Zde odkaz 121kw https://youtu.be/ZG8i1k6Ag-0?si=M0BmT7FwMSQCGHX8
OTB 2009 ej25 127kw padání,kolísání otáček. Vadná lambda sonda?
- Šamot
- Nováček

- Jméno a příjmení: Tomáš Vágner
OTB 2009 ej25 127kw padání,kolísání otáček. Vadná lambda sonda?
Ahoj lidičky. Potřebuji potvrdit jen mou tezi o vadné lambdě. Zene jsem koupil otase. No a začínají kolísat otáčky u volnoběhu a někdy to má tendenci chcípnout což se i párkrát stalo.Take tam jsou delší starty a je jedno zda lí za studena či tepla.O proti mému OTB ej25 121kw se mi zdá ze i jde hůř za plynem a také je cca o 1,5 litru větší spotřeba. Při napíchnutí na diagnostiku (mam jen VCDS) lambda kolísá skokově 0,0v na 0,8v nic víc nic míň. V další kolonce směsi je jen hodnota 0%. Když jsem to porovnal s mým autem tak mne lambda skáče plynule od 0,2 až po 0,8v při čemž v hodnotě nejvyšší mne v kolonce směsi vyskočí nápis bohatá směs a pak to padne zase na 0,2v a vše se opakuje . Ještě chci dodat že je to Ital s origo LPG vestavbou.Jinak to občas hodí chybu slabá účinnost katalyzátoru.Samozřejmě testováno při zahřátém motoru a s vypnutým LPG. Benzin tam je čerstvý s aditivem od VIFU a bez biosložky.Tak co? Měnit neměnit?
diky za každou radu. Zde odkaz: 127kw https://youtu.be/mIe8CvLu9r0?si=ovtAotDQf_13fKAg
Re: OTB 2009 ej25 127kw padání,kolísání otáček. Vadná lambda sonda?
Vyčistěná vzduchová klapka?
IMPREZA 2,0i cvt sport MY18 naše dvanácté subaru
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 letní auto
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i
93, RXL, LR series, allroad
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 letní auto
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i
93, RXL, LR series, allroad
- Šamot
- Nováček

Ne nedělal.zkusim kouknot. A myslíš , že to chování a ty hodnoty sondy jsou ok?
- Šamot
- Nováček

Ještě pár fotek s údaji škrtící klapky. Třeba někdo zkušený v tom rozezná problém,ale nevím zda VCDS nepíše nesmysly jelikož i údaje plynového pedálu jsou mimo. Min je 14% a max hodnota při plném sešlápnuti je jen 78%

- Šamot
- Nováček

Tak klapa byla čistá. Ještě jsem přišel během čištění na to ze je z konektoru lambda sondy co je za katem vyvedeny drát přes průchodku do kabiny. Buď to bude nějaký bypass drátu , který byl přerušeny nebo tuning.
-
MirekK
- Zkušený uživatel

- Jméno a příjmení: Miroslav Kokinda
Zdravím, Tomáši,
jak to dopadlo? Nevím, jestli to nějak pomůže, ale měl jsem teď skoro půl roku problém s volnoběhem u svého Forestra SG s automatickou převodovkou. Nakonec se jako hlavní příčina ukázal vadný alternátor, který chvílemi kladl motoru veliký odpor, takže mi na křižovatkách, v kolonách, ale třeba i při parkování nebo rozjezdu zhasínal. Ale potenciálních příčin tam podle mechaniků mohla být celá řada. Nakonec mi majitel nedalekého autoservisu doporučil člověka, o němž mi řekl: „Ten když vám to nespraví, tak to můžete zahodit." Má toho hodně, byl jsem u něj objednaný dva měsíce, ale dnes jsem si auto přivezl domů a jezdí zas parádně.
jak to dopadlo? Nevím, jestli to nějak pomůže, ale měl jsem teď skoro půl roku problém s volnoběhem u svého Forestra SG s automatickou převodovkou. Nakonec se jako hlavní příčina ukázal vadný alternátor, který chvílemi kladl motoru veliký odpor, takže mi na křižovatkách, v kolonách, ale třeba i při parkování nebo rozjezdu zhasínal. Ale potenciálních příčin tam podle mechaniků mohla být celá řada. Nakonec mi majitel nedalekého autoservisu doporučil člověka, o němž mi řekl: „Ten když vám to nespraví, tak to můžete zahodit." Má toho hodně, byl jsem u něj objednaný dva měsíce, ale dnes jsem si auto přivezl domů a jezdí zas parádně.
Vyčistil bych a resetoval škrtící klapku. Bude zahnojená hezky. Nic tím nezkazíš a pro auto to bude lepší. hlavně invěstice 0.
mě to sem tam zhaslo za polo-tepla a měl sem nízký teplý volnoběh a tohle pomohlo
mě to sem tam zhaslo za polo-tepla a měl sem nízký teplý volnoběh a tohle pomohlo
Subaru Impreza WRX Hawk 06 / 169kw
Subaru Outback BP 07 H6 / 180kw
Toyota Yaris 03 / 48 kw
Subaru Outback BP 07 H6 / 180kw
Toyota Yaris 03 / 48 kw
-
MirekK
- Zkušený uživatel

- Jméno a příjmení: Miroslav Kokinda
První mechanik vyměnil volnoběžný ventil a vyčistil škrticí klapku. Také ji asi přenastavil, aby otáčky držely, ale pomohlo to jen trochu. Po výměně alternátoru v tom dalším servisu byly už příliš vysoké a klapka se musela opět přenastavit.