roce v Pondělí otevřeli, David poslal spoustu fotek, nechal auto zvednout, vše prohlédl, zkontroloval servis a seznali jsme tedy, že to by mohl být kus pro mě, nicméně tou dobou už v rezervaci ... kua ... že do druhého dne.
No tak zase jedna z bezesných nocí, v Úterý jak na trní, telefon !!! Auto je volné ... rezervujeme tedy pro mě a já řeším, kdy pro něj jet ... předběžně avizuju další týden, skrz práci, vyřeším, ozvu se ...
Samozřejmě mi to nedalo a v práci rovnou domluvám Čtvrtek, volám k Liškům, domluveno !!!

Ve Čtvrtek nadchází den "D", budík na 4, zkulturnit se, uvařit kafe a 5:32 mi jede vlak voe :-D, mráz jak hrom, ve vlaku taky kosa, přestup v Praze na pohodu a v Plzni byl David dokonce tak hodnej, že mě stáhnul z vlaku k nim.

Auto už stojí před salonem, jde se na kontrolu.
Přiznám se, že jsem měl ve vlaku ještě černé myšlenky, že bude něco špatně a byl jsem smířenej s tím, že přinejhorším pojedu holt vlakem i domů.
Ale jak jsem procházel auto, proměřil lak, zkontroloval všechny možné kouty, začínám mít super pocit, fakt nekecali :-D. Zkušební jízda proběhla na výbornou, diagnostika taky, nákupu tedy nic nebrání. Papíry, platba, přepis a je to tam !!!

Tímhle bych chtěl znovu moc poděkovat @davidherda za pomoc, všechny informace, předobhlídku, taxi z vlaku a já nevím co všechno ještě a taky díky Subaru Liška Plzeň za přístup a celej proces nákupu u nich. S největší pravděpodobností si budu dělat výlety do Plzně i na servis.

Celkový sumář hledání nového ojetého vozu je ten, že do téměř finálního výběru prošlo 12 aut ( mám 12 přehledů na CarVertical), ve finále fyzicky jsem byl na 3 autech s tím, že to poslední jsem tedy i u Lišků koupil :-)

Kdo jste to dočetli až sem, máte můj obdiv a děkuji Vám za to, nakonec jsme se rozvášnil trošku víc, než jsme plánoval.
Hezky to ale shrnuje celý proces :-)
Další příspěvek bude o tom, co je to vlastně za auto ...

Sem bych rád postupně přidával fotky a zážitky s naším novým vozem, jméno ještě nestihl dostat a fotek jsem ještě taky nestihl moc udělat.
Mám ale taky spoustu doplňujících dotazů na které se potřebuju ptát :-)
Outback 2,5 BS MY20
Outback H6 BH MY01 - jezdí vě věčných lovištích
Slash
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Re: Slash a jeho #2 Outback - BS

Příspěvek od Slash »

Jedná se tedy o:

Subaru Outback 2,5i, Premium

r.v.: 01/2020
Při předání najeto: 36 840 km

V podstatě to odpovídá u nás prodávané verzi Active, takže to nemá kožený interiér, paměť na sedačky, elektro sedadlo spolujezdce, střešní okno, navigaci, HK audio a elektrický kufr ...
Že to nemá střešní okno jsem vlastně rád a že to nemá elektrickej kufr taky, obojí jsou potenciální problémy a ten kufr mi přišel celkem pomalej.

Co to naopak, proti našemu Active má, tak je "Severský balíček", takže to má vyhřívaný volant i zadní sedačky :-) a možná i něco dalšího, o čem nevím :-D

Má to pozink tažné od Galie, ale vypadá to, že sloužilo tak akorát na nosič kol.

Auto je dovezené ze Švedska jako nové v 10/2020 a v ČR provozované od 11/2020
Ve Švédsku ho prodal dealer Claes Risbergs Bil AB ve městě Täby, což je asi 15 km severně od Stockholmu, viz mapa

Auto je celou dobu servisované u Lišků v Plzni a našel jsem v něm i všechny faktury od servisu, až na rok 2023 myslím :-)

Má nějakou drobnou kosmetiku, ale nic s čím bych nedokázal žít a technicky vypadá, že je opravdu v TOP stavu.
Já na jaře určitě nechám udělat vyčištění podvozku, ošetření dutin a antikorozní nástřik.

Auto bylo na originálních kolech a já jsem 100% věděl, že potřebuju a chci druhou sadu.
Už když jsme chtěl jet koupit to předchozí auto, našel jsem si inzerát na pěknou originální sadu, stejnou, jako je na autě, shodou okolností kousek od Plzně, takže jsem cestou domů naložil i tu. Vezl jsem tedy rovnou v kufru sadu letních pneu a sadu originál 17" disků obutých do zimáků :-)
S těma gumama asi ještě budu šachovat, vypadá to, že jednu sadu přezuju na letní a na druhou nejspíš koupím nějaké lepší zimáky, no a ty Kumha jsou clekem zánovní a mají vzorek, tak ty asi někomu nadělím.
Nová sada
Nová sada
Outback 2,5 BS MY20
Slash
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Slash »

No a hned v Pátek u nás došlo k malému zázraku a začlo sněžit
Začalo padat * &lt;3
Začalo padat * <3
Musel jsem nicméně dohnat absenci v práci, takže se nikam nejelo, ale víkend sliboval krásné a zasněžené počasí, takže se bylo na co těšit ...

