Star Fleet Legacy BP H6 aka "Shogun"

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Re: Star Fleet Legacy BP H6 aka "Shogun"

Příspěvek od Metuzalem »

Tsakabaru píše: pon zář 23, 2024 6:20 am ...vyhoda je, ze to tady muzu nechat rozhozeny jak dlouho potrebuju =)
No, má to meze, za chvíli bude u vás sněžit :-)
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

:-D no to jo zase, jsem myslel v radu dnu 8-? :-D
Legacy BP 3.0 H6 '05 - "Shogun" - vlakno
Impreza GG 2.0 '03 - "Réza" - vlakno
Forester SF 2.0 '01 - "Forejs" - vlakno
Niva 1.7 '06
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Parádně sis poradil!

Když vidím tu fotku motoru zespodu... tu vodní Y-trubku před motorem voskem stříkáš nebo jinak se staráš? 😁
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

mam novou Honzo a zrovna premitam, jestli ji tam rovnou vrznu, nebo se spolu s ni se podivam jeste na ty dve krajni, kdyz uz bych vypoustel vodu
ty spony uz taky nejsou zadnej zazrak a kdyz uz to mam zvednuty....

pozn. - jakmile zacnu polemizovat ze "kdy uz", tatku obvykle berou mrakoty, kdyz delame spolu neco :-DDD
Niva 1.7 '06
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

No a tu novou natřenou máš? Ono je na ní asi mikrometrová vrstva barvy, takže se stačí na ní křivě podívat a už rezne. 🤣
SOLCtech
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

na vsem je mikrometrova vrstva barvy, proto ty novy dily strikam do cerveny vsechny, alespon dvema, trema vrstvama
ta trubka nebude vyjimkou :-D (*_^) |,,,,
Niva 1.7 '06
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Noice 👏🏻
SOLCtech
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

v tomhle vlakne mam docela velkej dluh, tak kdyz uz jsem se tak rozepsal ve vlakne Rezy, rekl jsem si, ze to dorovnam i tady

pochybuju, ze to bude mit nejakou tu "stavu" co vedle, preci jen je rozdil psat o necem co bylo vcera/predevcirem a co bylo minulej rok :-D
ale jde predevsim o fakta a aby byl "denicek" veden - nicmene pokusim se navazat a z pameti vyskrabat co pujde...

jak jsem mel vymordovano stare rizeni, zacal jsem surovat to nahradni od strejdy Ludwika, sice jsem si ho vyfotil pred, ale uz jsem se nejak nedostal k tomu, abych ho vyblejskl po, takze vysledek meho snazeni bude pak videt az v pozdejsim fotu uz na aute, kazdopadne jsem to nesidil 8-?

shogun_rizeni_06.jpg
shogun_rizeni_09.jpg

a samozrejme se nejaka ta kosmetika nevyhnula ani vsemu, co jsem demontoval, takze tradicni koupel konzoli a montazniho matrose v deoxu, pak moje oblibene brouseni (miluju ty pekne natvarovane dily :-D >:-&) a samozrejme novy lak - stale z prebytku cervene na brzdy, nicmene jsem byl jeste cervenou dokoupit, bo uz v tom cervenani asi budu pokracovat, kdyz uz jsem s tim tak blbe zacal :-DDD

kdyz nic jineho, prida to kone, zmensi odpor vzduchu a to vsechno co uz padlo...

shogun_rizeni_10.jpg

no a protoze se blizil konec technicky, venku pribyvalo destivych dni (inu listopad) a uz se delalo blaticko, bylo treba to tam urychlene namordovat zpatky

bohuzel dalsi cekani na nejake sussi chvilky se ukazalo jako kontraproduktivni a podminky se uz jen zhorsovaly, bafnul jsem to vsechno a sel se v tom blaticku pekne vyvalet, dokud alespon nehrozi, ze se v nem utopim

karimatku, co jsem mel pod tim hozenou jsem vyuzil prvnich par minut, nez jsem zacal utahovat prvni srouby, protoze misto abych utahoval srouby, tak jsem se po tom blate na ty karimatce akorat vozil a ani jeji odstraneni s tim, ze se priobleknu dalsima vrstvama obleceni na tehle situaci nic moc nezmenilo

zkousel jsem se sprajcovat nohama, rukama co to slo, ale byla to jen vetsi a vetsi komedie :-DDD

