Zimní pneumatiky

Jaké nejvhodnější pneumatiky na léto, na zimu, do terénu ? Jaké nejvhodnější ET disků ? Jaké jsou nejlepší řetězy ? To vyřešíme v této sekci
Odpovědět
Goba
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Gobernac

Re: Zimní pneumatiky

Příspěvek od Goba »

Suv zpravidla není žádná konkrétní vlastnost pneumatik, to je dáno jen rozměrem. Střední třída kumho, Sava, firestone, Barum asi bez problému, já se držím zesílených bočnic XL ta guma je odolnější při kritickém nájezdu na obrubník nebo ledové zmrazky při parkování ve městě.
Váhal jsem nad novou Polaris 6, ale pak jsem si řekl, že už jsem to přece řešil minulý rok u Forestera, Tak jsem na druhé vozidlo teď koupil taky Sáva Eskimo suv 2
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Tak "danlopy" nahozeny už asi jen na poslední zimu. Užili jsme si toho spolu dost. Drummer by se asi divil, že ještě existují....jezdil jsem na nich většinou jen tady po V Áziji. Dálnici zažily jen jednou (2013) cestou do Zell am See, a to byl snih všude, i u Vídně :-)
Nevím, jak dlouho lesník vydrží, tak na příště asi celoročky.
Přílohy
20251101_145335.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík Yamaha Nmax 125 + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
Makovica
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Makovica »

Nieco k tym Blizzak 6.
Za mna velke prekvapenie, ako su tiche. A to som prezuval z "letnych" Cooper ATT na zimne.
Predtym pri prezuvani ATT->SJ6 to bol citelny narast hluku.
Tie Blizzak 6 su tichsie, ako ktorekolvek gumy co som mal, vratane povodnych univerzalov, co boli k autu.
Na vlhku a suchu super a dnes na utlacenom snehu a lade rovnako dobre. Zo zaciatku som bol opatrny, kedze som ich na snehu nepoznal.
Myslim, ze jedina vec, kde by tie stare SJ6 este mohli konkurovat, by bol fakt hlboky sneh, kde sa vdaka dezenu lahsie cistia a zaberaju.
Cize za mna mozem odporucit.
Ale mam ich obute len 2 tyzdne, o rok-dva to moze byt trochu inak.
Subaru Forester 2.0i CVT Comfort MY16 (G91F Rest in pieces Cooper Discovery ATT / SJ6 ,,,,| (*_^) |,,,,)
Obrázek
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Příspěvek od spm »

Ja vcera delal test drive s hankookama a zatim taky dost dobry. Jsem teda v nizine, takze sucho, lehce namrzlo, -2. Ve 130km/h slyset nejsou, stejne jako letnaky, v zatackach to drzelo bez problemu, pri brzdeni i na rozflakany silnici jsem se povesil do pasu bez aktivace ABS. Za ty penize myslim ze fakt dobry. Jeste uvidime co mokro a pristi tyden kdyz budu mit stesti (nebo spis smulu, protoze pak musim pul kilaku pesky v teniskach :-D ), tak i co snih. A jak dlouho v tom stavu vydrzi. Ale zatim z nich mam radost :-)

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Makovica píše: ned lis 23, 2025 4:27 pm Nieco k tym Blizzak 6.
Za mna velke prekvapenie, ako su tiche. A to som prezuval z "letnych" Cooper ATT na zimne.
Predtym pri prezuvani ATT->SJ6 to bol citelny narast hluku.
Tie Blizzak 6 su tichsie, ako ktorekolvek gumy co som mal, vratane povodnych univerzalov, co boli k autu.
Na vlhku a suchu super a dnes na utlacenom snehu a lade rovnako dobre. Zo zaciatku som bol opatrny, kedze som ich na snehu nepoznal.
Myslim, ze jedina vec, kde by tie stare SJ6 este mohli konkurovat, by bol fakt hlboky sneh, kde sa vdaka dezenu lahsie cistia a zaberaju.
Cize za mna mozem odporucit.
Ale mam ich obute len 2 tyzdne, o rok-dva to moze byt trochu inak.
Tak dobrý (*_^) |,,,, Zimní Bridgestony jsou obecně tiché, mohu jen potvrdit. Já dnes testl cestou domů z chalupy ty svoje nové DMV2, souvislá ledovka, námraza, sem tam sníh i na cestě hlavně přes les.. od chalupy až pod kopec, tj 10 km...a samozřejmě stejně excelentní jako ty minulé. Ani se nehly, v kluzké zatáčce je urvat, to už chce kus odvahy, drží.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

to máte dobré, ja s matadorama kloužu skoro jak na letních , ale zas toho moc nejspíš nevyjedu tak nezapadnu v nějaké prdeli a bude mě mít kdo tahat :-D u nás je aut po příkopách letos fakt dost , nevím co se děje
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Jiří Mareš