V Sobotu jsme tedy se ženou seznali, že by bylo fajn, natočit nějaké společné kilometry novým vozem a kam jinam by měly mířit, než na chalupu, kde rovnou krásně otestujeme to, co na tom autě miluju <3

Ještě před tím ale jedem zkusit, jak se tak těžké auto vlastně chová. Máme tu jedno vhodné parkoviště, které se mi povedlo "odpanit" a musím říct, slovy klasika, " Tak tohle jsem opravdu nečekal."
Že to s komplet zaplou stabilizací půjde tak ochotně bokem a půjde to řídit jemným plynem a volantem, to mě teda vyzulo z cviček.
Udělal jsem pár 8 mezi lampama, nechtěl jsem to moc trápit, ale mám pocit, že jsme asi zkazil den skupince místního "BMW voe" klubu, protože vidět ten 1,6 tuny vážící velkej kombík, jak to tam sází, to musel bejt pohled :-D ... když vyjíždíme z parkoviště, žena se mi chláme, že mě dlouho neviděla za volantem tak vysmátého :-D

No nic, vyrážíme na chalupu ...
I žena vypadá spokojeně
I žena vypadá spokojeně
Sněhu bylo trošku víc, než jsem čekal
Sněhu bylo trošku víc, než jsem čekal
Hezky to hladilo břichem
Hezky to hladilo břichem
Na chalupu to vyhuplo jak nic, taky jsem nic jiného nečekal ,,,,| (*_^) |,,,,

Cestu zpátky bereme přes Šumperk a v Kopřivné překvapivě Waze hlásí "Odbočtě vlevo" ... což jsem teda trochu znervózněl, protože jsem měl pocit, jakoby mi říkala "Když už máš tak super nový auto, vybrala jsem ti cestu, kde si ho užiješ" a tak tedy poslochám a odbočuju z mírně navlhlé a rozsolené silnice na totálně zasněženou cestu směrem na Rejchartice, kde bylo totálně jasné, že to bude Subaru cesta, ale ani tam Outback nezklamal a všechno krásně zvládl.
IMG_5464.jpeg
IMG_5467.jpeg

V Šumperku jsme dali jídlo a za tmy spokojeně dojeli domů.

Musím přiznat, jsem moc rád, že jsme nepodlehl těm řečem o nákupu koncernového vozu a dotáhl tohle, protože to auto je skvělé a opravdu nám dělá obrovskou radost a já se do něj vždycky moc těším.
Outback 2,5 BS MY20
Tomiq
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Tomáš Prošek

Příspěvek od Tomiq »

Paráda, že vám dělá takovouhle radost [3GEARS] (*_^) |,,,,
Subaru Forester SG 2.0 MT 2006
ex Subaru Outback BH 2.5 MT 2002
ex Subaru Outback BH 2.5 MT 2002
ex Subaru Legacy BH 2.0 MT 1999
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

Hmm, ten muj teda bokem nejezdi :-/ at jsem s tim delal co jsem chtel, tak kdyz uz jsem to konecne utrhl, tak akorat na chvili a jen co jsem ubral plyn se to zas chytlo. Tak bud to delaji ty nove zimaky nebo to mam rozbity :-DDD

Co se tyce vahy, tak ta BH H6ka vazila stejne... (ale neumela tolik elektronikou stahovat vykon motoru, takze sla urvat snaz :-D)

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek

Příspěvek od Omega23 »

Velká gratulace a moc hezky příběh a prima napsaný.
Těším se na prohlídku třeba na Severce?

přepínám

hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

Parádní příběh! Krásně sepsáno.... ta beznaděj i ta radost z toho vyloženě čiší
Audi RS3
E-bike GhostRider
ex WRX 2008
wenzel
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Vašek

Příspěvek od wenzel »

Gratuluju, jsem rád že tě tak baví a hlavně že je poblíž další nadšenec 🤗 Přístup Davida od Lišků můžu potvrdit, nedávno mi taky pomohl sehnat jeden kousek pro klientku. Tak snad na sebe občas mávnem 🫡👋
Forester 2.0 AT, 2006
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
clay
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Michal Šprachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od clay »

[DRIVE] Užívej si
Sny se mají plnit.....Subaru bez kompromisů !!!
Subaru Outback H6 3,6 2010
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

At te ta radost dlouho vydrzi ! ,,,,| (*_^) |,,,, :-)
wunti
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Michal Wunti

Příspěvek od wunti »

Slash píše: pát led 16, 2026 9:46 pm
Pak se tady objevil inzerát od @wunti, chyběl mu sice vyhřívanej volant a byl přes rozpočet, ale byl v super stavu, ošetřenej spodek a lákalo mě to. Nakonec jsem zavřel oči a šel do toho.
Nějaký osud tomu chtěl, že je to taky Michal :-), po telefonu mi sednul, auto vypadalo skvěle, všechno hrálo, zbývalo to jen dotáhnout :-D, nicméně na poslední chvíli z toho sešlo a Ufík zůstal u nich ...

