Naše dílenská technika a nářadí..

Odpovědět
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od petr »

právě že ta aku bruska se díky tomu štíhlému tělu drží skvěle, při broušení daleko líp než ta Bosch , vyvážená je taky dobře, mám hromadu baterek , větších menších to vůbec problém není , můžu jet v kuse hodiny... 90% času s ní brousím a většinou na nízké otáčky takže bezuhlikový motor je skvělý udržuje celkem dobře stabilní otáčky což potřebuji, většinou ji držím jen jednou rukou , naprosto mi ten tvar parksajdu vyhovuje s tím problém nemám , třeba ta jejich zelená pro mě byla k ničemu, hrubé tělo, blbě se držela jednou rukou, výkon mizerný, nedrželo to stabilní otáčky při zatížení a výdrž byla uplně mizerná , asi zkusím ten dewald jestli seženu tu redukci na parkside baterky, zrovna baterky kupodivu fungujou celkem dobře
yeti
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od yeti »

mimochodem, teď na mě vykouklo toto:
Subaru Legacy wagon 2.0 R 121kW "sociál" MY06
Subaru Forester SF 90kW MY98
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Petře všechny redukce najdeš na Allegru.
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

VDC píše: čtv črc 03, 2025 8:09 am Petře evidentně to není dělaný na to tvoje zatížení. Já bych na tvým místě pořídil nějakej konkurenční přístroj a používal ho klidně s Lidl baterkama přes redukci.
Taky to tak vidím a to už dlouhodobě teda :-)
Yeti, je to furt dokolečka dokola, profi- hobby řady, každý víme co si kupujem, za jakou cenu a proč, s jakým využitím a požadavky.
Od toho se vše odvíjí a tak opět musím dodat, na to sem tam domácí použití mě plně stačí něco levného a nenašel jsem nic levnějšího, než opakující se Lidl akce. Reklamace je to poslední co bych řešil, zas tolik jsem jich nezažil, určitě ne jako Petr, já vlastně zatím reálně jen jednu, nebo taky chtěl řešit, rád řešil, nicméně i to je krom cenovky obrovský bonus Lidl vercajku, funguje to stoprocentně a když jednou zkusíš, dáš si tu práci o pár vteřinách reklamace, zjistíš, že tě to neposere.
Jo a že by mě došel vercajk uprostřed akce, zatím se to úplně nestalo, i v tom jednom případě furt nějak fungoval a dodělal jsem co bylo třeba.
A i kdyby, neříkej mě, že je problém vytáhnout jiný vercajk, aku či se šňůrou, zrovna ty tak určitě jinou variantu doma nemáš, máme povětšinou všichni a i kdyby ne, svět se nezboří, spočneš :-D
Anebo má vercajk soused, známý... navíc nechápu, proč by někdo kupoval jak píšeš z akce víc stejných výrobků, to je kravina jak víno, jestli tím v šupleti myslíš pokažený vercajk, následně se s ním místo práce jebat, tak no coment, moc to hrotíš, chceš, nechceš koupit.
Tohle je opravdu malicherné, expresivní výrazy o kapesníčku a touze, pochlubit, polaskat atd atd ...jak přerostlé děcko. Jakobych četl komentáře z novinek, či podobného rázu. To bylo hodně zbytečné pane, mysli si co chceš, už se k tomu vyjadřovat nebudu.
yeti píše: čtv črc 03, 2025 8:06 am Petr: Vidíš, já jsem si myslel, že vás to (vyznavače párksájdu) baví. Levně koupit super nářadí při cestě na chleba. Pak se s tím pochlubit, polaskat, setřít kapesníkem kapičku touhy a rychle se vrhnout na nějaký projekt. Pak s tím něco začít dělat a v zápětí reklamovat. Co a tom, že se to posere v půlce řezu, mám přece ještě dvě stejný v šuplíku od minulé akce :-D
A pro už úplnou, nicméně zbytečnou mou širší výpověď dodávám, že plně chápu a mám taky moc rád opravdu profi vercajk, je to mnohdy úplně někde jinde a pro mrtě lidí moc důležité, ale nebudu tu vytvářet ironické narážky na to jak si třeba s tímhle někdo zbytečně honí ego, takovou potřebu nemám a nevím proč bych to dělal.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Levis29
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Příspěvek od Levis29 »

