petr píše: ↑pon kvě 19, 2025 11:08 am
No jo ale kde ti dají 5 let záruku a pokaždé komplet novou pilu včetně lišty a řetězu

Naštěstí reklamace je online za 5 minut jezdit nikam nemusim, ale ta výdrž by lepší být mohla to teda jo
Chápu.
Mě by prostě nebavilo to řešit ať už to stojí víc nebo míň času, ale každý to má jinak. Taky třeba u pily nebo aku vrtačky nebudu čekat až mi to v sobotu v poledne odejde, když mám v týdnu v podstatě jen jeden celý den abych udělal nějakou větší práci, a asi nemusím zmiňovat že často se s tím kvalitním nářadím dělá úplně jinak (kdo měl v ruce třeba motorovku Hecht apod. a pak hobby pilu od Stihl asi ví).
To se ale bavím o nářadí které dostává více zabrat takže tam tu kvalitu využiji, jinak taky mám spoustu věcí od Parkside a jsem rád že ta značka existuje, navíc ve spojením s Lidlem kde jsou občas až neuvěřitelné ceny, ale zatím jsem pořizoval jen to co mi nějakým způsobem spíš jen usnadní práci a používám to jen občas, no a když to odejde tak jen vytáhnu 220V verzi nebo to udělám jindy

Poslední věci co jsem pořídil třeba aku wapka (kromě toho že už po měsíci (!) popraskalo těsnění na vstupu tak na moje použití fajn věc), nebo aku horkozvdušná pistole za čtyři kila kterou jsem fakt koupil hlavně ze zvědavosti jak to může fungovat

, zahradní fukar / vysavač, aku svítilna, vzhledem k ceně vše můžu jen doporučit, ale pro hobby použití!
Spotřební materiál je zase ještě jiná kapitola, tam jsou rozdíly v kvalitě materiálu obrovské, nedávno spolu s těma vrtacíma korunkama jsem koupil plátky do aku ocasky Dedra a DeWalt protože jsme se chystali na větší prořez, rychlost řezu a výdrž je úplně jinde, je tam velký rozdíl i v tloušťce materiálu, ostrosti nových plátků a výdrži. Z kotoučů na řezání kovu mi po chvíli zůstala jen ta mřížka, to jsem nechápal a říkal jsem si že to snad je i nebezpečné, koupil jsem různé tloušťky od Stanley Fatmax (asi od 30kč za kus) a tam byl rozdíl několika tříd. Jediné co si pamatuju že fakt drželo byly bity do aku šroubováku, než jsem poztrácel ty nejpoužívanější a stejně koupil novou sadu