Jinak švýrarský ovčák je fakt pěkný Valašská ovčanda si spolu dobře pohrály, i když ne teda zrovna s tou Samovou fenkou. A Šíma mají v rodině taky jednoho.
Přílohy
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.
řeším teď teď takové 3 problémy na mém Outbacku. Mám najeto 352 000, tak se ani moc nedivím. Ještě jsem se s tím nikdy nesetkal, tak budu velice rád za jakoukoliv radu.
1. V motorovém prostoru, z pohledu jízdy vpravo vzadu u motoru mi teče olej. S největší pravděpodobností to kape od AVCS solenoidu (VVT). Půjde asi o ten o-kroužek, ale Subaru ho neprodává samostatně. Jediná možnost je koupit si celý solenoid za pár tisíc, což se mi kvůli o kroužku nechce. Máte tip na nějaký aftermarket o-kroužek? Motor EJ253, model BP
2. Při jízdě v terénu do kopce a prudkém přidání plynu mi cvaká pravé přední kolo, i když mám volant rovně. Asi homokinetický kloub u kola? Podle záznamů z historie oprav by měl být původní. Při jízdě to zatáčky někde na parkovišti nebo prostě při běžném provozu zatím nekřupe. Případně - měnit oba klouby, tedy i levou poloosu? Nebo je to zbytečné?
3. Někde v okolí katalyzátoru mám ve svodech malou dírku. Akorát dírka se nachází pod krycími plechy. Dá se plech od svodů sundat a pak tam půjde vrátit zpátky? Ty šrouby, které drží ty plechy u sebe, nevypadají už dobře. Takže ukroutit staré a dát tam nové šrouby?
Díky všem za případné rady!
▶︎Subaru Outback BP 2.5i 127kw MT 2008, vlákno zde ▶︎Suzuki Swift SPORT 1.6 92kw 2007 ▶︎ Ex Mazda 323f BJ 1.5 65kw 2000
Ad 3) Jak do těch plechů hrábneš, tak se uvolní a budou rozonovat. Tak si pořiď nový spojovací materiál a plochou kamnářskou šňůru a natáhni jí pak mezi trubku a ty plechy/objímky. Viz viewtopic.php?f=39&t=3116&start=1125#p529895
Ostatní bohužel netuším.
SOLCtech V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby! Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) [vlákno o autě] Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Ad 2) mě poloosa klepala (zvuk jak když přejíždíš mělkou díru) i při jízdě na silnici. Ale jen někdy, při průjezdu stejnou zatáčkou. Jinak mi byla vyměněná jen jedna (cca 6 let nazpět) a všechno funguke jak má.
Subaru Outback 3.0R "Démon"
- Skotsko 2022 (5567 km)
- Rumunsko 2021 (3574 km)
- Norsko 2020 (7007 km)
- Ukrajina 2019 (4060 km) Subaru Outback 2.5i-prodán
- Balkán 2018 (4457 km)
- Balkán 2017 (5884 km)
- Skandinávie 2016 (8300 km) Š.Felda 1.6
- Istanbul 2012 (6100 km)