Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 7619
Registrován: pon pro 06, 2021 6:11 pm
Jméno a příjmení: Míla
Bydliště: Sokolovsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tsakabaru »

vypada to skvele! (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22545
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

no to teda. luxus :)
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
fox
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1386
Registrován: pon dub 27, 2015 9:13 pm
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: Votice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od fox »

Tak tu zase máme uzenářské okénko, tentokrát jsou na programu debrecínské párky. Mám naraženo, zítra udím.
IMG_1261.jpeg
Subaru Forester 2.0X SG
Subaru Impreza 1.6 ex
Subaru Impreza 2.2 ex
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 27311
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Kurva, to bude dobrota (*_^) |,,,,
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
fox
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1386
Registrován: pon dub 27, 2015 9:13 pm
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: Votice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od fox »

IMG_1265.jpeg
Subaru Forester 2.0X SG
Subaru Impreza 1.6 ex
Subaru Impreza 2.2 ex
Uživatelský avatar
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 7619
Registrován: pon pro 06, 2021 6:11 pm
Jméno a příjmení: Míla
Bydliště: Sokolovsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Tsakabaru »

dobry pecko :-D 8() (*_^) |,,,,
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
Levis29
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 359
Registrován: čtv srp 26, 2021 11:34 am
Bydliště: Opava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Levis29 »

Dnes konečně zkouška nového Weberu, mám ho doma už víc než rok, zatím ale ještě dosluhoval starý Master touch GBS. Náš pátý Weber, všechny fungují/fungovaly perfektně (*_^) |,,,,
Taky zkouším sondy poprvé do klasického kusu masa, zatím jen hlídaly teplotu v udírně.
Přílohy
IMG_20250705_112309.jpg
IMG_20250705_112415.jpg
Uživatelský avatar
fox
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1386
Registrován: pon dub 27, 2015 9:13 pm
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: Votice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od fox »

Stav po 2,5 hodinách uzení.
IMG_1267.jpeg
Subaru Forester 2.0X SG
Subaru Impreza 1.6 ex
Subaru Impreza 2.2 ex
Levis29
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 359
Registrován: čtv srp 26, 2021 11:34 am
Bydliště: Opava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Levis29 »

Nádhera
Uměl bys sem vyfotit recept/složení a nebo už děláš podle sebe?
Uživatelský avatar
fox
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1386
Registrován: pon dub 27, 2015 9:13 pm
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: Votice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od fox »

Já teď používám sondu Meater. Měl jsem nějakou noname z lidlu, ale po dvou akcích odešla, začala ukazovat nesmyslné hodnoty.
IMG_1272.jpeg
IMG_1273.png
IMG_1274.png
Subaru Forester 2.0X SG
Subaru Impreza 1.6 ex
Subaru Impreza 2.2 ex
Uživatelský avatar
fox
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1386
Registrován: pon dub 27, 2015 9:13 pm
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: Votice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od fox »

Levis29 píše: sob črc 05, 2025 3:55 pm Nádhera
Uměl bys sem vyfotit recept/složení a nebo už děláš podle sebe?
Tyhle párky zkouším podle masoprofitu, teď mi jde spíš o testování udírny.

https://masoprofit.cz/blog/domaci-recep ... nske-parky

Ale udělal jsem si radost a pořídil chytrou knihu, takže teď to pojede😀🐷
IMG_1224.jpeg
Ještě dodatek, použil jsem hovězí krk, vepřovou plec a lalok, podle poměrů z tabulky. Koření jsem zkusil to namíchané z masoprofitu a v pohodě.
Včera nakrájeno, namleto, promícháno a naraženo, dnes vyuzeno. Dvě hodiny sušení 50-55 stupňů, čtyři hodiny uzení na 65 stupňů bukovými štěpkami a následně dovařeno 75 stupňů po dobu 10 minut. Pak zachlazeno.
A chuťově jsou super, až mě to překvapilo.
debr.jpg
Subaru Forester 2.0X SG
Subaru Impreza 1.6 ex
Subaru Impreza 2.2 ex
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 27311
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Poctivost sama! To musí chutnat, oujej =)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1489
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Vypadá to parádně. Jen nechápu, proč do receptu na domácí párky uvádí i takové svinstvo jako dusitanovou směs >:-f
Subaru Impreza WRX MY 2008
Levis29
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 359
Registrován: čtv srp 26, 2021 11:34 am
Bydliště: Opava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Levis29 »

fox píše: sob črc 05, 2025 4:04 pm Tyhle párky zkouším podle masoprofitu, teď mi jde spíš o testování udírny.
Super, díky, a tvůj výsledek vypadá skvěle (*_^) |,,,,
Už několikrát jsem zvažoval debrecínky, ale vždy jsme s partou skončili u klasických klobás, musím zkusit alespoň nějakou menší várku.
Masoprofit je jeden z mých oblíbených obchodů, je fajn že dnes už jde takto vše nakoupit na českém eshopu. Nějaké nádobí a vercajk jsem bral i na Gastrofans.

Meater jsem jednu dobu zvažoval, protože jej používal Pipmaster na YouTube (mimochodem doporučuji sledovat - normální týpek bez zbytečných keců atd.) ale přišlo mi to drahé. Měl jsem dříve starou bezdrátovou sondu Weber, ale odešla asi po osmi letech, používal jsem ji ale i přes zimu v radiátoru - věděl jsem kdy jít přiložit :-) takže odsloužila fakt stovky hodin, pak jsem taky měl nějakou no name na jedno víkendové uzení,a byl s ní konec začala ukazovat nesmysly, teď zase Weber kterou jsem dostal s tím grilem, funguje dobře a mám i grafy z uzení.
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 25806
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od spm »

Cheza píše:Vypadá to parádně. Jen nechápu, proč do receptu na domácí párky uvádí i takové svinstvo jako dusitanovou směs >:-f
Protoze bez ni ten proces nakladani trva 2x tak dlouho, coz v pripade masa je treba mesic, kdy se ti to nesmi zkazit...

Odesláno z mého SM-F926B pomocí Tapatalk

Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Subaru Outback BS 2.5i Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“