OTB 2009 ej25 127kw padání,kolísání otáček. Vadná lambda sonda?

Většina našich vozů má konstrukčně stejné motory. Proto i řešení potíží je možné řešit společně
Odpovědět
Šamot
Nováček
Nováček
Jméno a příjmení: Tomáš Vágner

OTB 2009 ej25 127kw padání,kolísání otáček. Vadná lambda sonda?

Příspěvek od Šamot »

Ahoj lidičky. Potřebuji potvrdit jen mou tezi o vadné lambdě. Zene jsem koupil otase. No a začínají kolísat otáčky u volnoběhu a někdy to má tendenci chcípnout což se i párkrát stalo.Take tam jsou delší starty a je jedno zda lí za studena či tepla.O proti mému OTB ej25 121kw se mi zdá ze i jde hůř za plynem a také je cca o 1,5 litru větší spotřeba. Při napíchnutí na diagnostiku (mam jen VCDS) lambda kolísá skokově 0,0v na 0,8v nic víc nic míň. V další kolonce směsi je jen hodnota 0%. Když jsem to porovnal s mým autem tak mne lambda skáče plynule od 0,2 až po 0,8v při čemž v hodnotě nejvyšší mne v kolonce směsi vyskočí nápis bohatá směs a pak to padne zase na 0,2v a vše se opakuje . Ještě chci dodat že je to Ital s origo LPG vestavbou.Jinak to občas hodí chybu slabá účinnost katalyzátoru.Samozřejmě testováno při zahřátém motoru a s vypnutým LPG. Benzin tam je čerstvý s aditivem od VIFU a bez biosložky.Tak co? Měnit neměnit? 🤷‍♂️ diky za každou radu. Zde odkaz: 127kw https://youtu.be/mIe8CvLu9r0?si=ovtAotDQf_13fKAg

Zde odkaz 121kw https://youtu.be/ZG8i1k6Ag-0?si=M0BmT7FwMSQCGHX8
suubaru
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Re: OTB 2009 ej25 127kw padání,kolísání otáček. Vadná lambda sonda?

Příspěvek od suubaru »

Vyčistěná vzduchová klapka?
IMPREZA 2,0i cvt sport MY18 naše dvanácté subaru :-)
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 letní auto
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i
93, RXL, LR series, allroad
Šamot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Šamot »

Ne nedělal.zkusim kouknot. A myslíš , že to chování a ty hodnoty sondy jsou ok?
Šamot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Šamot »

IMG_1453.jpeg
IMG_1452.jpeg
IMG_1454.jpeg
Ještě pár fotek s údaji škrtící klapky. Třeba někdo zkušený v tom rozezná problém,ale nevím zda VCDS nepíše nesmysly jelikož i údaje plynového pedálu jsou mimo. Min je 14% a max hodnota při plném sešlápnuti je jen 78%🙃🤦‍♂️🤷‍♂️
Šamot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Šamot »

suubaru píše: čtv srp 14, 2025 7:06 am Vyčistěná vzduchová klapka?
Tak klapa byla čistá. Ještě jsem přišel během čištění na to ze je z konektoru lambda sondy co je za katem vyvedeny drát přes průchodku do kabiny. Buď to bude nějaký bypass drátu , který byl přerušeny nebo tuning.
Přílohy
IMG_1535.jpeg
IMG_1534.jpeg
IMG_1533.jpeg
MirekK
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Miroslav Kokinda

Příspěvek od MirekK »

Zdravím, Tomáši,

jak to dopadlo? Nevím, jestli to nějak pomůže, ale měl jsem teď skoro půl roku problém s volnoběhem u svého Forestra SG s automatickou převodovkou. Nakonec se jako hlavní příčina ukázal vadný alternátor, který chvílemi kladl motoru veliký odpor, takže mi na křižovatkách, v kolonách, ale třeba i při parkování nebo rozjezdu zhasínal. Ale potenciálních příčin tam podle mechaniků mohla být celá řada. Nakonec mi majitel nedalekého autoservisu doporučil člověka, o němž mi řekl: „Ten když vám to nespraví, tak to můžete zahodit." Má toho hodně, byl jsem u něj objednaný dva měsíce, ale dnes jsem si auto přivezl domů a jezdí zas parádně.
barts
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od barts »

Vyčistil bych a resetoval škrtící klapku. Bude zahnojená hezky. Nic tím nezkazíš a pro auto to bude lepší. hlavně invěstice 0.
mě to sem tam zhaslo za polo-tepla a měl sem nízký teplý volnoběh a tohle pomohlo
Subaru Impreza WRX Hawk 06 / 169kw
Subaru Outback BP 07 H6 / 180kw
Toyota Yaris 03 / 48 kw
MirekK
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Miroslav Kokinda

Příspěvek od MirekK »

První mechanik vyměnil volnoběžný ventil a vyčistil škrticí klapku. Také ji asi přenastavil, aby otáčky držely, ale pomohlo to jen trochu. Po výměně alternátoru v tom dalším servisu byly už příliš vysoké a klapka se musela opět přenastavit.
Odpovědět

Zpět na „Motor“