v tomhle vlakne mam docela velkej dluh, tak kdyz uz jsem se tak rozepsal ve vlakne Rezy, rekl jsem si, ze to dorovnam i tady
pochybuju, ze to bude mit nejakou tu "stavu" co vedle, preci jen je rozdil psat o necem co bylo vcera/predevcirem a co bylo minulej rok

ale jde predevsim o fakta a aby byl "denicek" veden - nicmene pokusim se navazat a z pameti vyskrabat co pujde...
jak jsem mel vymordovano stare rizeni, zacal jsem surovat to nahradni od strejdy Ludwika, sice jsem si ho vyfotil pred, ale uz jsem se nejak nedostal k tomu, abych ho vyblejskl po, takze vysledek meho snazeni bude pak videt az v pozdejsim fotu uz na aute, kazdopadne jsem to nesidil
a samozrejme se nejaka ta kosmetika nevyhnula ani vsemu, co jsem demontoval, takze tradicni koupel konzoli a montazniho matrose v deoxu, pak moje oblibene brouseni (miluju ty pekne natvarovane dily

) a samozrejme novy lak - stale z prebytku cervene na brzdy, nicmene jsem byl jeste cervenou dokoupit, bo uz v tom cervenani asi budu pokracovat, kdyz uz jsem s tim tak blbe zacal
kdyz nic jineho, prida to kone, zmensi odpor vzduchu a to vsechno co uz padlo...
no a protoze se blizil konec technicky, venku pribyvalo destivych dni (inu listopad) a uz se delalo blaticko, bylo treba to tam urychlene namordovat zpatky
bohuzel dalsi cekani na nejake sussi chvilky se ukazalo jako kontraproduktivni a podminky se uz jen zhorsovaly, bafnul jsem to vsechno a sel se v tom blaticku pekne vyvalet, dokud alespon nehrozi, ze se v nem utopim
karimatku, co jsem mel pod tim hozenou jsem vyuzil prvnich par minut, nez jsem zacal utahovat prvni srouby, protoze misto abych utahoval srouby, tak jsem se po tom blate na ty karimatce akorat vozil a ani jeji odstraneni s tim, ze se priobleknu dalsima vrstvama obleceni na tehle situaci nic moc nezmenilo
zkousel jsem se sprajcovat nohama, rukama co to slo, ale byla to jen vetsi a vetsi komedie
kazdopadne jsem to tam nejak vsechno nasrouboval, pripojil volant, nasadil kola, shodil to ze stojanek a vymrzlej utekl domu dat si grocek
asi o dva, tri teple, suche, slunecne dny

pozdeji ze to shodim z tech cihel - no uz kdyz jsem to nastartoval se nedalo preslechnout, ze to veseni se za parohy vyfuku, abych to rizeni dostal ven/dovnitr, nezustalo bez nasledku a vyfuk slysitelne "proprdaval" - ale coz, jakmile se dostanu z tohohle marastu do dilny, uz nebude problem nic
couvnul jsem z tech cihel, ze to teda parknu a jak tak tocim volantem abych vykroutil ten pravej uhel do cilovy pozice - ozvalo se decentni "krupnuti" a nez jsem doparkoval, mel jsem na palubovce rozvicene ABS, stabilizaci a airbag
na chvili jsem zavahal, co to jako... no prooooooooc?! pak se mi rozsvitila prislovecna "zarovicka", spojil jsem si to s tim krupnutim a bylo jasno... byt jsem si ho rovnal, nekdy behem tech bahennich zapasu pod autem jsem si protocil volny volant a prave si strhnul krouzek na volantu
nu coz - vymenime ne? hned jsem napsal strejdovi Ludwikovi, ten tam nejaky krouzek, co by odpovidal nasel, a ze ho zabali a posle
ja si zacal domlouvat navstevu dilny, modlil se za volne okno jeste pred koncici technickou, coz se povedlo domluvit hned na druhy den - v planu jsem teda mel cisteni spodku auta a vyfuku od nahazeny kapaliny z rizeni, opravu toho vyfuku a vubec kontrolu vseho, na co jsem tam sahal i nesahal
druhy den jsem teda sednul do auta, ze jedu!
nebyt zgrchlani orezlych brzd (jak to dlouho stalo), proprdavani vyfuku, susteni strzenyho krouzku ve volantu a tomu, ze "stopa" byla diky rozhozene geometrii sproste slovo, cemuz zdatne sekundovaly ruzne usly kola - byla by to celkem pohodova jizda
tak teda, ze si pustim nahlas hudbu a proste na tu dilnu nejak dojedu i kdyby se to pred ni melo tak nejak po francouzsku rozpadnout - tak mackam na volantu "volume up" a snazim se si prepnout skladbu...
"jasne namackej si to"

pravdepodobnejsi by bylo, ze bych to dokazal modlitbou, nez z toho strzenyho volantu, kazdopadne pres tlacitka na radiu jsem se k me oblibene druhe vete Male nocni hudby protukal a zbytek cesty jsem si s priblblym sklebem "uzival" komicky kontrast aristokratickeho hudebniho zazitku a nuzneho svezeni, ale je treba to proste brat s humorem a ja smesne paradoxy zeru
na dilnu jsem nastesti dojel v jednom kuse, tatku tradicne pozdravil polskym "dzien dobry", na cez mi obligatne odpovedel polopovzdechem "no nazdar!"

(nevim kde se to kdy vzalo, ale uz to tak praktikujeme peknou radku let

)
auto jsem vzal nad kanal, slezl do diry a zacal to ocumovat a povolovat vyfuk, kde jsem nasel problem ve spoji, sice jsem to nejak rozsrouboval, ale ty priruby byly na kasi a to pnuti, kdy jsem se na to vepredu svejma sto kilama vesel, ten spoj uz proste nedal
zaslintany to bylo vsechno pekne, kazdopadne rizeni bylo suchy
tak si takhle suruju hadrem svoje krasny novy cerveny vany, prechazim na kus podlahy pod ridicem a koukam, leva poloosa zaslintana, napravnice v tech mistech taky a s nima i rameno - a cerstve
beru prenosku abych si na to posvitil a malem me vomylo taky - dalsi unik, tentokrat ale utika olej ve spoji hadic z prevodovky a trubek ktery vedou k filtru oleje pod blatnikem
no nic, predavam tatkovi k reseni vyfuk, zaskrcuju hadice a jdu vyndat ty trubky - uchyty zrezly jak svina, jeste k tomu celkem blbej pristup, no proste bajo pracicka a s tatkou mezireci opet probirame nase dlouhodobe podezreni, ze v tech japonskejch automobilkach musi nutne zamestnavat tak maly japonce, ze se do tech skulin, zakouti a skvir vejdou cely
kazdopadne po nejaky dobe odebirani dilu a modrovani byla trubka venku a s ni i "sokujici" zjisteni...
...prorezla
a protoze jsem prave vycerpal deset fotek na prispevek, bude to zase na pokracovani....