Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11090
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Mira »

Mi to chutnalo jak taveňák. ;-D A upozorňuju neznalé, že zmrzliny HD jsou obecně velmi sladký, takže je lepší začít s ovocnými, např. mango s malinou nebo jahodovou. Ale třeba Ben and Jerrys jsou ještě víc sladký, pro mne až brutálně přeslazený. U obou ale platí, že to není jen přeslazená voda, ale poctivý smetanový zmrzliny.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 27124
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od sima »

Goba píše: čtv kvě 15, 2025 9:14 pm Pálivé mám taky rád, ale nesmí to být omáčka. Jako ostrou Čínu ano, jakmile je v te kombinaci smetana, tak už mě pálí žáha.
Ještě tak čínská verze s kokos mlékem., to zvládá moje rafinérie zpracovat bez újmy :-DDD
Gulášek, segedín a omáčky jen lehce pikantní nejlépe jen pepř
No a s tím Maďarem jsem si teď vzpomněl, že mám furt dost zelí <:-< segedín je další plán ,,,,| (*_^) |,,,,
Mám to podobně, neřkuli stejně. Miluji ostrou čínu, to tam prostě patří.
Jo, kokos mléko je dobrý neutralizátor.
Vuřt guláš jsem dnes dal, přeplněný hluboký talíř, taky to byl veškerý oběd...Teda zajeden výsostnými portugalskými koláčky, ty jsou tak úžasné a tak lehoučké, nadýchané, to by je pak člověk vysypal do tlamy nejradši všechny, celý plech, ale opravdu :-D =) nejhorší je zatáhnout ručku, brzdu, je to peklo, je to boj, musel jsem se večer lehce projít, nejvíc šnečím tempem, byl jsem nějaký těžký, či co :-)
Vuřt guláš je dobrý, jen příště méně mastnoty, vuřty pustili taky svoje. A trochu méně papriky, i té palivé =)
Jooo, segedín, zelé mám taky, že by na něj ještě došlo, znovu, uvidím, teď není přirozeně na něj chuť.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1483
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Cheza »

Koukám, že víc jak týden je to tady o hladu :-)
Přílohy
DSC_0694.JPG
DSC_0693.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3685
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Šaman »

Taky jsem dostal chuť....
Přílohy
20250602_204403.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) - Majitel / Nedržitel+ Honda Vision - Soptík Yamaha Nmax 125 + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) , Obluda (cétéem Scroll xpert 2020), Merida TransMission sport 2006 a RBbike CRX
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22322
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

taky jsem dostal chutě ... ale vyfotil jsem jen zbytek :)
Přílohy
20250602_210432.jpg
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
Holaňďanka
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 8258
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

No konečně zase vaříte a pečete 🙏😘. Nebylo nač koukat
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
Uživatelský avatar
gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2995
Registrován: ned srp 29, 2010 6:46 pm
Jméno a příjmení: Michal Gerych
Bydliště: rozmezí Valašského království, Slovácka a Hané

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od gerda »

,,,,| (*_^) |,,,, pěkně ogaři.

2 pekáče po 3,5 kg krkovičky v celku na 150 st. C a 3 hodiny. Taťka to výborně naložil, bylo to trochu více pikantní, ale všichni si to chválili (_)D
Trenér naložil mraky hermelínů 2 týdny zpět a opravdu výborné ,,,,| (*_^) |,,,,
Přílohy
IMG-20250530-WA0014.jpg
PXL_20250531_183413727.jpg
PXL_20250531_155521547.MP.jpg
PXL_20250531_101554689.jpg
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.63R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
Uživatelský avatar
lukygoofy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 792
Registrován: úte bře 12, 2013 7:46 am
Jméno a příjmení: Lukáš K.
Bydliště: Plzeň/Šťáhlavice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od lukygoofy »

mňam bašta!!!!!!!!!!
Toyota Avensis 2.0L CVT - MY 2017
Subaru Legacy Outback 3.0R AT MY2005 prodáno Cozmo,
Uživatelský avatar
alsova
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: úte črc 28, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Lucie
Bydliště: Merklín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od alsova »

Ahoj, tak po delší době zase něco od nás...
Abyste si nemysleli - i u mě nejde vždy vše podle plánu :-D
nepovedené.jpg
banánové muffiny.jpg
tady jsem zkoušela celozrnou špaldovou mouku - byly hutnější, ale těsto vykynulo dobře ;)
koláčky_ovoce.jpg
koláčky_upečené.jpg
Mrňavýmu k svátku
dort_ovoce.jpg
dort_řez.jpg
A pro mamku ke Dni matek
dort_mamka.jpg
Alsova
Uživatelský avatar
lukygoofy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 792
Registrován: úte bře 12, 2013 7:46 am
Jméno a příjmení: Lukáš K.
Bydliště: Plzeň/Šťáhlavice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od lukygoofy »

tak ten dort je teda mega nádhernej
Toyota Avensis 2.0L CVT - MY 2017
Subaru Legacy Outback 3.0R AT MY2005 prodáno Cozmo,
Uživatelský avatar
lukygoofy
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 792
Registrován: úte bře 12, 2013 7:46 am
Jméno a příjmení: Lukáš K.
Bydliště: Plzeň/Šťáhlavice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od lukygoofy »

to až pojedu k sestřenici do Merklína se asi stavím na ochutnávku :-)
Toyota Avensis 2.0L CVT - MY 2017
Subaru Legacy Outback 3.0R AT MY2005 prodáno Cozmo,
Uživatelský avatar
alsova
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: úte črc 28, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Lucie
Bydliště: Merklín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od alsova »

lukygoofy píše: stř čer 04, 2025 1:56 pm to až pojedu k sestřenici do Merklína se asi stavím na ochutnávku :-)
;-D Dobrý lidi jsou u nás vždy vítaní
Alsova
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22322
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

@alsova nádhera

@Holaňďanka jsem dopekl. v noci na to zlucnik a nevypada, ze to prejde uplne lehce a samo :-D
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
Holaňďanka
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 8258
Registrován: stř kvě 03, 2017 9:41 pm
Jméno a příjmení: Zuzka Wolfová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od Holaňďanka »

hamoun píše: stř čer 04, 2025 2:32 pm @alsova nádhera

@Holaňďanka jsem dopekl. v noci na to zlucnik a nevypada, ze to prejde uplne lehce a samo :-D
Hergot Péťane 😡
Subaru Tribečka 3.0 H6 2005
Subaru Forýsek SF 2.5 1998 😕 ex
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22322
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Příspěvek od hamoun »

@Holaňďanka já za to nemůžu :-D to je moje prvni podobná "akce" svého druhu ... já až dnes ráno nějak zjistil, že je to asi teda žlučník :-) zítra sono, v pondělí se s Dr. podle výsledků domluvíme, co dále :)
škoda superb
ex WRX 2008
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“