Kvalita PHM
-
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Němec
Re: Kvalita PHM
Jak jsem psal o té barvě vervy tak jsem si vzpomel a vyfotil jsem to. Ta modrá je verva co jsem tankoval dřív a ta žlutá je dnes na jiné benzince
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Já se zase zapomněl podívat, vidím barvu už jen přes plast nádržku traktoru, čili přesný odstín nevím.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- spm
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Jan Krajdl
Nabízí se otázka, jestli tam fakt byla verva
Já když to měl naposled v kanystru, tak si vybavuju taky modrou, ale to je tak z minulého roku... Přemýšlím, jak to udělat, když to cpu do auta, abych zjistil barvu, co tam mají teď 

-
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Standa H.
Často bývá na stojanu takové to průhledové okýnko, kde je vidět co tam teče. Letos jsem už taky bral Vervu, a taky jsem se divil, že nebyla modrá.
Subaru Impreza WRX STi 221kW 2008
Subaru Impreza GG WRX EJ205 165kW 2003
Volvo V70 D5 120kW 2002
ex - Subaru Impreza GG EJ201 92kW 2001
Subaru Impreza GG WRX EJ205 165kW 2003
Volvo V70 D5 120kW 2002
ex - Subaru Impreza GG EJ201 92kW 2001
-
- Člen_SubaruFanClubu
Já si matně vybavují, že mám modrou, nechci kecat, otázka je, jestli na barvě záleží 
Forester 2.0 SG 2002
-
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Němec
o barvu možná nejde, spíš jestli neprodávají obyč za cenu vervy , když má barvu jako klasický benzín, přijde mi to divné
-
- Člen_SubaruFanClubu
Ne že bych si teda Petře konečně vzpomněl
ale dnes jsem míchal benzín do pily a tak jsem Vervu přeléval a teda byla opravdu modrá, krásně modrá
tak jsem nekecal...žluté vervy jsem si teda zatím nikdy nevšiml, divné, stačí dát dotaz na Orlen, kdysi reagovali, to tam byl ještě pan Louka, pak i někdo jiný, zedvakrát jsem tam něco psal. Protože jestli je ta žlutá špatně, čili Neverva, což nevíme, tak pak by to chtělo ohlásit, bez slitování!
Co jsem teď tak narychlo dočetl, tak by Verva měla být zbarvena do modra.
Co říká o Vervě samotný prodejce:
https://www.orlen.cz/paliva/verva
Teď jsem si vzpomněl, nedávno tu byly záplavy, zaplavena byla i jedna zdejší benzinka. Kámoš, plechoťuk, co opravuje karoserie má švagra s odtahovkou. Tak ten odtáhl po načerpání paliva z tého čerpačky 12 aut, ujeli pár km a finito
to už není jen tak nějaké nekvalitní palivo, tam muselo být vody jak cyp, nebo si to jinak nedokáži představit. A kdo ví, kolik dalších takových případů bylo, to jen co vím já. Majitel reagoval slovy, že on má na vše razítko, zkoušky těsnosti nádrží a dává od toho ruce pryč...super. Já tam teda netankoval nikdy, jen kdysi v pravěku, pak mě zamrzl na dně kanystru benzín...a to není nejhorší benzina zde, je tu jiná, vlastně dvě proslulé, jedna co vím má i opakované postihy a byla i na mapách špatného tankování.
Jednoduše se dá říct, pokud tankujete zde na Benzině, Tescu, Shell, co jsou zde na hlavním průtazích městěm, tak OK.
No co víc, ta historka má zajímavé pokračování. Onen týpek odtáhl na podvalu i zatopenou Teslu. Nikde to nechtěli vzít, tak chtěl do Ostravy, tam prý je nějaký snad i smluvní servis (opravdu se v tom nevyznám a nepátrám
) a tam ho poslali k šípku taky, se slovy: tu prskavku tu na dílnu nevezmem
tak valil až do Prahy, kdesi tam...