kazdopadne jsem to tam nejak vsechno nasrouboval, pripojil volant, nasadil kola, shodil to ze stojanek a vymrzlej utekl domu dat si grocek

asi o dva, tri teple, suche, slunecne dny :-DDD >:-& pozdeji ze to shodim z tech cihel - no uz kdyz jsem to nastartoval se nedalo preslechnout, ze to veseni se za parohy vyfuku, abych to rizeni dostal ven/dovnitr, nezustalo bez nasledku a vyfuk slysitelne "proprdaval" - ale coz, jakmile se dostanu z tohohle marastu do dilny, uz nebude problem nic

couvnul jsem z tech cihel, ze to teda parknu a jak tak tocim volantem abych vykroutil ten pravej uhel do cilovy pozice - ozvalo se decentni "krupnuti" a nez jsem doparkoval, mel jsem na palubovce rozvicene ABS, stabilizaci a airbag :-DDD

na chvili jsem zavahal, co to jako... no prooooooooc?! pak se mi rozsvitila prislovecna "zarovicka", spojil jsem si to s tim krupnutim a bylo jasno... byt jsem si ho rovnal, nekdy behem tech bahennich zapasu pod autem jsem si protocil volny volant a prave si strhnul krouzek na volantu >:-&

nu coz - vymenime ne? hned jsem napsal strejdovi Ludwikovi, ten tam nejaky krouzek, co by odpovidal nasel, a ze ho zabali a posle 8-? (*_^) |,,,,

ja si zacal domlouvat navstevu dilny, modlil se za volne okno jeste pred koncici technickou, coz se povedlo domluvit hned na druhy den - v planu jsem teda mel cisteni spodku auta a vyfuku od nahazeny kapaliny z rizeni, opravu toho vyfuku a vubec kontrolu vseho, na co jsem tam sahal i nesahal

druhy den jsem teda sednul do auta, ze jedu!

nebyt zgrchlani orezlych brzd (jak to dlouho stalo), proprdavani vyfuku, susteni strzenyho krouzku ve volantu a tomu, ze "stopa" byla diky rozhozene geometrii sproste slovo, cemuz zdatne sekundovaly ruzne usly kola - byla by to celkem pohodova jizda :-D

tak teda, ze si pustim nahlas hudbu a proste na tu dilnu nejak dojedu i kdyby se to pred ni melo tak nejak po francouzsku rozpadnout - tak mackam na volantu "volume up" a snazim se si prepnout skladbu...

"jasne namackej si to" 8-? :-D pravdepodobnejsi by bylo, ze bych to dokazal modlitbou, nez z toho strzenyho volantu, kazdopadne pres tlacitka na radiu jsem se k me oblibene druhe vete Male nocni hudby protukal a zbytek cesty jsem si s priblblym sklebem "uzival" komicky kontrast aristokratickeho hudebniho zazitku a nuzneho svezeni, ale je treba to proste brat s humorem a ja smesne paradoxy zeru :-D =)

na dilnu jsem nastesti dojel v jednom kuse, tatku tradicne pozdravil polskym "dzien dobry", na cez mi obligatne odpovedel polopovzdechem "no nazdar!" :-D (nevim kde se to kdy vzalo, ale uz to tak praktikujeme peknou radku let =))

auto jsem vzal nad kanal, slezl do diry a zacal to ocumovat a povolovat vyfuk, kde jsem nasel problem ve spoji, sice jsem to nejak rozsrouboval, ale ty priruby byly na kasi a to pnuti, kdy jsem se na to vepredu svejma sto kilama vesel, ten spoj uz proste nedal

zaslintany to bylo vsechno pekne, kazdopadne rizeni bylo suchy >B-)

shogun_rizeni_11.jpg
shogun_rizeni_12.jpg

tak si takhle suruju hadrem svoje krasny novy cerveny vany, prechazim na kus podlahy pod ridicem a koukam, leva poloosa zaslintana, napravnice v tech mistech taky a s nima i rameno - a cerstve >:-&

beru prenosku abych si na to posvitil a malem me vomylo taky - dalsi unik, tentokrat ale utika olej ve spoji hadic z prevodovky a trubek ktery vedou k filtru oleje pod blatnikem

