SPMova moderní plečka - Outback BS

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Re: SPMova moderní plečka - Outback BS

Příspěvek od hamoun »

jeste jsi ho nevymenil? :-D nerikej, ze k tomu uz nemas vse doma nebo objednano :-D
Audi RS3
E-bike GhostRider
ex WRX 2008
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

@spm protože narozdíl od klíčku je detekce úniku tlaku v pneu bezpečnostně relevantní funkce. Proto ji legálně nesmíš nechat vypnout a se svítící kontrolkou neprojdeš na STK. Takže zatímco kontrolka mazání se jen tak decentně rozsvítí, protože taková malichernost nikoho nezajímá, skutečnost, že nějaký pofidérní čidlo má pocit, že ti v nějakém kole klesl tlak o desetinu baru, musí vyvolal pořádnej tyjátr.
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

@spm Si stěžuj... Šedivák ze stejných důvodů zapípá při každém startu a svítí pořád, ale na rozdíl od tebe nic užitečného neukazuje. Takže poskytuje informaci typu "něco je s koly" a já musím obejít všechna kola s manometrem a zjistit, zda vůbec a když ano, tak které z nich je podhuštěné nebo píchlé - naposledy to bylo tento týden, jak nastaly mrazy. Píchle nevypadalo žádné, tak jsem dofoukal všechny na potřebný tlak (cca 1 až 2 desetinky) a pak jsem jel s MMVČ do Pardubic a ono to asi po 5 km zhaslo. Uff, vše je v pořádku!

Ale kdyby ne, tak si asi budu muset koupit diagnostiku nebo zajet do servisu, protože o důvodech, proč to při startu zapípá a trvale svítí, i když jsou všechna kola OK, se lze jen domýšlet. Člověk neví, které kolo zlobí, ani proč zlobí. Odešel ventilek (který?), nebo je to něco horšího? A tlak stejně musím kontrolovat ručně :-)

Takže jsme na tom stejně, akorát ty víš aspoň ty tlaky :-) :-) :-)

PS: Kdybych měl vybrat, co mě na Šedivákovi vadí nejvíc, je to jasný kandidát :-)
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

@Metuzalem tam nejde po kontrole tlaku pneu "uložit aktuální tlaky jako správné" a zhasnout to tím? to by mě teda štvalo taky ...
Audi RS3
E-bike GhostRider
ex WRX 2008
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Metuzalem »

Petře, fakt nejde.

Mám jen tlačítko, kterým můžu cyklovat mezi třemi předvolbami zatížení (prázdné, plné, s vlekem), tím se nastaví, jaké tlaky v kolech se považují za správné. Ještě jsem ho nepoužil, protože jezdím pořád ve dvou, a když náhodou občas vezu vzadu někoho, tak si na to tlačítko ani nevzdechnu. A taky proč, přece když někoho vezeš na vlak, tak nechceš těsně před odjezdem obíhat auto s manometrem a pumpou...

Zato stav té chyby se odstraní jen a jen po ujetí blíže nespecifikovaného počtu kilometrů nějakou rychlostí (už si nepamatuju, jestli je to 30 km/h nebo dokonce 50). Zato rozsvítit se to umí hned po nastartování. To si takhle přijedeš z cest, zaparkuješ a vše je OK. Druhý den nastartuješ a ajta medle - něco je s pneu :-)
Levap
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Levap »

Když to otravuje pískáním tak je to asi peklo.

V zimě jezdím na 16" bez TMPS a jenom mi svítí kontrolka na displeji. Letní už to mají a je docela fajn že SUBARU měří a ukazuje tlaky. To asi každá značka neemá?
Obrázek
Impreza 2.0 MY18
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

@Tapan no akorát že takhle to má ten efekt přesně opačnej... kdyby to pípalo kvůli tlaku, tak ani nepípnu a půjdu to dofoukat. Jenže když to vyvádí kvůli baterce, tak to fakt 99% populace bude řešit až s dalším přezutím... a mezitím si zvyknou na svítící kontrolku a když to kolo doopravdy ujde, tak si toho už nevšimnou, protože to svítí furt... ale je možný že to fakt nějakej kokot takhle zreguloval :-D

@Metuzalem U toho SJ ty tlaky fakt nikde vidět nejsou? U mě při té závadě to taky akorát napíše TPMS a bliká to kontrolkou a neřekne to nic užitečného. Ale těma šipkama pod volantem, kde se dají měnit ty různé obrazovky u budíků jako spotřeba, hodiny, atd, je jedna z obrazovek právě vyčtené tlaky jednotlivých kol. BTW to nastavení tlaků je taky vtipné, protože když tam necháš to nastavení na nezatížené auto, ale nafoukáš to na plnou zátěž, tak to tomu taky nevadí, vyzkoušeno :-DDD

@Levap tak ono můžeš je do té zimní sady přidat, ne? :-) teď jsem zrovna koukal, že ty čínské k tomu mému nástroji (kde se dá případně naklonovat i to ID) v gumové variantě vyjdou něco lehce přes litr (všechny 4). Otázka samozřejmě jak přesně měří a jak dlouho vydrží, ale asi to teď za ty prachy vyzkouším i na sobě, protože mě to samotnýho zajímá :-D
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Metuzalem »

@spm Půjdu to radši ještě vyzkoumat, než něco budu tvrdit. Ale aspoň doteď jsem si myslel, že nejsou. A ohledně toho nastavení, ony se ty pásma mírně překrývají, ale mám dojem, že tomu vadí jen podtlak, protože 2.5-2.6 na každém kole (po každé výměně kol v servisu) tomu nevadilo :-)
@Levap Možná, že to každá značka nemá, ale tlak v každé pneu ukazoval už můj Espace z roku 2006... :-)
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Jendo je dobře, že jinak to vlastně všechno funguje.
Rastr
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od Rastr »

@Metuzalem nemusíš to hledat, SJ nemá nikde na displeji uvedenou hodnotu tlaku v pneu. Má jen to pípání a kontrolku, pokud dojde k poklesu tlaku v pneu, bez rozlišení o kterou pneu jde. Někdy mi to pípá i pokud nastartuji a popojíždím na makadamu, ale po ujetí pár metrů to přestane. Tedy pokud je tlak v pořádku.
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Metuzalem »

Dík, tak já to teda hledat nebudu :-)
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Jiří Mareš

Příspěvek od námořník »

@spm když to nafoukas na plnou zátěž a neptepnes, tak tě to upozorni o dost později než by jsi asi chtěl. Jinak by to melo i jít vycíst přes obd.
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“