Legacy IV tlumiče

Diskuse o podvozkových částech, které jsou podobné nebo stejné napříč jednotlivými modely Subaru. Typicky kosti stabilizátorů, tlumiče, pružiny, silentbloky atd...
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Re: Legacy IV tlumiče

Příspěvek od HonzaCZ »

Tak výšku nedělají tlumiče, ale pružina (pokud to nemá samoniveláky, což nemá).
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
kwandar
Nováček
Nováček

Příspěvek od kwandar »

HonzaCZ píše: ned lis 30, 2025 6:46 pm Tak výšku nedělají tlumiče, ale pružina (pokud to nemá samoniveláky, což nemá).
Tady ji nedělá ani pružina :-D Vše jsem dal nové (Uložení, pružinu, tlumič), dnes jsem to byl právě měřit, jelikož mě zajímalo jak moc je to sedlé. Mám sice LPG, ale nevozím k tomu plnou nádrž benzinu, takže zatěž by měla byt +- jako při provozu na benzín :-/ Je holt chyba jinde, 4 roky zpět se měnily silentbloky na zadní nápravě za strongflex, tak jestli už povolily [?]
zaba
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Radek Koutný

Příspěvek od zaba »

Dal jsem na Legacy ty samé Bilsteiny a díky tomu, že se ten dolní držák pružiny nasazuje a není tam navařený, tak tam skončila a udělaná podložka. A najednou je Lego vzadu o 2,5cm výš ;)
Subaru Legacy Combi 2.0 R AT, r.v.06
ex. Subaru Legacy Combi 2.0 R r.v.07
ex. Subaru Legacy Combi 2.0 R Vialle, r.v.07
ex. Subaru Legacy Combi 2.2 GL, r.v.92
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

@kwandar Ach so. Já myslel, že jenom tlumiče. Tak to je fakt divný, že to sedí. Mně to sedělo cca 15-20 mm pod normu (bez započtení tolerance) a po výměně za B6 + nový origo pružiny, včetně uložení (pružiny i do kastle) to je v plusové toleranci.

Dával jsi i novou tu gumu nad pružinou? https://subarak.pl/en/suspension-top-mo ... ae000.html
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
mišus
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal

Příspěvek od mišus »

@kwandar pokud jsi kupoval horní uložení od KYBu, tak se nedivím, že to lehlo. Ta čínská guma je jak zvejkacka. Doba kdy KYB za něco stál, už je v prdeli. Dali jsme horní uložení na jednickovy Lego v turbu a to se vyboulilo takovým způsobem po sednuti na zem kolama, že byl div, že se ta guma nevyrvala. Nakonec tam šlo originál a navíc group N. Netvrdím, že to tak je, tvým případě, ale nebojím se tvrdit, že to je dost reálná možnost, protože silentblocky v ramenou ti výšku neovlivněj, jedině pokud jsi měnil v nápravnici za ty polský zázraky, ale spíš tipuju horní uložení od KYBu, který se dělá už jen v Číně a poměrně dlouho. M
kwandar
Nováček
Nováček

Příspěvek od kwandar »

HonzaCZ píše: ned lis 30, 2025 10:00 pm @kwandar Ach so. Já myslel, že jenom tlumiče. Tak to je fakt divný, že to sedí. Mně to sedělo cca 15-20 mm pod normu (bez započtení tolerance) a po výměně za B6 + nový origo pružiny, včetně uložení (pružiny i do kastle) to je v plusové toleranci.

Dával jsi i novou tu gumu nad pružinou? https://subarak.pl/en/suspension-top-mo ... ae000.html
Jojo, i guma nad pružinou (také KYB), tak asi mate pravdu a bude to ono :-D co se dá dělat, naštěstí nad tou výškou nějak extra nelpim (aspoň není auto viditelně z kopce). Člověk to vše vymění, myslí, že to bude super a je to pomalu stejně naprd =)
kwandar
Nováček
Nováček

