Ahoj, mám Lego 2.0 benzin r.v. 2008, LPG od výroby Viale, nájezd cca 320 tis. km.
Poslední cca půlrok mě trápí závada jejíž příčinu nemohu odhalit. Při brždení se mi rozklepe volant, vibrace mají frekvenci odvislou od rychlosti jízdy. Nemá vliv zda mám zařazenou rychlost, nebo jedu na volnoběh, dokonce i s vypnutým motorem z kopce. Z toho tedy soudím, že příčina vibrací jde někde od kol, brzd, podvozku. V autoservisu již jsem nechal nemalý obnos za výměnu: přední kotouče, ložiska s náboji u všech kol, vyvážení kol, přední poloosy. Závada stále trvá. Mechanici si neví rady a teď chtějí zkusit odpojit dokonce i kardan, aby se zjistilo, jestli je to od předku, nebo ze zadní části vozu. Chci se zeptat zda někdo nemá zkušenost, nebo nápad, čím by to mohlo být. Už začínám být bezradný. Jezdím denně do práce cca 60 km (dohromady).
Moc díky za jakoukoliv radu/zkušenost.
Při brždění klepe volant
Při brždění klepe volant
Stegi v
říká
a
![banán [BANANA]](./images/smilies/icon_smile_banana.gif)
-
zhor
- Závislý uživatel

- Jméno a příjmení: Standa H.
Re: Při brždění klepe volant
Moc variant tam na vyzkoušení není. Pokud je to nějaký silentblok/horní uložení/kulový čep/tyčky řízení, tak to se to bude měnit se zatáčením při brždění, jakmile se nějaké kolo odlehčí nebo zatíží. Nebo při nějaké ostřejší jízdě, ideálně po rozbitější silnici se to dá poznat, jestli tam něco neklepe.
Pokud to jsou brzdy (nejčastěji plovoucí třmeny, nebo zareznutý pístek), tak zvednout auto na zvedák, a roztočit kola, a zároveň s plynem lehce brzdit, a okem bude vidět, které kolo má problém. A když to bude zvednuté, tak montpákou zkusit i ty silentbloky, případně jestli se kola točí volně, jestli nějaké nepřibrzďuje víc. Nebo po jízdě zkusit, jestli není nějaká brzda výrazně teplejší než ostatní, to by taky mohlo napovědět.
A v neposlední řadě to můžou dělat gumy, tak zkusit přezout na jinou sadu.
Pokud to jsou brzdy (nejčastěji plovoucí třmeny, nebo zareznutý pístek), tak zvednout auto na zvedák, a roztočit kola, a zároveň s plynem lehce brzdit, a okem bude vidět, které kolo má problém. A když to bude zvednuté, tak montpákou zkusit i ty silentbloky, případně jestli se kola točí volně, jestli nějaké nepřibrzďuje víc. Nebo po jízdě zkusit, jestli není nějaká brzda výrazně teplejší než ostatní, to by taky mohlo napovědět.
A v neposlední řadě to můžou dělat gumy, tak zkusit přezout na jinou sadu.
Subaru Impreza WRX STi 221kW 2008
ex -Subaru Impreza GG WRX EJ205 165kW 2003
Volvo V70 D5 120kW 2002
ex - Subaru Impreza GG EJ201 92kW 2001
ex -Subaru Impreza GG WRX EJ205 165kW 2003
Volvo V70 D5 120kW 2002
ex - Subaru Impreza GG EJ201 92kW 2001
Ahoj, se zatáčením se to nějak dramaticky nemění, spíš jde o rychlost, nejvíc je to cítit v cca 50-70km. Každopádně moc děkuji za tipy Zhore!
Pokusím se to diagnostikovat dle Tvého návodu a pak dám vědět...
Pokusím se to diagnostikovat dle Tvého návodu a pak dám vědět...
Stegi v
říká
a
![banán [BANANA]](./images/smilies/icon_smile_banana.gif)
- spm
- Člen_SubaruFanClubu

- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Přijde mi to jak ten zaseklej pístek na brzdách... čehož by si teda při tý výměně brzd všimnout mohli, zvlášť jestli to dělá pořád a ne jenom někdy... nicméně s tím, jak to se servisy dnes chodí, bych to stejně asi zkontroloval.
- námořník
- Místopředseda klubu

- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
A nebo, jako mě to dělaly brzdové destičky.
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Unavené silentbloky na ramenách tipujem
Subaru Impreza 2.0GX, 5MT, rv2001...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...
Subaru Legacy 2.5i, AT, rv2005...