shogun_rizeni_13.jpg
shogun_rizeni_14.jpg

no nic, predavam tatkovi k reseni vyfuk, zaskrcuju hadice a jdu vyndat ty trubky - uchyty zrezly jak svina, jeste k tomu celkem blbej pristup, no proste bajo pracicka a s tatkou mezireci opet probirame nase dlouhodobe podezreni, ze v tech japonskejch automobilkach musi nutne zamestnavat tak maly japonce, ze se do tech skulin, zakouti a skvir vejdou cely

shogun_rizeni_15.jpg

kazdopadne po nejaky dobe odebirani dilu a modrovani byla trubka venku a s ni i "sokujici" zjisteni...
...prorezla :-D

shogun_rizeni_16.jpg
shogun_rizeni_17.jpg

a protoze jsem prave vycerpal deset fotek na prispevek, bude to zase na pokracovani....
Niva 1.7 '06
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

No jo, to by člověk mohl říkat donekonečna, že když odpojuju volant, tak ne, že si ho někde označím nebo tak něco, ale zafixovat, zafixovat, zafixovat!!!

Jinak pěkná práce! 👍🏻 Budu se muset taky pořádně kouknout na ty trubky k ATF filtru. Ale myslím, že posledně vypadaly celkem pěkně.
SOLCtech
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

Honzo, je to tak ;-D

nanestesti, jak si v ty absenci pracovniho komfortu clovek neustale drbe hlavu s vsemoznejma improvizacema, na banalni rutinu obcas zapomene...

a nebyl to jedinej pripad, jen tenhle mel holt nasledky =)

beru jako pozitivni, ze priste na to nejspis uz nezapomenu i kdyby nevim co a dam prostor nejaky novy bote 8-?

na ty trubky urcite mrkni, protoze jak je tak shanim, tak se ukazuje, ze ty moje sezrany jsou jeste v relativne dobrym stavu :-D
Niva 1.7 '06
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Pěkná anabáze....
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tsakabaru »

...tak pokracovani...

trubku jsem cistil, obrousil, nasel hned tri diry, tak co s tim...

shogun_rizeni_18.jpg

usedl jsem v dilne ke kompu a po chvili googleni dosel k nazoru, ze to bude treba nejak docasne poresit "s tim co mam"

tatka se zminil, ze tu v Rychnove je firma, ktera snad tyhle trubky nejak vyrabi, i jsem ji nasel - kolem prodejny nevedomky pravidelne jezdim, ale proste to tady nemuzu nechat takhle rozebrany na neurcito

no nakonec jedina rozumna varianta, co me napadla, byla delsi hadice k prevodovce a izolovat tu ruplou cast v ty hadici a tak jsem to tak taky udelal - nasli jsme ve sklade palivovou hadici s odpovidajicim prumerem, pred a za prasklinu jsem dal motexky, dotazeny na krev - snad to bude drzet 8-?

shogun_rizeni_19.jpg

namordoval jsem to zpatky do auta a auto zase slozil, tatka mezitim "abraka dabra" - vykouzlil novy priruby na vyfuku i s tesnenim [RESPECT], ktery pri demontazi prakticky prestalo existovat (resp. evidentne uz o neco driv a demontazi byl proces dezintegrace uspesne dokoncen), a tak jsme ho sli povesit zpatky na auto...

shogun_rizeni_20.jpg
shogun_rizeni_21.jpg

no a kdyz uz jsem lezl znovu do diry, nez jsme vyfuk povesili zpatky, udelal jsem si pozersky fota 8-?

nejdriv teda vyseknu drive zminene rizeni, kde je trochu videt, jak jsem na nem dovadel...

shogun_rizeni_22.jpg

...no a pak tak nejak celkove to postupne rude "bujeni" (alespon ma clovek celkem jasnej prehled co je v jakym stavu), byt teda tady to nebyla tak docela pravda a zustal tam utajeny jeden problem, kterej mi pripravil peknou jarni WTF chvilku, nad kterou jsem si docela drbal hlavu a vlastne - vysvetleni se mi dostalo az ted, kdyz jsem se rozpominal v ramci sepisovani prvni casti tohohle prispevku, ale o tom pozdeji...

shogun_rizeni_23.jpg

po montazi vyfuku jsme jeste dofoukali kola, hodil jsem oko na hladinu oleje v AT a pak jsem to nahodil - krasne to ztichlo! ,,,,| (*_^) |,,,,

nechal jsem to ohrat, prubezne tam hazel kvalty a poskakoval v dilne dopradu/dozadu a kontroloval, jestli neni unik v ty nafixlovany oprave trubky - vypadalo to ok, tak jsme dali jeste kratkej offtopic pokec a protoze bylo nekde kolem devaty vecer tusim, vyrazil jsem, porad s trochu sevrenou zadnici dom

pozitivni bylo, ze se cestou tam celkem ofilcovaly brzdy a ani ten vyfuk uz nemasiroval podlahu, a tak ta cesta domu uz byla o poznani prijemnejsi 8-?