Příspěvek od námořník »

Pokud jezdí taky na Matadorech tak se nedivim 😁
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od petr »

asi jo :-D
forestra mám na několik let starých vraníkách a je to uplně něco jiného, furt drží slušně, outback je na tom podobně jako duster na matadorech, mám tam cca 3 leté continentálky, ty byly taky od nova mizerné na sněhu
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Věřím a z vlastní zkušenosti vím, že Vraníky vydrží ohledně měkosti směsi pneu, to určitě a když je malý nájezd, tak vydrží i hloubka dezénu, moc neubývají, takový standart celkem, hlavně mají od novoty hluboký vzorek. Jen ten šílený hučák, jak kdy letadlo startuje z ranveje :-) a pak i s nimi musí člověk opatrněji, do zatáček...ale to je už o řidiči, tohle by mě nevadilo, jen ten hluk. Nicméně na ty tvoje účely, postrkování tam u tebe na starém forestru jo, oukej.
Forester 2.0 SG 2002
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od petr »

jojo hučí, aspoň víš že jedeš :-D na sněhu to zas tak nevadí a stejně je to foryn SG, takže okna kvílí , meluzína fičí , to už je pak jedno :-D
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Tak jasně, SG bonus v podobě meluzín je vůči vraníkům fajn :-) nicméně vraníky akusticky spolehlivě vítězí :-) na sněhu je to fuck, naprosto, to jooo.
Jenom v mém případě, SG meluzínu už nezná, tak by mě ty vraníky bohužel totálně zabily docela slušný jízdní akustický komfort :-)
Forester 2.0 SG 2002
wenzel
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Václav Šikl

Příspěvek od wenzel »

Když už to tady je, tak já dneska provedl první pořádný test těch Vraníků. Vzal jsem auto do takových serpentin, kde je čistý, uježděný sníh a pod ním je podmrzlo. No výsledek je takový, že to drží v těchto podmínkách snad stejně jako na dešti. Limity na suchu sem nezkoušel, páč je mi líto těch ostrých hran . Každopádně při cestě "tam nahoru" jsem byl velmi opatrný a v těch rozjezdenych srackach v nižších polohách jsem víc než sedmdesát nedal. Po pár km v tom podmrzlym sněhu a seznámení se s letošní konfigurací jsem letěl dlouhý zatáčky ve smyku a naprosté jistotě při bratru 90kmproštunde... a šlo by to jistě ještě zábavnější cestou, ale automat v tomhle limituje.Za mě ty vrány jsou super, pokud teda obetujes uši 😁
Forester 2.0 AT, 2006
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Jj, pustit do uší muziku a pak jsou vrány jedinečné :-) =)
Forester 2.0 SG 2002
zhor
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Standa H.

Příspěvek od zhor »

Naštěstí si mi to tam moc neuklouzal, protože jsem byl líný přezout na hřebíky, takže jezdím obyčejné Pirelli. A ty celkem fungují, ve většině režimů. Jenom na ledu to není nic extra. Sníh, sračky, voda a sucho jim svědčí líp.

A zítra mi přijdou na druhé auto celoroční Pirelli SF3, tak se těším, až je obuju a zkusím.
Subaru Impreza WRX STi 221kW 2008
ex -Subaru Impreza GG WRX EJ205 165kW 2003
Volvo V70 D5 120kW 2002
ex - Subaru Impreza GG EJ201 92kW 2001
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Miroslav

Příspěvek od Mira »

Pirelli jsou skvělý gumy a SF3 v celoročkách vynikají obzvlášť, jejich jediná nevýhoda je celkem mizernej nájezd.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
Odpovědět

Zpět na „Pneumatiky, Disky, Řetězy“