Můžeš to zkusit, když ty koncáky odpojíš, jak to bude znít

U H6 tu zkušenost nemam, krom teda situace kdy mi prorezla díra v tom "Y" vzadu. Nepamatuju si, že by to rezonovalo. Ale ono bude záležet i kde ten vývod uděláš, a jak velkej bude. Celý tohle je dost alchymie, může to znít jinak, když ten vývod uděláš o 20 cm jinde, jak se zrovna potkají "vlny" uvnitř.
To mi jako lepší řešení přijde to, co mam na bávu už z fabriky. Trochu jsem ten systém popsal v tomhle příspěvku:
viewtopic.php?p=689039#p689039
Jde o to, že tam jsou vlastně dva koncový tlumiče. Jeden je trochu restriktivní, ten je otevřenej furt, a druhej je daleko otevřenější. Ta klapka je až ZA druhým, to znamená, že pokud je zavřená, plyny jdou ven jen prvním tlumičem, druhý ale funguje jako "rezonátor", dost možná potlačuje určitý nežádoucí frekvence/rezonance, než kdyby byla klapka před ním. A pokud je potřeba (otáčky/výkon), tak se klapka otevře a umožní plynům jít ven cestou menšího odporu, hlavně skrz druhý (a částečně stále první) tlumič. Mimochodem ta klapka se ovládá podlakem. To podtlakový vedení má samozřejmě ventil, otevíranej elektricky, ale přímo u výfuku tak není nic elektrickýho. Tipuju, že hlavním bodem selhání těch "aftermarket" klapek jsou všelijaký elektrický servomotorky na klapce přímo u výfuku = horka.