Honzo, a u BP9 (konkrétně můj Outback 2.5i manuál s visko-spojkou) neni MPT koncepce, že? U mě se může zadní náprava točit rychleji, než přední?HonzaCZ píše: sob led 03, 2026 10:27 pm Každopádně BS9 je "klasická Subaru MPT koncepce" - přední kola hnaný přímo a zadní připojený přes MPT, tedy spojku. Tím je daný to, že zadní kola se nikdy nemůžou točit rychleji než přední, takže se to na sněhu bude vždycky chovat jako parník. Mezi kolama nic není, u BS už ani není možnost LSD v zadním diffu. Vše se řeší brzdama, včetně torque vectoringu.
Outback BS rucni brzda - hack
- samvaculik
- Vášnivý uživatel

- Jméno a příjmení: Samuel Vaculík
- Kontaktovat uživatele:
Re: Outback BS rucni brzda - hack
▶︎ Subaru Outback BP 2.5i 127kw MT 2008, vlákno zde
▶︎ Suzuki Swift SPORT 1.6 92kw 2007
▶︎ Ex Mazda 323f BJ 1.5 65kw 2000
▶︎ Suzuki Swift SPORT 1.6 92kw 2007
▶︎ Ex Mazda 323f BJ 1.5 65kw 2000
- George
- Zkušený uživatel

- Jméno a příjmení: Jiří Otisk
@HonzaCZ Hele mas pravdu, co jineho na to rict, ale proste me ten napad lakal
ale nastesti mam dost malo casu na to abych to realizoval. Nicmene flash te jednotky aby nouzove brzdeni delala jen zadnima je porad v uvaze. napisu nemcum.
@CoZmo jo taak, jasne to je sice na prd ze to je takova zvykacka ale prece jen to tam dostava na prdel.
@CoZmo jo taak, jasne to je sice na prd ze to je takova zvykacka ale prece jen to tam dostava na prdel.
Subaru Outback BS 2019 FB25

Subaru BRZ 2016 MT Sport Limited - vlakno o aute.

EX Subaru Legacy Wagon 2.0R MY07, motor EJ20F (DOHC, 121kW), 4AT,SportShift,VTD,VDC

Subaru BRZ 2016 MT Sport Limited - vlakno o aute.

EX Subaru Legacy Wagon 2.0R MY07, motor EJ20F (DOHC, 121kW), 4AT,SportShift,VTD,VDC

@samvaculik U manuálu je tam mezinápravový diferák, takže teoreticky může. Ale protože dělí 50:50, tak se to reálně moc dít nebude. Musela by zadní kola mít nižší trakci než přední - což se typicky stane spíš někde v terénu nebo při rozjíždění, ale ne při driftu. Navíc je tam viskospojka, která rozdíl bude vyrovnávat (od toho tam ostatně je).
Reálně se to děje u VTD, kde je taky diff, ale s dělením momentu 45:55, takže zadní kola mají tendenci zabírat víc a elektronika ovládající spojku na diffu lehký prokluz dovolí.
Samostatná kapitola je pak DCCD, kde je taky diff s preferencí dozadu (35:65 nebo 41:59) a navíc se dá nastavit svornost, úplně zavřít nebo naopak úplně otevřít, což je přesně ten režim, kdy to je víc přetáčivý, protože dovoluje zadním kolům zabírat víc a točit se rychleji.
Ale to je dost offtopic
Reálně se to děje u VTD, kde je taky diff, ale s dělením momentu 45:55, takže zadní kola mají tendenci zabírat víc a elektronika ovládající spojku na diffu lehký prokluz dovolí.
Samostatná kapitola je pak DCCD, kde je taky diff s preferencí dozadu (35:65 nebo 41:59) a navíc se dá nastavit svornost, úplně zavřít nebo naopak úplně otevřít, což je přesně ten režim, kdy to je víc přetáčivý, protože dovoluje zadním kolům zabírat víc a točit se rychleji.
Ale to je dost offtopic
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE)
[vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
[vlákno o autě]Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
@George Ono navíc udělat to elektricky bude trochu výzva, protože ta elektronika (jednotka) je přímo na tý hydraulický jednotce a kdo ví, jak to tam je zadrátovaný (řekl bych, že dost napřímo někde vnitřkem).
Co se týče shánění náhradní jednotky na blbnutí, tak potřebuješ právě celou tu věc i s hydraulikou, rozebrat jsem to nezkoušel. Ohledně typu, tak je na tom 2písmenný kód, který musí odpovídat - něco jako G4 nebo G9 nebo tak.
Kdybys řešil nějaký softwarový věci, flashování, reverse engineering nebo tak, tak dej klidně vědět, to mě zajímá.
Za mě pořád vede hydraulická ručka připojená přímo do hydrauliky ke kolům, jako se to dělá u Imprez a podobně. Ono taky chceš třeba ten brzdný účinek nějak progresivně regulovat.
Co se týče shánění náhradní jednotky na blbnutí, tak potřebuješ právě celou tu věc i s hydraulikou, rozebrat jsem to nezkoušel. Ohledně typu, tak je na tom 2písmenný kód, který musí odpovídat - něco jako G4 nebo G9 nebo tak.
Kdybys řešil nějaký softwarový věci, flashování, reverse engineering nebo tak, tak dej klidně vědět, to mě zajímá.
Za mě pořád vede hydraulická ručka připojená přímo do hydrauliky ke kolům, jako se to dělá u Imprez a podobně. Ono taky chceš třeba ten brzdný účinek nějak progresivně regulovat.
SOLCtech
[vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
[vlákno o autě]Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno