Z Tesca Českem

Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Re: Z Tesca Českem

Příspěvek od Tapan »

Paráda! A počasí ti, zdá se, přálo 👍
Já se teď vrátil z dvoudenky, zítra to asi sepíšu. Teď si lížu rány 🤣
Spacák jsem vybíral poslední dva týdny, skrz hmotnost a velikost se mi líbil tenhle:
https://www.huskycz.cz/devon-s24-blue-khaki
Ale nakonec jsem šel do dutého vlákna za polovic 🤔
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tapan »

Tak se mi povedlo urvat víkend jen pro sebe a šel jsem se zas projít. Začal jsem, kde jsem minule skončil, tj. Vratěnín (Česká Kanada). Tentokrát dvoudenní procházka, takže s jídlem a pitím cca. 10 kg na zádech. Zkusím promyslet, jak to trochu stáhnout, ale když je spacák, nafukovací karimatka a plachta, není už moc kde brát.

Předpověď počasí na víkend byla taková, že mohlo přijít cokoliv snad kromě sněhu a písečné bouře. První den mě počasí šetřilo, pár kapek jsem potkal, ale nic, co by se nedalo zvládnout v tričku.

Z Vratěnína až do Slavonic není zas tak moc co fotit a na co koukat, tak jsem si užíval takovou tu obyčejnou přírodu. V Písečné jsem doufal v otevřenou hospodu nebo vietnamskou večerku, bo jsem měl chuť na pivo, ale sešel jsem tam zbytečně, obchod zavřený, protože sobota odpoledne a hospoda zavřená asi trvale. Slavonice jsou krásný, s možností něco dokoupit ve večerce (zapomněl jsem si krém na chodidla) a dát si něco dobrého k jídlu a pití. Do večera jsem ještě popošel na Landštejn, cestou jsem poprvé trochu víc zmoknul, ale žádná hrůza. V plánu byla přespávačka pod přístřeškem a předtím něco zobnout a popít v místním penzionu. Ten tedy doporučit nemůžu, ceny jak v michelinský restauraci a jediný, co nezklamalo (kvalitou, ne cenou), byl džus s vodou do půllitru. Plzeň neměli, Platan mi obvykle nevadí, ale tady nebyl dobrej, vývar s játrovými knedlíčky byl vyloženě ošklivej a kafe...ušlo, ale za 85 korun bych si taky uměl představit lepší. Takže doporučuji poučit se z mých chyb a tomuto podniku se při návštěvě Landštejna vyhnout.

V neděli ráno jsem vyrážel do vytrvalého deště, který ustal zhruba v době, kdy jsem došel do Nové Bystřice. Prošel jsem bez povšimnutí kolem tamního (úžasného!) muzea veteránů, neboť jsem tam nedávno byl s děckama, místní pivovar ve stejném areálu měl ještě zavřeno, tak jsem zašel okapat a trochu oschnout do hospody U Toma na náměstí. Tam jsem se moc příjemně nadlábnul a pokračoval jsem v cestě. Z Bystřice jsem vyrazil kolem golfových hřišť přes nejsevernější bod Rakouska na Staňkov, chvíli pršelo, chvíli nepršelo, přeskakování kaluží se však stalo nedílnou součástí trasy a boty byly celý den durch. Co mi počasí darovalo v sobotu, to si vzalo i s úroky v neděli. Ze Staňkova mě čekal ještě přesun mimo stezku na hromadnou dopravu, která mě měla hodit k autu, a tam opravdu jak kdyby mi lili vodu na hlavu kýblem. Bylo to poučné, teď už vím, že spacák musím zabalit do igelitového pytle, i když je na dně batohu a že s pláštěnkou se nevyplatí otálet, protože než jsem se rozhoupal, že teda asi jo, tak už nemělo smysl ji vybalovat.

