Stavění, budování, úpravy a různé kutilské počinky...

Odpovědět
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Re: Stavění, budování, úpravy a různé kutilské počinky...

Příspěvek od petr »

Uplně největší štěstí je , že náš předseda stavitel není třeba na straně Iránu a podobně a nestaví ty bunkry u nich , protože to by ti amíci úplně pohořeli i s těma jejich spešl bombama :-DDD
jsi teda opravdu vytrvalý a extra šikovný to se musí nechat , akorát teda některé věci bych si fakt asi usnadnil a objednal na něco ten domichávač ,,,,| (*_^) |,,,,
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

ahm...
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Tapan píše: čtv črc 03, 2025 2:14 pm Souhlas. Zelený sítě a ploty z těch tenkých betonových desek jsou hnus.
Joooo! Jinak jsem předsedo zvědav na ten pohled další, fotky, takhle si to dokáži představit jako fajn řešení, asi nejlepší, není co jiného. Jak píšeš, máš tam kolem stavební "bordel" to dělá hodně mínus, nevěděl jsem o téhle imitaci, jak to nemám rád, tak tohle oproti maskáč sítím, které tj naprosté zvěrstvo, tak beton desky, to je paráda. Tohle se tam určitě hodí a časem velice rychle zapadne, určitě jo.
Možná ji i sám někdy použiji, rád bych, ale moje žena mě to asi roznese na kopýtkách :-) no ale pak ta údržba, že jo...
Předseda zas teď trpí, ne tak jako o vánocích, ale jo, tolik volna a trávit je někde jinde, jinak než betonováním, budováním, tolik práce zbytečně stojí :-) nadsázka, nejsou vánoce a léto i pro tebe jsou akce fajn.
petr píše: čtv črc 03, 2025 5:45 pm Uplně největší štěstí je , že náš předseda stavitel není třeba na straně Iránu a podobně a nestaví ty bunkry u nich , protože to by ti amíci úplně pohořeli i s těma jejich spešl bombama :-DDD
jsi teda opravdu vytrvalý a extra šikovný to se musí nechat , akorát teda některé věci bych si fakt asi usnadnil a objednal na něco ten domichávač ,,,,| (*_^) |,,,,
:-DDD Jestli oni z menší, či větší části bohužel nepohořeli i tak, četl jsem jak hluboko jsou pod skálami a betonem zavrtaní, jestli fakt až 80 metrů ??? tak to je pak těžké, bomby tam snad nemůžou proniknout, ale to patří jinam :-| :-| na tohle už prosím nereagovat.
Proč předseda nechce domíchávač už popisoval ;)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Díky
Ještě je dobré doplnit, že počítáme se sousedy s tím, že ten břečťan, který tam zůstal, bude přerůstat přes tu imitaci, takže se umělý doplní o živý, až ho to časem zase možná nahradí.

Petře domíchávač už by teď vůbec nedával smysl, vzhledem k tomu, že 46 m3 betonu už je hotových a už tam padnou jen jednotky kubíků.
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Němec

Příspěvek od petr »

tak jsem to i myslel , že dřív , ale je mi jasné , že je to míchání tvá záliba a máš to místo fitka tak by to bylo kontraproduktivní , ještě bys pak musel chodit cvičit místo toho a to bys určitě nechtěl :-D
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Petře není to jenom záliba, ačkoliv ano, baví mě to. Pořád ještě mám vlastní vykopané kameny, které přidávám do betonu a míchám kubík o minimálně 1000 kč na kubíku levněji, než bych ho pořídil v betonárce. Pro mě to jsou peníze, kvůli kterým mi to za to stojí.
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

VDC píše: pát črc 04, 2025 7:34 am ... 46 m3 betonu už je hotových a už tam padnou jen jednotky kubíků...
To je docela dost kubíků :-)
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Metuzalém :-D po velice dlouhých letech jsem díky tobě shlédl, Mládek :-) jen na těchhle Kubících by předseda neušetřil, ti mají jen žížu :-)
VDC- dobrá přípomínka, původně jsem četl, pak pozapomněl. Jestli břečťan přeroste a že on to umí parchant :-) tak jako dočasná imitace úplně super, ale i tak, tohleto vypadá dobře už jen samo o sobě.
Pro mě jsou to taky peníze, nemalé, kvůli kterým bych se donutil k činu, k práci, ale teda jestli až tak k takové... ;-D to není jen o práci, je to o čase, o volném čase, o připravenosti- musíš toho spoustu kolem připravit, popřemýšlet, to všichni víme, tak to už bych tak smělý nebyl, že bych se přinutil :-) je to holt úkaz, taková betonárka ve vaší ulici, tj bez debat!!! :-D =)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák

Příspěvek od podvlada »

Na svařování jsem do garáže chtěl nějakou stoličku, ideálně nastavitelnou, protože normální židle je moc nízko na to, abych na stůl dobře viděl. Idelální by byla nějaká barovka, ale když jsem koukal po inzerci, furt to stálo zbytečně moc, a nový úplnej nesmysl na to, abych to měl do garáže. A vyloženě dílenský stoličky dělaj snad z platiny, podle toho, kolik stojej :-D

Vždycky když jsem byl v Ikee, koukal jsem do slevovýho koutku, jestli tam něco neulovim. Nikdy nic rozumnýho, ale jednou se zadařilo pořídit samotnej ten teleskopickej píst za stovku, kolem kterýho jsem si řekl, že si nějakou tu stoličku vyrobim. Dlouho mi to leželo v garáži připravený, mezitim jsem v Ikee koukal, jestli někde neobjevim spodní kříž nebo sedátko mezi náhradníma dílama stejně jako ten píst :-) ale nikdy nic.