Co jsem teď tak narychlo dočetl, tak by Verva měla být zbarvena do modra.
Co říká o Vervě samotný prodejce:
https://www.orlen.cz/paliva/verva
Teď jsem si vzpomněl, nedávno tu byly záplavy, zaplavena byla i jedna zdejší benzinka. Kámoš, plechoťuk, co opravuje karoserie má švagra s odtahovkou. Tak ten odtáhl po načerpání paliva z tého čerpačky 12 aut, ujeli pár km a finito

Jednoduše se dá říct, pokud tankujete zde na Benzině, Tescu, Shell, co jsou zde na hlavním průtazích městěm, tak OK.
No co víc, ta historka má zajímavé pokračování. Onen týpek odtáhl na podvalu i zatopenou Teslu. Nikde to nechtěli vzít, tak chtěl do Ostravy, tam prý je nějaký snad i smluvní servis (opravdu se v tom nevyznám a nepátrám

Forester 2.0 SG 2002
Tesly opravujou v Katowicich, v Ostravě je jen prodávají v obchoďáku.
Byl jsem se s jednou projet a jede hezky i to zrychlení … ale jinak nic
Verva je E10 a myslím že dneska už je to stejné jak MOL 100.
Subaru Levorg 1.6 2019
Suzuki Swift 2015 mama car
Suzuki Swift 2015 mama car
-
- Člen_SubaruFanClubu
Tak ta historka už byla zkreslená, ale měli s tím teda velké trable.
Jj Verva je E10 a MOL100 se často zmiňuje taky, shodnost prý, nevím, MOL neznám, netankuji, nikde po ruce tu není.
Jj Verva je E10 a MOL100 se často zmiňuje taky, shodnost prý, nevím, MOL neznám, netankuji, nikde po ruce tu není.
Forester 2.0 SG 2002
- lojzmen
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Lojza
Ve Svět motorů 26/2025 z 23.6.2025 je několik stránek o tom, jak do starého diesel Mercedesu načepovali syntetickou naftu/náhražku HVO.
Snížilo mu to kouřivost o cca 40%.
Čisté HVO má mizernou mazivost, proto jako palivo na pumpě musí mít mazací přísadu, aby se přiblížilo vlastnostem nafty.
Změřili mazivost čistého HVO a taky s přidaným VIF. VIF opravdu velmi dobře funguje a není to placebo.
Snížilo mu to kouřivost o cca 40%.
Čisté HVO má mizernou mazivost, proto jako palivo na pumpě musí mít mazací přísadu, aby se přiblížilo vlastnostem nafty.
Změřili mazivost čistého HVO a taky s přidaným VIF. VIF opravdu velmi dobře funguje a není to placebo.
Subaru XV 2,0i Active 6MT 110kW r.2012
Ex:Daihatsu Sirion 1,3L r.2005, Legacy 2,0 AT r.2000, Impreza 1,8 MT asi 1995, nic, Š100, nic, Š440, Tatraplán T600 s motorem 603
Ex:Daihatsu Sirion 1,3L r.2005, Legacy 2,0 AT r.2000, Impreza 1,8 MT asi 1995, nic, Š100, nic, Š440, Tatraplán T600 s motorem 603
dřív (cca 10let zpátky) tak opravdu byla Verva 100 žlutáspm píše: sob srp 03, 2024 9:28 am Nabízí se otázka, jestli tam fakt byla vervaJá když to měl naposled v kanystru, tak si vybavuju taky modrou, ale to je tak z minulého roku... Přemýšlím, jak to udělat, když to cpu do auta, abych zjistil barvu, co tam mají teď
![]()
to je zajímavé, protože na OMV mají u stoky napsáno E5RudaK píše: ned říj 06, 2024 11:30 am Tesly opravujou v Katowicich, v Ostravě je jen prodávají v obchoďáku.