Legacy IV tlumiče
Re: Legacy IV tlumiče
Tak výšku nedělají tlumiče, ale pružina (pokud to nemá samoniveláky, což nemá).
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE)
[vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
[vlákno o autě]Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Tady ji nedělá ani pružinaHonzaCZ píše: ned lis 30, 2025 6:46 pm Tak výšku nedělají tlumiče, ale pružina (pokud to nemá samoniveláky, což nemá).
-
zaba
- Uživatel fóra

- Jméno a příjmení: Radek Koutný
Dal jsem na Legacy ty samé Bilsteiny a díky tomu, že se ten dolní držák pružiny nasazuje a není tam navařený, tak tam skončila a udělaná podložka. A najednou je Lego vzadu o 2,5cm výš 
Subaru Legacy Combi 2.0 R AT, r.v.06
ex. Subaru Legacy Combi 2.0 R r.v.07
ex. Subaru Legacy Combi 2.0 R Vialle, r.v.07
ex. Subaru Legacy Combi 2.2 GL, r.v.92
ex. Subaru Legacy Combi 2.0 R r.v.07
ex. Subaru Legacy Combi 2.0 R Vialle, r.v.07
ex. Subaru Legacy Combi 2.2 GL, r.v.92
@kwandar Ach so. Já myslel, že jenom tlumiče. Tak to je fakt divný, že to sedí. Mně to sedělo cca 15-20 mm pod normu (bez započtení tolerance) a po výměně za B6 + nový origo pružiny, včetně uložení (pružiny i do kastle) to je v plusové toleranci.
Dával jsi i novou tu gumu nad pružinou? https://subarak.pl/en/suspension-top-mo ... ae000.html
Dával jsi i novou tu gumu nad pružinou? https://subarak.pl/en/suspension-top-mo ... ae000.html
SOLCtech
[vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
[vlákno o autě]Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
-
mišus
- Závislý uživatel

- Jméno a příjmení: Michal
@kwandar pokud jsi kupoval horní uložení od KYBu, tak se nedivím, že to lehlo. Ta čínská guma je jak zvejkacka. Doba kdy KYB za něco stál, už je v prdeli. Dali jsme horní uložení na jednickovy Lego v turbu a to se vyboulilo takovým způsobem po sednuti na zem kolama, že byl div, že se ta guma nevyrvala. Nakonec tam šlo originál a navíc group N. Netvrdím, že to tak je, tvým případě, ale nebojím se tvrdit, že to je dost reálná možnost, protože silentblocky v ramenou ti výšku neovlivněj, jedině pokud jsi měnil v nápravnici za ty polský zázraky, ale spíš tipuju horní uložení od KYBu, který se dělá už jen v Číně a poměrně dlouho. M
Jojo, i guma nad pružinou (také KYB), tak asi mate pravdu a bude to onoHonzaCZ píše: ned lis 30, 2025 10:00 pm @kwandar Ach so. Já myslel, že jenom tlumiče. Tak to je fakt divný, že to sedí. Mně to sedělo cca 15-20 mm pod normu (bez započtení tolerance) a po výměně za B6 + nový origo pružiny, včetně uložení (pružiny i do kastle) to je v plusové toleranci.
V ramenech jsou strongflex a v nápravě jsem měl tehdy jeden silentblok urvaný a tam by měl být originál.mišus píše: ned lis 30, 2025 11:30 pm @kwandar pokud jsi kupoval horní uložení od KYBu, tak se nedivím, že to lehlo. Ta čínská guma je jak zvejkacka. Doba kdy KYB za něco stál, už je v prdeli. Dali jsme horní uložení na jednickovy Lego v turbu a to se vyboulilo takovým způsobem po sednuti na zem kolama, že byl div, že se ta guma nevyrvala. Nakonec tam šlo originál a navíc group N. Netvrdím, že to tak je, tvým případě, ale nebojím se tvrdit, že to je dost reálná možnost, protože silentblocky v ramenou ti výšku neovlivněj, jedině pokud jsi měnil v nápravnici za ty polský zázraky, ale spíš tipuju horní uložení od KYBu, který se dělá už jen v Číně a poměrně dlouho. M
-
mišus
- Závislý uživatel

- Jméno a příjmení: Michal
Když bys koupil originál horní uložení i ty gumy, tak to v pořádku bude. Tlumiče jsou od KYBu většinou vyrobený v Japonsku a pružiny točí tady v Čr,.teda ve většině případů, tam bych chybu nehledal. Mám dokonce pocit, že tady někdo dával fotku tuším forestera, kde se to KYB přední horní uložení za jízdy vyrvalo (téměř novy)kwandar píše: pon pro 01, 2025 5:37 am Jojo, i guma nad pružinou (také KYB), tak asi mate pravdu a bude to onoco se dá dělat, naštěstí nad tou výškou nějak extra nelpim (aspoň není auto viditelně z kopce). Člověk to vše vymění, myslí, že to bude super a je to pomalu stejně naprd
![]()
Díky, že teď vím na co se těšit

Tlumiče jsem měl z Česka, pružiny a uložení si nepamatuji místo výroby
Tlumiče jsem měl z Česka, pružiny a uložení si nepamatuji místo výroby
Můžete mi poradit ještě, kde bych sehnal originál horní uložení+gumy? Nebo je nějaký jiný výrobce, kterému by šlo vložit důvěru?
Poté mě ještě napadlo to vyřešit podložkama.
Naposledy upravil(a) kwandar dne pát pro 05, 2025 7:26 pm, celkem upraveno 1 x.
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
V jakémkoliv autorizovaném servisu, nebo půjdou objednat přes autokelly. Můžu doporučit @davidherda , pracuje v Plzni u Lišků a umí i poslat.
Lvl. 1 Subaru Necromancer
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Asi cez autorizák, z Autokelly by som nechcel ani žiarovku, lebo majú také ceny že musíš darovať obličku...
Nevidím dôvod vôbec riešiť autokelly ked by to šlo aj tak zo Subaru
Alebo praskni tam zasa neorigo a budeš meniť častejšie.
Hlavne si to objednaj a vymen sám, potom to až tak nebolí. Ak pôjdeš do akéhokolvek servisu, tak darovanie obličky ťa neminie (material +70-80% a k tomu práca)....
Hlavne si to objednaj a vymen sám, potom to až tak nebolí. Ak pôjdeš do akéhokolvek servisu, tak darovanie obličky ťa neminie (material +70-80% a k tomu práca)....
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
- spm
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Ceny origo dilu maji +- stejny jako autorizak...
Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Jo, cena v Subaru a u Kelly, co se týče originálních dílů, se liší o drobné. Ale máš recht, proč dávat nenažrancům nažrat, taky radši podpořím oficiální zastoupení, když to má stát stejně.
Lvl. 1 Subaru Necromancer
No, měnili jsem to v květnu, takže si nedokážu představit to měnit ještě častějipufko píše: sob pro 06, 2025 1:58 pm Asi cez autorizák, z Autokelly by som nechcel ani žiarovku, lebo majú také ceny že musíš darovať obličku...