Nový zvedák Geko... už se nemusím tahat s tou těžkou krávou na 3.5 tuny :-)
Potěšilo mě že součástí jsou dva adaptéry z tvrdé gumy, u starého zvedáku jsem používal kus nějaké hrubé gumy asi z traktoru, ale toto je fajn, možná už je to dnes standard u každého novějšího zvedáku.
Přílohy
IMG_20250705_111327.jpg
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od petr »

koukám po těch aku flexách s regulací otáček od dewald a ceny teda pěkné 5tis. + :-/ asi budu dál pokračovat s lídlem a reklamovat a reklamovat
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Je to furt dokolečka, o penězích, samozřejmě o ničem jiném a zda to nějak rozumně utopíš v účtu v "nákladech" a dále ti to vydělává.
Ty by jsi ale i bez tohohle třeba tuhle dewaltku zasloužil, musím říct, že určitě jo, já dělat s tímhle vercajkem tak často a tak krásné věci, tak si to určitě odůvodním :-) =) plus bonus, že využiješ stávající nemalou stáj Lidl aku- redukce na baterie, to samozřejmě jo, s tím taky počítáš.
Forester 2.0 SG 2002
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Petře, Ty už by sis zasloužil nějakou Milwaukee, nebo jak se tomu nadává....:-)
Já jsem dnes oprášil toho parkinsona taky. Při těžbě mědi mi 2Ah baterka chcipla velmi brzy, tak dílo jsem dokončil 4Ah....
Ta umí i dvě macaté Fe trubky 1" říznout :-)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík Yamaha Nmax 125 + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Parkinsona říkáš :-) čtyřka baterka je základ, já tam ani menší nedávám, vlastně ani nemám. A ani silnější ne :-)
Forester 2.0 SG 2002
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Já mám jen dvě :-) 2 a 4 Ah
Jako šetřílek jsem kupoval aparáty v akci bez aku....:-)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík Yamaha Nmax 125 + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od sima »

Já už ani přesně nevím, jen vím, že to bylo tak i tak, aku bez vercajku i aku s vecrajkem, ale pravda spíš jsem jeden čas dokoupil ze dvě baterky, nejspíš v akci, kdo si to má taky vše pamatovat, já ne :-) mám jen 4x 4 Ah. To mě stačí, bohatě.
Forester 2.0 SG 2002
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od petr »

no ja už ani nespočítám kolik těch baterek mám , asi 4x 4ah, 4x 8ah a jednu 2ah ta je tak akorát do světla :-D mi přijde i těch 8ah nic moc, v pile nebo křoviňáku je to hned prázdné , ale mají být už konečně k dostání ty 12ah to už by mohlo být lepší , pak mám pár nefunkčních , odešla ta bms deska nebo jak se tomu nadává , články samotné jsou ok ale není jak to opravit, nejsou náhradní desky k sehnání za rozumné peníze
dracekvo
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od dracekvo »

Jestli chcete levnou dobrou flexu, tak jsem velmi překvapen touhle. Ale je třeba i možné, že jsem měl jen štěstí na dobrý kus.
https://vi.aliexpress.com/item/1005007444406061.html

Původně jsem jí koupil jen na pohon pásového pilníku. Ale postupně jsem jí začal používat úplně na vše.
Jediný co jsem ze začátku udělal bylo vymejt čínskou vazelínu v převodovce a nahradit normální.

Když jsou na alíku nějaký akce, tak jde sehnat ještě levněji. Mě stála necelejch 700,- Jediný co jsem musel měnit byl ulomený vypínač. Na alíku jsem objednal 5 náhradích, ale zatím jsem další měnit nemusel.
Peugeot ION elektro (rv.12, najeto 100 tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od petr »

tato má záruku 10let to ujde :-DDD
https://www.kamody.cz/scheppach-c-ag125 ... 900-258361
dokonce bezuhlíková varianta
https://www.svarecky-obchod.cz/90607-sc ... -nabijecky
na pohled by člověk řekl že ty parkinson baterky by na ně mohly pasovat , ale nejspíš né to by byla velká náhoda, i to zapínání vypadá přesně jak u parkinsna, že by to pro ně dělal stejný číňan a měnil jen barvičky plastů ???
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Petře to je klidně možný. Tak se koukni na flexu, kdo to vyrábí. Je to tam napsaný.
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“