Už jsem si říkal, že si teda holt něco svařim, ono nahoře beztak nepotřebuju nutně sedátko, spíš něco, o co půjde ten zadek opřít, takže by klidně stačil nějakej větší jekl. Ale dva dny zpátky jsem kousek od nás viděl u popelnice komplet barovou židličku :-D Taky Ikea. Ale dětská, šroubovací. Když to bylo nejvejš, bylo to jako normální židle. Tak jsem na ten mechanizmus koukal, jestli by to nešlo nějak prodloužit, no asi šlo, ale když už, tak si to předělam na ten teleskopickej píst, to bude komfortnější. (Na jedný fotce je ten šroubovací píst vidět, je prostě maličkej.)

Tak jsem se do toho pustil. Využil jsem spodní kříž, ke kterýmu jsem ten píst přišrouboval. On měl uvnitř vložku se 4 závity, tak jsem toho využil a přes podložku přišrouboval ke kříži. Ta horní platforma sedátka by na ten píst snad i pasovala sama od sebe, ale nahoře to má tlačítko na posuv, ke kterýmu bych pak neměl přístup. Tak jsem holt vzal kus jeklu, že udělam "redukci", dole jsem ho trochu zakulatil pomocí svěráku a nějakýho náhodnýho ořechu, udělal do něj z boku díru na šroub, kterym budu mačkat to tlačítko, a přivařil na tu platformu. A protože to původní sedátko bylo moc malý, tak jsem si na tu platformu dal akorát kus laminovaný dřevotřísky.

Píst za kilčo, kříž a platforma z dětský stoličky od popelnic, zbytek nějaká drobotina co se mi válela v garáži. :-)
Přílohy
IMG_6592.jpg
IMG_6593.jpg
IMG_6594.jpg
IMG_6595.jpg
IMG_6596.jpg

Subaru Outback '04 BP 3.0H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
BMW E61 550 '06 4.8 V8 270 kW, LPG <vlákno zde> Obrázek
ex Subaru Forester '05 SG 2.0 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo '00 1.8 I4 85 kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140 kW
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

@podvlada Hezký, tomu se říká poradit si "na předsedu" :)))
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tapan »

Aby to nevypadalo, že vůbec nic nedělám (ono skoro nedělám 🙈), tak hodím nějaký obrázky z poslední doby...

Z těch šalovek teda nezdím já, jen tam chystám přípravu na elektriku, vodu, odpady... Na svém to chci dělat stejně, tak si to teď zkouším za cizí peníze u cizích :⁠-⁠)

Na svým jsem od Mikuláše nehrábnul 😐 Ale už se to snad blíží.
Přílohy
20250615_125558.jpg
20250701_165858.jpg
20250701_172244.jpg
20250704_082237.jpg
20250704_083625.jpg
20250704_135233.jpg
20250709_111708.jpg
20250617_150930.jpg
20250705_213349.jpg
20250703_141009.jpg

hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

Tyjo ... jste šikovní! Oba :)
škoda superb
ex WRX 2008
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

Tom s Vláďou jsou pilířem tzv. plzeňské recyklační školy :-)
@Tapan Už mě párkrát napadlo, cože pořád na cizím, když jsi tak hezky na podzim začal na svým. Ale nechtěl jsem se ptát, co kdybych se dozvěděl nějakou špatnou novinu a měl pak špatné spaní. Tak jsem rád, že už se to "snad blíží" :-)
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tapan »

@Metuzalem musím dodělat, co jsem rozvrtal...a zároveň na to svoje vydělat. S ženou na rodičáku a alimentama na 2 děti, bez vlastního bytu v nájmu, si holt musím na hypotéku nechat zajít chuť (i kdyby to někde riskli, nezvládal bych splácet). Jsem ani nečekal, že by stavba doomu šla rychle.
Včera jsem dostal pojeb za špatné nakládání s ornicí, tak se ani elánu moc nedostává.
Naposledy upravil(a) Tapan dne pát črc 11, 2025 10:28 am, celkem upraveno 1 x.

hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

tak s tou ornicí jsi to věděl hned, ne? to jsi psal dopředu ... nebo někdo už to psal, že to máš moc na kupě, nebo tak něco ... :) ale jasne, to neprida ...

s těmi penězmi je to s alimenty a podnajmem radost. držím pěsti, ať se daří :)
škoda superb
ex WRX 2008
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“