Jak už jsem avizoval v tématu "Kdo nebo co vám udělalo radost?", jsem zase zpátky "plnohodnotný" subarista.
Po mé červené H6 BH, která bohužel odešla na běžný neduh těchto vozu, korozi, následovala téměř 10 let dlouhá koncernová "epizoda" na zemní plyn, holt časté a dlouhé dojíždění potřebovalo adekvátní povoz ...
Se Subaru jsem sice kontakt neztratil, naši mají Forestera SJ, ale svezl jsme se tím jen občas a stejně mě pořád lákal spíš nějaký OTB.
Co jsme se vrátili zpátky do Mohelnice a opadla potřeba dojíždění, začal jsme zase zpátky pokukovat po Outbacku, ale nijak mě to netlačilo.
V posledním roce se ale na Caddyně začal projevovat vysoký nájezd a tak vyvstala potřeba nového povozu. Nemám okolo sebe žádné "Subaru positive" lidi, takže kdykoliv jsme došli k tématu "Co vybrat? ", padaly návrhy jako Caddy 4motion, Passat Alltrack, Superb 4x4, Kodiaq a podobné koncernové šidítka. Ekonomicky by to asi dávalo smysl, servis snadnější, jezdí jich víc, ale já měl pořád v hlavě a hlavně v srdci Outbacka.
Postupné a pravidelné procházení inzerce postupně pomáhalo tomu, srovnat si myšlenky a uvědomit si, co od toho vlastně čekám. Přišel jsme na to, že :
BP - je vlastně už staré, většinou zrezlé a H6, kterou bych chtěl, tak vlastně nejde sehnat.
BR - je pro mě z venku škaredé, v interiéru ještě horší, 1. generace s CVT a vlastně mě vůbec nebere.
BS - se mi líbí, dá se koupit slušnej rok, nájezd a hlavně stav ... sice jen 2,5 ( amík nepřipadal v úvahu), ale chuj s tym ...
Začlo se teda hledat BSko, v průběhu roku jich v inzerci pár vyskočilo, ale všechno mělo něco, velkej nájezd, zničenej interiér, vysoká cena, neznámej servis, zamlčené nehody, údajně bez nehody ale komplet v laku skrz kosmetiku, atd .. atd ... a když už to všechno hrálo, nechal jsem si poslat fotky podvozku, kde to vždycky skončilo, nechtěl jsem hned po nákupu zachraňovat co se dá a pak jezdit s pocitem, že mi to i po ošetření pod zadkem stejně možná hnije
Mezitím mi stejně od kámošů chodily inzeráty na koncernovky a já už trochu ztrácel naději, že to bude Outback a pomalu se smiřoval s koncernem.
Inzeráty, na které jsem se nakonec jel i podívat stejně nedopadly, protože tam vždycky byl nějaký problém, i když jsem postupně rozpočet navyšoval a navyšoval. Mezitím jsem ještě doladil výběr, že to mělo být BS po faceliftu, skrz světla, CarPlay a nějaký jiný drobky.
Pak se tady objevil inzerát od @wunti, chyběl mu sice vyhřívanej volant a byl přes rozpočet, ale byl v super stavu, ošetřenej spodek a lákalo mě to. Nakonec jsem zavřel oči a šel do toho.
Nějaký osud tomu chtěl, že je to taky Michal
No co Vám mám povídat, zmar, deprese
Nicméně narazil jsme u Líšků na takovou drobnou poznámku pod čarou, že se u nich chystá do inzerce 2020 s 37k na hrbu ...
Napsal jsem tedy @davidherda, jestli o tom něco neví a co a jak ... Když po Novém roce v Pondělí otevřeli, David poslal spoustu fotek, nechal auto zvednout, vše prohlédl, zkontroloval servis a seznali jsme tedy, že to by mohl být kus pro mě, nicméně tou dobou už v rezervaci ... kua ... že do druhého dne.
No tak zase jedna z bezesných nocí, v Úterý jak na trní, telefon !!! Auto je volné ... rezervujeme tedy pro mě a já řeším, kdy pro něj jet ... předběžně avizuju další týden, skrz práci, vyřeším, ozvu se ...
Samozřejmě mi to nedalo a v práci rovnou domluvám Čtvrtek, volám k Liškům, domluveno !!!
Ve Čtvrtek nadchází den "D", budík na 4, zkulturnit se, uvařit kafe a 5:32 mi jede vlak voe
Auto už stojí před salonem, jde se na kontrolu.
Přiznám se, že jsem měl ve vlaku ještě černé myšlenky, že bude něco špatně a byl jsem smířenej s tím, že přinejhorším pojedu holt vlakem i domů.
Ale jak jsem procházel auto, proměřil lak, zkontroloval všechny možné kouty, začínám mít super pocit, fakt nekecali
Tímhle bych chtěl znovu moc poděkovat @davidherda za pomoc, všechny informace, předobhlídku, taxi z vlaku a já nevím co všechno ještě a taky díky Subaru Liška Plzeň za přístup a celej proces nákupu u nich. S největší pravděpodobností si budu dělat výlety do Plzně i na servis.
Celkový sumář hledání nového ojetého vozu je ten, že do téměř finálního výběru prošlo 12 aut ( mám 12 přehledů na CarVertical), ve finále fyzicky jsem byl na 3 autech s tím, že to poslední jsem tedy i u Lišků koupil
Kdo jste to dočetli až sem, máte můj obdiv a děkuji Vám za to, nakonec jsme se rozvášnil trošku víc, než jsme plánoval.
Hezky to ale shrnuje celý proces
Další příspěvek bude o tom, co je to vlastně za auto ...
Sem bych rád postupně přidával fotky a zážitky s naším novým vozem, jméno ještě nestihl dostat a fotek jsem ještě taky nestihl moc udělat.
Mám ale taky spoustu doplňujících dotazů na které se potřebuju ptát