Šímův Forejs

Diskuse o vozidlech jednotlivých členů fóra na jednom místě.
Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Re: Šímův Forejs

Příspěvek od sima »

Tak mě dnes Allianz odpověděla. Přepočet havarijka na mého téměř 23 let starého, já to furt beru, že celkem mladého :-) Forejse prý už neumí, nepustí jí systém :-/ <:-< :-D dobrá, beru to, systém je tak nejspíš nastaven, staré auta už se v tomto neoplatí, s námi skoro veterány se už moc nepočítá :-D sice si myslím, že by to měla být jednoznačně věc majitele, jestli si pojistí havarijně své auto, nehledě na stáří, je to přeci jen furt o ceně, o domluvě, ale holt nejsme na trhu, na tržišti, ale v moderním světě :-) Asi by to šlo jinde, nicméně tam nehledám, protože mám stále havarijko za 6351 kč a tak to tak i nechám, nejspíš jo. Tak levné by to nejspíš nikde nebylo, i přes ono stáří auta i podmínky pojištění, krytí, všemožné ne.
Ještě to zvážím, nabídka povinného by byla 2866, zatím mě ty 3500 kč navrch za to ale stojí, zatím jo.
Nicméně další nejasnost, spíš zajímavost teda, nakolik by pojišťovna vyčíslila případnou totálku, to byl můj dotaz a to ten hlavní teda, no tak paní hledala a nenašla přesně moje forestra, onen ročník, že už takové auta v nabídce už nejsou k dohledání :-) jen přibližně a že dávají tržní průměr, pak jsem jí našel dva forestry SG myslím, že přesně mého roku výroby, na bazoši, jeden cirka za pajsku a druhý za 152000 kč :-D jenomže dle mě pojišťovny čerpají z jiných auto inzercí, z baozoše ne, ne primárně, to si tedy tak nějak představuji, můžu se mýlit a určitě to pravda nejspíš neplatí sakum prdum u všech.
No prostě nevím, něco bych dostal, to je tak vše co s určitostí vím :-) mám svůj cenový tip, ale nebudu zveřejňovat, není třeba našeptávat :-)
Proto jsem se zde i tázal námořníka, jak dopadl-dopadne teda.
Já si to havarijko zatím nechám, zaplatilo mě to už pěkných pár peněz a taky mám dle mě zvýšené riziko škody na autě, tam kde jezdím minimálně jo.
Mám tam pojištěné i 25 let staré citro saxo, saxíka a tam se mám ozvat, když mě dojde nabídka pojištění, nové ceny, klasika, to taky udělám, ač jsem v tomto mezek líný, sem tam se k tomu přeci jak ostatně vidno přeci jen dokopu. Tam to půjde upravit, je to jen PV.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
wenzel
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Václav Šikl

Příspěvek od wenzel »

Mám sice novějšího lesníka, ale při řešení toho nárazníku, jsem se dostal v pojišťovně k tabulce kde vypočítávali škodu. Najeto mám asi 135Mm. Cena totalky je v prvním řádku jestli to teda dobře chápu 🫣 Takže jen tak pro představu 😉
Přílohy
IMG-20250404-WA0001.jpeg
Forester 2.0 AT, 2006
Superb VR6, 3.6, AT, 2012
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek

Příspěvek od Omega23 »

Totální škoda je obvykle pokud cena opravy převyšuje 60% tržní ceny vozidla.

přepínám

sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Vašku, dík. Nicméně nic překvapivého, my si je můžem cenit na kolik chceme, že jo ;)
Omega, tyhle procenta já vůbec neznám, všechno aby člověk z pojišťovny tahal a ptal se. Samozřejmě raději ať to člověk nepotřebuje, raději bez újmy.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Vozidla členů SFC“