Za víkend slušných 45 + 40 km, chodidla dostaly v mokrých botách pěkně zabrat a já zas vím, co příště zkusit udělat o něco lépe. Za celou cestu jsem potkal pěších, že bych to spočítal na prstech jedné ruky, ostatní asi brali předpověď počasí víc vážně než já :-) Přesto se těším na pokračování.
Přílohy
20250607_131206.jpg
20250607_152718.jpg
Pohodinda ve Slavonicích na náměstí
Pohodinda ve Slavonicích na náměstí
Slavonice, u kostela
Slavonice, u kostela
Slavonice rynek
Slavonice rynek
Landštejn
Landštejn
Plastika "Průlom" na hranicích s Rakouskem
Plastika "Průlom" na hranicích s Rakouskem
Kolega poutník nepodcenil předpověď počasí a má pláštěnku :⁠-⁠)
Kolega poutník nepodcenil předpověď počasí a má pláštěnku :⁠-⁠)
Toulky Japonskem :⁠-⁠)
Toulky Japonskem :⁠-⁠)
Landštejn
Landštejn

hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

Štěpáne, s poklonou. Krásné! Těším se na pokračování. Tak vyléčit nohy a šup pokračovat :)
škoda superb
ex WRX 2008
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek

Příspěvek od Omega23 »

Užíváš si to,docela ti závidím! Já bych to asi nedal i když mne to láká čím dál víc. Tak si aspoň zase počtu o tvém toulání.

přepínám

Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tapan »

@Omega23 Miloši, krásný na tomhle je, že se nemusíš nikomu přizpůsobovat. Někdo ujde za den 50 km, někdo 30, někdo 15. Někomu vyhovují jednodenní výlety nalehko, někdo vezme dovolenou a toulá se 14 dní. Chodí i maminky s kočárky (ne všechny úseky, někde to nejde). Takže žádný výmluvy, jestli tě to láká, prostě to zkus!

Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Milan P.

Příspěvek od Metuzalem »

Moje stezka kolem Kauflandu má cca 3 km a absolvuji ji téměř při každém MMVČ nákupu. Na ty delší trasy bych asi musel částečně potrénovat, abych neskončil někde jinde, než jsem plánoval, třeba na JIPce, ale jinak mě to teda taky dost láká. Nicméně v dešti raději ne-e... :-)
Forester 2.0 XT SJ 2017: Šedivák
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quickly »

@Metuzalem kdyby jsi chtěl, tak Tě můžeme na nějakou tůru do kopců vzít. Třeba teď v sobotu jedeme v 5:30 směr Krkonoše a chceme na výšlap Snežky přes Obří důl ;-D .
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Metuzalem »

Dane, dík, ale už něco mám :-) :-) :-)
OndraSG
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Ondřej Plaček

Příspěvek od OndraSG »

Tapane s tena kilama je to slozite. Odlehcovat jde do urcite miry pak uz to stoji hodne penez. Ja jsem ted myslim si na slusne vaze a cestou jsem si sesumiroval kde bych jeste ubral a myslim ze do pristiho vyletu bych mohl jeste kilo sundat. Ono jde i o to ze kdyz jdes dva tri dny tak si na tu zatez nestihnes zvyknout. Kdybys sel dyl tak po tydnu si na bagl zvyknes a skoro o nem nevis.
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tapan »

Ondro na tom něco bude, po prvním dnu jsem večer nemohl zvednout ruce, bolelo to jako prase. Čekal jsem, že mě tohle druhý den zabije, ale druhý den docela v poho.

gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal Gerych

Příspěvek od gerda »

Metuzalem píše: pon čer 09, 2025 11:05 pm Dane, dík, ale už něco mám :-) :-) :-)
Metuzaléme, v sobotu děláme se sousedy 2 brigády ohledně retenční nádrže a dodělání dřevníku. Potřebujeme odborný dohled, bečka (_)D a jídlo zajištěno, případně si můžeš udělat výlet cca 100 m do hospody nebo na zákusek do bistra cca 950 m, ale dá se tam dojet i autem :-D Výhledy na kopce i kopečky zajištěn :-)
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal Gerych

Příspěvek od gerda »

Jinak @Tapane teda 85 km za víkend je docela mazec. Jestli není lepší začít menšími výkony, ať nepřepálíš začátek a neodnese to nějak zdraví :-/
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Metuzalem »

gerda píše: úte čer 10, 2025 10:07 pm Metuzaléme, v sobotu děláme se sousedy 2 brigády ohledně retenční nádrže a dodělání dřevníku. Potřebujeme odborný dohled...
Michale dík, ale už něco mám :-) :-) :-)
Odpovědět

Zpět na „Hobby, sport“