Příspěvek od kwandar »

mišus píše: ned lis 30, 2025 11:30 pm @kwandar pokud jsi kupoval horní uložení od KYBu, tak se nedivím, že to lehlo. Ta čínská guma je jak zvejkacka. Doba kdy KYB za něco stál, už je v prdeli. Dali jsme horní uložení na jednickovy Lego v turbu a to se vyboulilo takovým způsobem po sednuti na zem kolama, že byl div, že se ta guma nevyrvala. Nakonec tam šlo originál a navíc group N. Netvrdím, že to tak je, tvým případě, ale nebojím se tvrdit, že to je dost reálná možnost, protože silentblocky v ramenou ti výšku neovlivněj, jedině pokud jsi měnil v nápravnici za ty polský zázraky, ale spíš tipuju horní uložení od KYBu, který se dělá už jen v Číně a poměrně dlouho. M
V ramenech jsou strongflex a v nápravě jsem měl tehdy jeden silentblok urvaný a tam by měl být originál.
mišus
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal

Příspěvek od mišus »

kwandar píše: pon pro 01, 2025 5:37 am Jojo, i guma nad pružinou (také KYB), tak asi mate pravdu a bude to ono :-D co se dá dělat, naštěstí nad tou výškou nějak extra nelpim (aspoň není auto viditelně z kopce). Člověk to vše vymění, myslí, že to bude super a je to pomalu stejně naprd =)
Když bys koupil originál horní uložení i ty gumy, tak to v pořádku bude. Tlumiče jsou od KYBu většinou vyrobený v Japonsku a pružiny točí tady v Čr,.teda ve většině případů, tam bych chybu nehledal. Mám dokonce pocit, že tady někdo dával fotku tuším forestera, kde se to KYB přední horní uložení za jízdy vyrvalo (téměř novy)
kwandar
Nováček
Nováček

Příspěvek od kwandar »

Díky, že teď vím na co se těšit :-D :-D
Tlumiče jsem měl z Česka, pružiny a uložení si nepamatuji místo výroby =)
kwandar
Nováček
Nováček

Příspěvek od kwandar »

Můžete mi poradit ještě, kde bych sehnal originál horní uložení+gumy? Nebo je nějaký jiný výrobce, kterému by šlo vložit důvěru? :-D Poté mě ještě napadlo to vyřešit podložkama.
Naposledy upravil(a) kwandar dne pát pro 05, 2025 7:26 pm, celkem upraveno 1 x.
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

V jakémkoliv autorizovaném servisu, nebo půjdou objednat přes autokelly. Můžu doporučit @davidherda , pracuje v Plzni u Lišků a umí i poslat.
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
pufko
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od pufko »

Asi cez autorizák, z Autokelly by som nechcel ani žiarovku, lebo majú také ceny že musíš darovať obličku...
Nevidím dôvod vôbec riešiť autokelly ked by to šlo aj tak zo Subaru
Alebo praskni tam zasa neorigo a budeš meniť častejšie.
Hlavne si to objednaj a vymen sám, potom to až tak nebolí. Ak pôjdeš do akéhokolvek servisu, tak darovanie obličky ťa neminie (material +70-80% a k tomu práca)....
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

Ceny origo dilu maji +- stejny jako autorizak...

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

Jo, cena v Subaru a u Kelly, co se týče originálních dílů, se liší o drobné. Ale máš recht, proč dávat nenažrancům nažrat, taky radši podpořím oficiální zastoupení, když to má stát stejně.
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
kwandar
Nováček
Nováček

Příspěvek od kwandar »

pufko píše: sob pro 06, 2025 1:58 pm Asi cez autorizák, z Autokelly by som nechcel ani žiarovku, lebo majú také ceny že musíš darovať obličku...
Nevidím dôvod vôbec riešiť autokelly ked by to šlo aj tak zo Subaru
Alebo praskni tam zasa neorigo a budeš meniť častejšie.
Hlavne si to objednaj a vymen sám, potom to až tak nebolí. Ak pôjdeš do akéhokolvek servisu, tak darovanie obličky ťa neminie (material +70-80% a k tomu práca)....
No, měnili jsem to v květnu, takže si nedokážu představit to měnit ještě častěji :-D :-D Přehodit ty tlumiče, už mám natrénováno, ale skládat to na lisu, to už jsem měl trochu strach :-D A co jsem se díval, tak z druhovyroby nic moc výběr není >:-f
Odpovědět

Zpět na „Podvozek“