Subaru Forester SJ - přídavná zpětná zrcátka ke karavanu
Subaru Forester SJ - přídavná zpětná zrcátka ke karavanu
Ahoj Subaristi-karavanisti,
pořídil jsem si k našemu Foresteru SJ karavan a potřeboval bych tip na kvalitní přídavná zpětná zrcátka co budou dobře pasovat na Forester a zároveň budou stabilní a pěkně v nich uvidím co se děje za mnou.
Děkuji za všechny Vaše tipy a doporučení.
Petr
pořídil jsem si k našemu Foresteru SJ karavan a potřeboval bych tip na kvalitní přídavná zpětná zrcátka co budou dobře pasovat na Forester a zároveň budou stabilní a pěkně v nich uvidím co se děje za mnou.
Děkuji za všechny Vaše tipy a doporučení.
Petr
Re: Subaru Forester SJ - přídavná zpětná zrcátka ke karavanu
Co máš za motor, co máš za karavan? Váha karavanu? Zrcátka můžu doporučit, ale řekl bych, že máš pravděpodobně jiné problémy, o kterých asi ještě nevíš...
Subaru XV 2.0 Exclusive r.v.2018, facelift EyeSight CVT nonhybrid
Busík Hyundai H1
Fendt Platin 470 (ne, není to traktor)
Busík Hyundai H1
Motor mám 2,0L 110kW. Karavan Home-car s hmotností max 1300 kg. Jaké problémy mě čekají?
A převodovka?
Busík Hyundai H1
Busík Hyundai H1
Bude se to přehřívat. Voda, motorový olej, olej v automatu pokud je. A normální budíky to neukáží, až když je skoro pozdě. Chce to minimálně sledovat vodu přes OBD2, dát nový originální termostat, vyčistit chladič pokud je třeba a nalít do chlazení millerovic zázračnou vodičku. A pak stejně jezdit opatrně s očima na OBD teploměru a často měnit oleje, intervaly zkrátit dle manuálu pro těžký provoz.
https://www.millersoils.cz/extra-cool?c=114
https://www.millersoils.cz/extra-cool?c=114
Naposledy upravil(a) outback dne úte zář 16, 2025 1:13 pm, celkem upraveno 3 x.
Busík Hyundai H1
Busík Hyundai H1
Zrcátka používám tyto:
https://www.auto-doplnky.com/zpetna-boc ... hagus-6430
Jsou solidně stabilní a dají se jednoduše přestavět na další auto, které si na tahání brzy koupíš.
https://www.auto-doplnky.com/zpetna-boc ... hagus-6430
Jsou solidně stabilní a dají se jednoduše přestavět na další auto, které si na tahání brzy koupíš.
Busík Hyundai H1
Busík Hyundai H1
Děkuji za doporučení zrcátek.
Informace o přehřívání tedy není moc dobrá. Jak je to možné? Mám ve firmě stařičký Pajero s automatem co jezdí posledních 100 tis téměř výhradně s přívěsem (max 1300 kg) a není s tím nejmenší problém. Proč by to u Forestra mělo být jinak? Ve specifikaci má Forester nebrzděný přívěs max 2000 kg.
Jo a náš Forester má Lineartronic převodovku.
Informace o přehřívání tedy není moc dobrá. Jak je to možné? Mám ve firmě stařičký Pajero s automatem co jezdí posledních 100 tis téměř výhradně s přívěsem (max 1300 kg) a není s tím nejmenší problém. Proč by to u Forestra mělo být jinak? Ve specifikaci má Forester nebrzděný přívěs max 2000 kg.
Jo a náš Forester má Lineartronic převodovku.
A to stařičký Pajero má jaký motor? Pokud diesel, tak je to jasný. A co je to za přívěs za Pajerem? Obytný nebo jen nějaký vozík? To je sakra rozdíl. Nákladní vozík by ti ten Forester utáhl taky. Tahání obytného přívěsu je extrémní sport, zejména CVT bude trpět asi jako první - ani ne kvůli CVT, ale tím že má měnič, co generuje pod zátěží spoustu tepla. Koupil bych ActiveOBD s patřičným adaptérem a hlídal teplotu CVT a zároveň sledoval teplotu oleje na normálním displeji, předpokládám že se tam dá nastavit.
Co máš s tím přívěsem v plánu? Kam chceš jezdit? V Čechách někam k rybníku nebo do hor nebo do ciziny?
Neříkám, že s tím nepůjde tahat obytňák, ale prostě člověk nemůže využívat plný výkon motoru a je třeba to šetřit. Zejména když je venku teplo. A není to vlastnost čistě Subaru, prostě malý benzínový čtyřválec bez posíleného chlazení se na tahání nehodí a automaty taky trpí teplem, když se to přehání.
Co máš s tím přívěsem v plánu? Kam chceš jezdit? V Čechách někam k rybníku nebo do hor nebo do ciziny?
Neříkám, že s tím nepůjde tahat obytňák, ale prostě člověk nemůže využívat plný výkon motoru a je třeba to šetřit. Zejména když je venku teplo. A není to vlastnost čistě Subaru, prostě malý benzínový čtyřválec bez posíleného chlazení se na tahání nehodí a automaty taky trpí teplem, když se to přehání.
Busík Hyundai H1
Busík Hyundai H1
Ano, má diesel.
Naše první cesta povede někam do česko/slovenska. Samozřejmě mi je jasné, že s tím karavanem nemůžu jezdit jako bez něj. V říjnu vyzkouším a uvidíme. V každém případě děkuji za rady.
Naše první cesta povede někam do česko/slovenska. Samozřejmě mi je jasné, že s tím karavanem nemůžu jezdit jako bez něj. V říjnu vyzkouším a uvidíme. V každém případě děkuji za rady.