.

Kamaráde ja ti dekuji, ze jsi měl ve finale pochopeni … byla to opravdu těžká situace :)))
Jinak ani nevim, že jsem tě zasvětil jak našemu klenotu říkáme - “Ufík” 8-?
A jsem opravdu rád. Opravdu, že jsi nakonec našel plnohodnotnou náhradu… ne-li lepší kousek. A hlavně ať dělá radost a slouží co nejlépe.
Nabídka na mini sraz samozřejmě stále trvá [SUBARU]
Nyní:
Subaru OTB 2019, Comfort Obrázek
+
Toyota Corolla TS GR Sport 2.0 Hybrid 2023 (služební) Obrázek

Ex Subaru:
Subaru Legacy 2,5 CVT LPG, 2011
Subaru Legacy 2,0R 121kW, 2006
Slash
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Slash »

Pánové všem Vám díky :-)
@wunti Já ani nevím, jestli jsme se o tom Ufíkovi bavili spolu, nebo to padlo někde tady :-)

Ad rádio / palubní infotainment / head unit ...

Zkoušeli jste někdo ty updaty fw přes wifi?
Když to zkusím, vyběhne mi hláška: " Stažení softwaru selhalo. Chcete to zkusit znovu? " ... no a tak pořád dokola ...
Na subaru-maps se to samozřejmě tváří, že žádný update není, protože vypršelo předplatné
Mám v rádiu fw: UC.19.12.70 a narazil jsem na netu na spoustu novějších, všechno mi to ale přijde, jako varianty pro USA trh ... i changelogy mají jinou posloupnost verzí a ta moje tam nikde není ... takže vlastně nevím, jestli je HW a FW stejný a můžu ho bezpečně nahrát skrz USB, nebo ne ...

No a THULE příčníky, to je kapitola sama pro sebe :-D

Na všechny auta jsme vždycky měli příčníky od Thule, ale zatímco tyče ještě alepsoň jsou jakž takž kompatibilní, když sedí délka, patky, to je jiná kapitola >>:-@@
Máme v rodině asi 6 různejch typů patek, já sám mám doma 3 a po návštěvě webu jsem začal rudnout, že budu muset koupit zas komplet ...
Nechtělo se mi ale rovnou vysázet balík za nové, mám toho doma hromadu, tak jsem se začal brodit starejma aplikačníma tabulkama a zjistil jsem, že když už teda na skvělý patky pro integrovaný hagusy InTracker kit rozhodně neseženu, protože se nejspíš ani nedělal, tak na 753, které mám na Caddy, by se asi dalo.
Pokud se tím někdo bude trápit taky a nebude chtít kupovat nový, tak z "legacy řady" je potřeba tohle:

Patky: Thule Rapid System 753
Kit: Thule Kit 184052
Tyče: Vlastně jakékoliv s délkou 118/120 cm, možná pásnou i 108 cm, ty vyzkouším, až dojde kit.
Naposledy upravil(a) Slash dne pon led 19, 2026 8:30 am, celkem upraveno 1 x.
Outback 2,5 BS MY20
CoZmo
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od CoZmo »

příčníky Thule jsou naleštěná bída a marnost marností...měl jsem je na BP a super, na BS jsem si je půjčil a pak je s obrovskou radostí vrátil, nemám týden času na montáž.

Koupil jsem japonské yakima a jsem nadšen skoro jako u starejch Thule...nandáš to na střechu bez nástrojů asi za 5minut a jedeš.

Jinak upgrade přes wifi mi funguje bez problémů a to ty data sosám až z druhý strany zeměkoule :-)
čím víc bahna, tím víc Subaru

aneb In mud we trust!

Subaru Outback 3.6 H6 MY19 BS Premium - Canada
Subaru Outback 3.0 H6 MY05
ex Subaru Legacy 2,2 MY92
Slash
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Slash »

@CoZmo Jaké Yakima máš? Nic s montáží bez nářadí jsem tam nenašel ...
Outback 2,5 BS MY20
CoZmo
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od CoZmo »

nejspíš tyhle nebo jejich předchůdce, už je mám pár let. Nejsou slyšet, poprvý pošteluješ a pak už jenom utahuješ šroub do plastový matice, tj. bez nářadí, takže jsou hned na střeše. Já jsem spokojen.

https://nosice-stresni.cz/stresni-nosic ... 8134056751
čím víc bahna, tím víc Subaru

aneb In mud we trust!

Subaru Outback 3.6 H6 MY19 BS Premium - Canada
Subaru Outback 3.0 H6 MY05
ex Subaru Legacy 2,2 MY92
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“