jen teda ta geometrie byla samozrejme porad mimo - dokonce bych rekl, ze dofoukani kol to snad jeste zhorsilo, ale diky tomu, jak jsem mel natazeny usi ke zvukum, co lezly z prevodovky a predposrane hledal anomalie, jsem si mozna ani nevsiml jak moc

v kazdem pripade domu jsem dojel a kontrola hladiny oleje v AT druhy den OK (*_^) |,,,,

zacal jsem teda resit geometrii, protoze predstava jizdy v tomhle stavu za blizicich namraz, nedej boze snehu na silnici, nebyla zvlast prijemna...

termin jsem dostal nekdy za tyden, deset dni nebo tak nejak, mezi tim prisel i novy krouzek na volant od strejdy Ludwika, ovsem paralelne s tim prolitla i technicka, kam s tim "vegas" na palubovce nemelo smysl jezdit

a protoze venkovni teploty sly celkem rychle dolu, uz me ani prilis nelakala ta manupulace se zmrzlyma plastama/konektorama a ten novej krouzek usadil, tak jsem si rekl, ze jeste dojedu na tu geometrii a pak to pres zimu odstavim, a necham to i s technickou na jaro (ono preci jen i ten jarni termin STK je mnohem prijemnejsi nez v pulce prosince), cim jezdit bylo, tak no stress - navic se blizily vanoce, tak jsem to pustil z hlavy

na tu geometrii jsem tedy jeste dojel, byt uz po namrzly silnici, kdy pocit z toho rizeni nebyl dvakrat prijemnej ale zase nic smrtonosnyho, kdyz jsem auto s jeste rozebranym volantem predal k ukonu a sel si vychutnat kavicku na showroom, kde jsem obdivoval krasnou cervenou metlu na nejakym MG nebo co to bylo, donesly se mi zakulisni klepy, ze prej "jestli to auto neni nejaka corka, ze z toho visej kabely..." :-DDD :-DDD :-DDD
tak technika muj tamni kamarad ujistil, ze je to ok 8-?

shogun_rizeni_24.jpg

mne uz to po prozitem samozrejme neprislo, ale je pravda, ze cestou zpatky, ktera uz byla mimochodem ladna a pohodova jak Straussuv valcik, jsem se v jednu chvili tak jako zadival na ten interier - na podlaze u spolujezdce pohozenej novej krouzek volantu, sroubovak, a spodni kryt spinaci skrinky, v uloznych prostorech sroubky a kde co a z pod volantu visely odpojeny kabely po odpojenym puvodnim krouzku + to vegas na palubce - ok no vypada to trochu blbe :-D 8-?

a tak jsem vladce flotily ulozil k zimnimu spanku pod plachtu a dalsi dobrodruza tedy az na jare, ale o tom zase priste...

PS: jinak vybaven fotkama a popisem jsem vyrazil do te prodejny firmy co tu "dela ty trubky", tak s trubkama nepomuzou, ale maji tam zajimavou nabidku prumyslovych hadic, tak si rikam "no a musi to byt trubky?" dle meho ne nezbytne

otypovali jsme tam jednu oil/fuel do 100°C a nejakych BARu - dle meho uplne v pohode i s prihlednutim k mistu instalace

chapu proc jsou tam z vyroby trubky, ale hadice budou dle meho taky ok - uz minimalne z toho duvodu, ze trubky jsou prakticky nesehnatelny (a ptat se na origo dil asi ani radsi nepujdu :-D)
Niva 1.7 '06
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Jste koumaci,..nejen v opravach, ale hlavne v improvizaci. :-D
Jak se rika,.." Muzes byt bl..., ale musis si umet po..... :-DDD
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od HonzaCZ »

Sice nevím, jak v tomhle místě, ale ATF může mít dost přes 100 °C.
BTW jestli jsem našel správný díl, tak cca 60 €, 21619AA131
https://www.4turbo.pl/pipe-complete-oil ... 8091,14588
SOLCtech
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Mílo paráda !!!
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“