Byl jsem v pátek a sobotu poslechnut trochu muziky na fesťáku v Břeclavi, tak mám krátký shrnutí hudební produkce. Přišli jsme až na Alkehol a to je jistota, jako vždy zahráli super s až překvapivě výborným zvukem. Od Desmod jsem čekal víc, začátek super, ale dál už žádna gradace, spíš jim ujížděl vlak. Pak na pódium najel Traktor a fakt to chtěli zbourat, dost výbornej koncert. Pak jsem přeběhnul i na druhý pódium, protože jsem chtěl na živo Tata Bojs. Skvělej zážitek nejen pro mně, sám Mardoša říkal, že tady je předjel Traktor a po nich má vystoupit největší pecka a přitom snad úplně všichni fanoušci tvrdšího rocku přišli i na ten jejich popík, fakt bylo narváno. No a pak na tom na větším stage ta asi největší pecka - Dymytry a musím říct, že je "novej" zpěvák Noid posunul na fakt vyšší level. Super.
V sobotu jsem vyrazil později, až na nejlepší tancmetal Trautenberk, ti pobaví pokaždý. Pak přestávka na řemeslný pivovary, protože koukat se na neustále skákajícího a svíjejícího tajtrlíka se skupinou Kryštof fakt nechcete. Opačný pohlaví to asi vidí jinak, protože takový strašný pištění jsem slyšel asi jen na Chinaski předloni na Hradech. Aspoň jsem mohl s předstihem zaujmout flek na skoro pod pódiem na Krucipüsk. A to považuju za úplný nej celýho festivalu, protože předvedli strašnej nářez a na živo zblízka to prostě nemělo konkurenci. Pak už jsem přetrpěl pro mne nezáživnej Harlej s jejich zaručenými hity typu Svařák, kterej všichni milují, jen já slyším hodně blbě předělanou Mettalicu a v dalším hitu zase Guns N Roses. Harlej tomu ale říká vlastní tvorba. Na závěr už jen další zábavová kapela Rybičky 48. Jo, pobavíte se, ale my, co jsme viděli největší zábavovou super skupinu Holywood Umpire to neoslní. Muziky ale dost a dobrý, takže největším průšvihem byl točenej Bohém z Krušovic, to jsou strašný chcanky.